SPOR - 21 Ekim 2020 Çarşamba 14:33

Dimitris Pelkas: "Hedefimiz şampiyonluk"

A
A
A
Dimitris Pelkas: "Hedefimiz şampiyonluk"

Fenerbahçe'nin Yunan futbolcusu Dimitris Pelkas, "Tabi ki şampiyonluk hedefimiz. Bunun için de en iyisini yapıp, alabileceğimiz en yüksek puanı toplamalıyız. Şu an için önümüzdeki maça odaklanmalıyız" dedi.

Sarı-lacivertli takımın PAOK'tan kadrosuna kattığı 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Pelkas, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe formasıyla çıktığı ilk maçta Göztepe ağlarını havalandıran Dimitris Pelkas, "Çok mutluyum. İlk maçımda galip geldik. Gol attım. Golle birlikte takıma katkıda bulunduğum için çok mutluyum. Önemli olan takımın kazanmasıydı. Deplasmanda elde edilen bir galibiyetti ve çok önemliydi. Şu anda da Trabzonspor maçına hazırlanıyoruz. Pantelis hocayla (kondisyoner) da konuştuk. Türkiye’de bu maçlar çok önemli. Bugünden pazar günkü maça kadar en iyi şekilde hazırlanmalıyız" diye konuştu.

"Takımda güzel bir kimya olduğunu gördüm"

Pelkas, takıma çok kısa sürede katıldığını belirterek, "Milli aranın ardından perşembe gününden pazar gününe kadar takımla birlikteydim. Tabi ki bu başlangıçta biraz sıkıntı oluşturuyor. Oyuncuları tanımıyorsunuz, takımın nasıl olduğunu bilmiyorsunuz. Takımın içinde çok kaliteli arkadaşlarımız var. Bana çok yardımcı oldular. Daha çok hocamızın benden ne istediğine odaklandım. Sahada elimden gelenin en iyisini yaptım. Takımda güzel bir kimya olduğunu gördüm. Daha da iyiye gideceğimize inanıyorum. En azından 1-2 ay içinde her şeye alıştıktan sonra benim için ve takım için çok daha iyisinin olacağını görüyorum" şeklinde konuştu.

"Golden sonra Ozan'a koştum"

Güzel bir oyuncu grubu olduklarını vurgulayan Pelkas, "İyi insanlardan oluşan bir grup. Bunu en başından itibaren hissediyorsunuz. Takım arkadaşlarım bu konuda bana yardımcı olacaklardır. Saha içinde birlikte olmak önemli ama en önemlisi saha dışında bir aile olabilmek. Bana göre en doğru olan bu. Takımdaki arkadaşlık gördüğüm kadarıyla çok güzel. Çok iyi şekilde ilerliyor. Zamanla daha da sıkılaşacağına inanıyorum. Tabi ki ne zaman gol atsanız, moral motivasyonunuz çok yükseklerde oluyor. Tabi ki ben golden sonra Ozan’a koştum ve teşekkür ettim. Çok güzel bir asist yaptı. Yeni gelen oyuncular için ilk maçlar önemlidir. Golle başladığınızda kendinize özgüven katarsınız" açıklamasını yaptı.

Ozan Tufan yorumu

Dimitris Pelkas, takım arkadaşı Ozan Tufan'ın kendisinin adını unutup Yunanistan diye seslenmesiyle ilgili olarak, "Duydum bunu çok da hoşuma gitti. Sonuçta biz oyuncular olarak maç içinde baskı altındayız. Sürekli oyun içindeyiz. Bazen bazı şeyleri unutabiliyoruz. Maça çıktığımda 3 gündür takımlaydım. Doğal olarak ben de herkesin ismini hatırlayamıyorum. Ozan’ın yaptığı da çok iyi. O baskı altında aklına böyle bir şey gelip, beni çağırması güzel bir anekdot. Maç içinde duyamadım ama güzel bir anı" dedi.

"Maçlara tek tek bakarak ilerlemeliyiz"

Kariyeri boyunca sürekli bir sonraki maçı düşündüğünü vurgulayan Yunan futbolcu, "Uzak gelecekteki veya sonunda ne olacağını düşünmedim. Tek tek maçlara bakarak ilerlememiz gerekiyor diye düşünüyorum. Bir önceki maçtan hatalardan ders çıkartarak neyi daha iyi yapabilirize odaklanmalıyız. Şu an için pazar gününe odaklanmalıyız. Tabi ki şampiyonluk hedefimiz. Bunun için de en iyisini yapıp, alabileceğimiz en yüksek puanı toplamalıyız. Şu an için önümüzdeki maça odaklanmalıyız" ifadelerini kullandı.

