ASAYİŞ - 10 Temmuz 2022 Pazar 20:03

DHKP-C operasyonunda örgüt adına haraç toplayan şüpheli İstanbul’da yakalandı

A
A
A
DHKP-C operasyonunda örgüt adına haraç toplayan şüpheli İstanbul’da yakalandı

İstanbul’da terör örgütü DHKP-C’ye yönelik düzenlenen operasyonda, örgüt adına esnaftan silah zoruyla haraç topladığı ileri sürülen 1 şüpheli yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C silahlı terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Gazi Mahallesi çevresinde faaliyet gösteren ve örgüt adına esnaftan silah zoruyla haraç topladığı ileri sürülen C.K. adlı DHKP-C üyesinin saklandığı yer tespit edildi. Söz konusu ilçe sınırları dahilinde terör örgütü adına silah zoruyla haraç topladığı öne sürülen şüphelinin, Eyüpsultan ilçesinde yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.

DHKP-C adına birçok eylem ve faaliyeti olduğu düşünülen ve ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan uzun süredir aranan C.K., ifadesi alınmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’ne getirildi. Zanlı, sorgusu tamamlandıktan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sadık Kahraman

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Halı Sektörü Afrika’da büyümeyi hedefliyor Ticaret Bakanlığının desteği ile Batı Afrika’da yeni pazar arayışlarını sürdüren Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği’nin Sektörel Ticaret Heyeti, Moritanya’daki temaslarının ardından Senegal’e geçti. Senegal’in başkenti Dakar’da Senegalli halı ithalatçılarıyla bir araya gelerek B2B görüşmelerini gerçekleştiren ve yerinde pazar araştırması da yapan GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan başkanlığındaki heyet, buradaki temaslarını tamamlayarak yurda döndü. Gaziantep’i dünya halı üretiminin başkenti haline getiren Gaziantepli halıcılar, ihracatın sürdürülebilirliğinin geliştirilmesi ve yeni pazar arayışları için hedef olarak seçtikleri Afrika kıtasındaki temasları kapsamında bu kez de Moritanya ve Senagal’i ziyaret ettiler. Depremden sonra yurtdışı faaliyetlerine bir süre ara vermek zorunda kalan halıcılar, Kenya, Tanzanya, Malezya, Avustralya ve Hindistan’a Sektörel Ticaret Heyleri düzenledikten sonra bu kez rotayı Batı Afrika’ya çevirerek Moritanya ve Senegal’i mercek altına aldılar. “Sürdürülebilir halı ihracatı için dünyanın her noktasına ulaşmaya devam edeceğiz” Moritanya’daki temaslarını tamamlayan heyet Senegal’de de hedeflerine ulaşarak ülkenin en büyük halı ithalatçılarıyla bir araya geldi. Afrika pazarına yönelik sürdürülen çalışmaları değerlendiren GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan yaptığı açıklamada, “Halı sektörü Türkiye için büyük önem taşıyan, doğrudan ve dolaylı yollardan yüzbinin üzerinde istihdama imkân veren bir sektör. Bizim için kıymetli olan sektörümüzün geleceğini garanti altına almak ve sürdürülebilir ihracatı sağlayabilmek için yürüttüğümüz yeni pazar arayışlarında en önemli hedefimiz 54 ülkeden oluşan Afrika pazarıdır. Afrika, gelişmekte olan ve ülke ihracatı açısından büyüme potansiyeli yüksek bir pazar. Buradaki pazar payımızı arttırmak ve firmalarımızın daha fazla ihracat yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamak için Ticaret Bakanlığımızın desteklediği projelerimizle sürekli sahadayız. Moritanya ve Senegal’e yönelik olarak düzenlediğimiz Sektörel Dış Ticaret Heyetlerimiz başarılı temaslar sağladı. Her iki ülkenin de sektörümüz için ayrı ayrı önemi var. Elbette sık sık bu ülkelere giderek yenilikçi ürünlerimizi tanıtmak ve bu ülke kültürlerini yakından tanıyarak bu kültürlere yönelik üretim gerçekleştirmek işin en doğrusudur. Moritanya ve Senegal temaslarımızı başarılı bir şekilde tamamlayarak ülkemize döndük. Bizleri destekleyen başta Ticaret Bakanlığımız olmak üzere bütün sektör temsilcilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Moritanya’nın başkenti Nuakşot ve Senegal’in başkenti Dakar’daki temaslarını tamamlayan Gaziantepli halıcılar Gaziantep’e döndü.
Kocaeli Denizciler Caddesi’nde son söz esnafın Derince Denizciler Caddesi ve ara sokaklarındaki araç parklarını önlemek amacıyla konulan ve esnaftan tepki gören kaldırım beton park mantarları uygulamasında son kararı yine bölge esnafı verecek. Denizciler Caddesi ve ara sokaklarda araçların kaldırıma çıkmasını önlemek amacıyla konulan kaldırım beton park mantarları (bordür) uygulamasına yönelik gelen tepkiler sonrası Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe anket yapılacağını ifade etti. Kararı bölge esnafının vermesini isteyen Başkan Gökçe, uygulamada herkesin görüş ve önerisinin alınacağını ifade etti. Yapılacak olan ankette, esnafa kaldırım beton park mantarları uygulamasından memnun olup olmadıkları sorulacak. 3 şıklı ankette yine esnafa, "Bu konuda farklı bir çözüm öneriniz var mı?" ve "Sizce caddenizin en önemli sorunu nedir?" soruları sorulacak. Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, alınacak kararda bölge esnafının görüş ve önerilerinin belirleyici olacağını ifade etti. Başkan Gökçe, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kıymetli Derince esnafımız, seçim çalışmalarımızda ve göreve geldiğimiz ilk günden itibaren sıkça karşılaştığımız bir konu hakkında sizlerin görüşünü almak istedim. Denizciler Cadde’mizde ve ara sokaklarında araç parklarını önlemek amacıyla konulan beton dubalarla ilgili sizlerden çok sayıda şikayet geldi. Bizler de bu yorumları dinledik, not aldık. Hatırlarsınız seçim sürecinde her zaman ortak akıl vurgusu yapmıştım. Bu anlayış doğrultusunda Denizciler Cadde’mizde hayata geçireceğimiz uygulamamızda da kararı yine birlikte vereceğiz. Denizciler Cadde’mizde ve ara sokaklardaki esnafımızın katılımıyla yapacağımız anket bizim için belirleyici olacak. Bu konuda en sağlıklı kararı yine sizlerin vereceğine inanıyorum. Sizlerin görüşü doğrultusunda şekillendireceğimiz caddemiz için hepinizi anketimize katılmaya davet ediyorum" dedi.