"İlk defa stadı içerinden göreceğim"

Korona virüs nedeniyle maçların seyircisiz oynanmasına ilişkin Pelkas, "Stadı full görmek isterdim. Pandemi sürecinden dolayı maalesef böyle olmuyor. Stadı içerden göremedim. Sadece ofislerinde bulundum. İlk defa stadı içerinden göreceğim. Benim için de ayrı bir tecrübe olacak. Fenerbahçe’ye gelmeden önce de stadın nasıl dolu olduğunu, taraftarın nasıl bir atmosfer oluşturduğunu videolardan gördüm. Umarım bu süreç sonrası en yakın zamanda saha içinde buluşuruz" yorumunu yaptı.

"Bütün gücümü göstermek istiyorum"

Son olarak sarı-lacivertli taraftarlara seslenen Pelkas, "Bu süreçten bir an önce dönülüp, taraftarlarımızı stadımızda görmek istiyorum. Emin olsunlar ki, maçlarda hatta antrenmanlarda yüzde yüzümü her zaman vereceğim. En iyi şekilde her özelliğimi geliştirip, antrenmanlara da hazır şekilde çıkıp, saha da her şeyimi vermeyi düşünüyorum. Bütün gücümü göstermek istiyorum. Şampiyonluk için oynayacağız. Onları mutlu edeceğiz. Çok uzun zaman oldu, Fenerbahçe bu tadı yaşamıyor. Emin olsunlar ki, elimizden gelenin en iyisini sahaya koyup, onları mutlu etmek istiyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli’de ABİDE 2024 uygulaması 161 bin öğrenci ile başlayacak 3 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Denizli’de ABİDE 2024 uygulaması 7 ilçede, 32 okulda ve 161 bin 429 öğrenci ile 29 Nisan 2024 ile 3 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü yayınladığı açıklamada, “ABİDE izleme çalışması ilk olarak 2016 yılında 8. sınıf düzeyinde Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında yapılmıştır. 2018 yılında aynı alanlarda 4. ve 8. sınıflar düzeyinde yapılmıştır. Pandemi dolayısıyla 2020’de yapılması planlanan döngü 2022 yılına ertelenmiştir. ABİDE 2022 döngüsü, 4, 8 ve 10. sınıflar düzeyinde Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında yapılmıştır. ABİDE’de, çoktan seçmeli, çoklu seçim ve açık uçlu soru türleri kullanılmaktadır. ABİDE araştırmasına katılacak olan okul ve şubelerin seçim işlemi, Genel Müdürlüğümüz tarafından tabakalı seçkisiz (rastgele) örnekleme yöntemiyle yapılmaktadır. Başarı testleri, kâğıt-kalemle; anketler ise elektronik ortamda uygulanmaktadır. Öğrenci anketi uygulamaya katılan öğrencilere; öğretmen anketi uygulamaya katılan şubenin branş öğretmenlerine ve okul anketi uygulamaya katılan okulun yöneticilerine uygulanmaktadır. ABİDE araştırmasından elde edilen sonuçlar ulusal bir rapor halinde düzenlenmektedir. Bu sonuçlar, eğitim-öğretim programlarının geliştirilmesinde karşılaşılan eksiklerin giderilmesinde ve eğitim alanında yapılan araştırmalara kaynak olarak kullanılmaktadır” dedi.
Aksaray Aksaray’da emekliler ücretsiz tıraş ediliyor Aksaray’da belediye tarafından oluşturulan kuaför salonunda emekliler ücretsiz olarak tıraş ediliyor. Hizmetin çok verimli olduğunu belirten Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Sosyal belediyecilik modelini en başarılı uygulayan belediyeyiz” dedi. Aksaray Belediyesine ait kuaför salonu, emekli dinlenme evi bahçesinde hizmet vermeye başladı. Emeklilerin ücretsiz kuaför hizmetinden faydalanacağı berber salonunda hijyenik ortamda saç kesimi ve bakımı yapılıyor. Aksaray Belediyesi Berber Salonu, hafta içi her gün sabah saat 08.00’dan itibaren hizmet vermeye başlayacak. Talepler doğrultusunda kuaför salonu cumartesi günü de hizmet verebilecek. Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi olarak şehirde yaşayan 7’den 70’e herkese hizmet verdiklerini söyledi. Aksaray Belediyesi’nin daha öncesinde devam eden mobil kuaför hizmetinin yine devam edeceğini hatırlatan Başkan Dinçer, “Belediye olarak mobil kuaför hizmetimiz devam ediyor. Özellikle rahatsızlık nedeniyle evinden çıkamayan yaşlı, hasta, engelli bireylerimize evde kuaför hizmetimiz sürüyor” şeklinde konuştu. “Sosyal ihtiyaçların karşılanması noktasında bize talepte bulunan hemen hemen her ailemize ulaştık” diyen Başkan Dinçer, Aksaray Belediyesi’nin sosyal hizmetleri en etkin yürüten belediyeler arasında gösterildiğini, şehir genelinde yardıma ihtiyaç duyan her ailenin yanında yer aldıklarını söyledi. Aksaray Belediyesi olarak örnek teşkil eden yeni bir projeyi daha başlattıklarını dile getiren Başkan Dinçer, “Emeklilerimizin ve yaşlı büyüklerimizin kişisel ihtiyaçlarını karşılamak için böyle bir hizmeti başlattık. Belediyemize ait Berber Salonumuz, Emekliler Dinlenme Evi bahçesinde hijyenik ve steril bir ortamda hizmet vermeye başladı. Emeklilerimiz ücretsiz bir şekilde berber hizmeti alabilecekler. Büyüklerimizin hayır duasını almanın en büyük kazanç olduğunu biliyoruz. Bu yüzden toplumumuzda herkesin, bize ihtiyaç duyduğu her an yanlarında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bursa Tarımsal üretimin gücü Bursa Ticaret Borsası ile ortaya çıkıyor Bursa Ticaret Borsası’nın, 2024 yılının ilk çeyreğinde tescil işlem hacminin yüzde 63 artışla 9 milyar 834 milyon lira olduğunu açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “100 yıldır olduğu gibi gelecekte de aynı kararlılık ve heyecanla çalışarak hem bölge ekonomisine hem de ülke ticaretine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi. Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, 2024 yılının ilk çeyrek tescil işlem hacmi rakamlarını değerlendirdi.2023 yılını 32 milyar lira gibi yüksek bir tescil işlem hacmiyle kapattıklarını dile getiren Başkan Matlı, 2024 yılının ilk çeyreğinde de aynı başarıyı sürdürdüklerini söyledi. Ocak-Mart dönemini kapsayan yılın ilk çeyreğinde tescil işlem hacmini bir önceki yıla göre yüzde 63 oranında arttırarak, 6 milyar 40 milyon liradan 9 milyar 834 milyon liraya yükselttiklerini dile getiren Başkan Özer Matlı, aynı dönemde Borsa kotasyonuna tabi ürünler arasında en çok işlem gören 5 ürünün sırasıyla 3 milyar 689 milyon lira ile zeytin, 1 milyar 77 milyon lira ile yaş sebze-meyve, 1 milyar 39 milyon lira ile et, 745 milyon lira ile canlı hayvan ve 674 milyon lira ile mısır olduğunu açıkladı. Bursa TB, TÜRİB ELÜS’te büyümeye devam ediyor Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, yetkili acentesi ve A Grubu büyük hissedarları arasında yer aldıkları Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Elektronik Ürün Senetleri (ELÜS) Piyasası’ndaki tescil işlem hacmi rakamlarını da açıkladı. TÜRİB ELÜS Piyasası’nda 2024 yılının ilk 3 ayında Bursa TB acente kaydında, alım-satım olmak üzere 29 milyon 515 bin kilogram ürünün el değiştirdiğini kaydeden Başkan Özer Matlı, “Ülkemizin dört bir yanındaki alıcı ve satıcıları tek bir merkezi platformda toplayan TÜRİB ELÜS Piyasası’nda Borsamız, 2023 yılının aynı dönemine göre işlem hacmini yüzde 49 artışla 196 milyon 385 bin liraya yükseltirken, en çok işlem gerçekleştirilen ürünler ise mısır, buğday ve arpa olmuştur” diye konuştu. Yenilik ve yatırım odaklı başarı Tescil işlem hacmi rakamlarının, Bursa’nın tarımsal üretim ve ticaret potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu ortaya koyduğunu dile getiren Başkan Özer Matlı, “2024 yılının ilk çeyreğinde elde ettiğimiz başarılı sonuçlar, Bursa Ticaret Borsası’nın güçlü ve istikrarlı büyüme trendini sürdürdüğünü gösterirken; TÜRİB ELÜS Piyasası’ndaki performansımızın da ilk günden bu yana artan bir ivme ile devam etmesi oldukça memnuniyet verici. Bu başarıların arkasında kuşkusuz, Bursa TB olarak sürekli olarak yeniliklere ve yatırımlara odaklanmamızın yanı sıra, tüm paydaşlarımızın katkısı büyük. 100 yıldır olduğu gibi gelecekte de aynı kararlılık ve heyecanlaçalışarak hem bölge ekonomisine hem de ülke ticaretine katkı sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bursa Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Nilüfer’de 39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi, Nilüfer Belediyesi katkılarıyla Konak Kültürevi’nde seyirciye sunuldu. 64 ülkeden sanatçının çalışmaları arasından seçilen eserler, 8 Mayıs’a kadar Nilüfer’de Bursalılarla buluşacak. 39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Bursa’da da sanatseverlerle buluştu. Bugüne kadar dünyanın dört bir yanından 9 bini aşkın sanatçının eserlerinin yer aldığı yarışmada, bu yıl ödül alan ve sergilenmeye değer görülen eserler, Nilüfer Belediyesi’nin katkılarıyla Konak Kültürevi’nde seyirciye sunuldu. Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen, otoritelerce “Dünyanın bir numaralı karikatür yarışması” olarak nitelendirilen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması, farklı düşünce ve inançları karikatüre döken sanatçıları bir araya getirdi. Bu yıl 64 ülkeden, 570 karikatüristin toplam bin 365 eserle katıldığı yarışmada ilk üç ödülün sahibi olan Polonya’dan sanatçı Pawel Kuczynski, Kolombiya’dan Elena Ospina, Türkiye’den sanatçı Halit Kurtulmuş Aytoslu olurken, ‘Güçlü Kızlar Güçlü Yarınlar Özel Ödülü’nün sahibi Oğuzhan Çiftçi’ye değer görüldü. Yarışmada başarı ödüllerinin sahipleri ise Çin Halk Cumhuriyeti’nden Xiaoqiang Hou, Polonya’dan Zygmunt Zaradkiewicz ve Türkiye’den Muhammet Şengöz’ün eserleri oldu. Dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eserler, 25 Nisan - 8 Mayıs tarihleri arasında Konak Kültürevi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
Kastamonu Matematik öğretmeni adaylarının, dijital içerik tasarlama becerileri geliştirilecek Kastamonu Üniversitesinde eğitim gören matematik öğretmeni adayları, dijital içerik tasarlama becerileri hayata geçirilen proje ile geliştirilecek. Ulusal ve ulusalararası başarılarına bir yenisini daha ekleyen Kastamonu Üniversitesi, matematik öğretiminde yeni yöntemler hakkında yapacağı proje ile adını bir kez daha duyurdu. Türkiye Cumhuriyetinin tarihi, kültürel, siyasal, toplumsal ve ekonomik dinamiklerini anlamayı ve gelecek vizyonuna yeni perspektifler sunmayı amaçlayan araştırma projelerini desteklemek üzere Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı çerçevesinde açılan “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı”na sunulan projeler arasından Dr. Öğretim Üyesi Fadime Ulusoy’un yürütücü olduğu “Matematik Öğretmeni Adaylarının Video Temelli Mesleki Gelişim Ortamında Dijital İçerik Tasarlama ve Uygulama Becerilerinin Geliştirilmesi” başlıklı proje, kabul edilerek, 2 yıl süreyle 751 bin TL destek almaya hak kazandı. Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Fadime Ulusoy’un yürütücü olduğu projede Trakya Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Dilek Girit Yıldız araştırmacı olarak yer alacak. Ayrıca Kastamonu Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Ana Bilim Dalından birer yüksek lisans öğrencisi projede kursiyer olarak görev alacak. Desteklenen proje çerçevesinde, matematik öğretmeni adaylarının video temelli mesleki gelişim ortamında dijital içerikleri tasarlama ve uygulama becerilerinin geliştirilmesini amaçlanıyor. Proje ile öğretmen adaylarının dinamik geometri yazılımı içerikli etkinliklerin niteliğini sağlamada teknolojik, matematiksel ve pedagojik bileşenleri bütüncül şekilde düşünmeyi öğrenmesi bekleniyor. Ayrıca projede izlenecek üç aşamalı yöntemsel yaklaşımın tüm disiplinlerdeki öğretmen eğitimcilerine öğretmenlik uygulaması dersi tasarımları için ilham vermesi amaçlanıyor. Çalışmada fark etme ve etkinlik kalitesi ile ilgili iki teori arasında kurulan teori ağı alan yazına önemli ve yenilikçi kuramsal katkılar sunması hedefleniyor. Proje çerçevesinde, öğretmen adaylarının tasarlayacağı dijital etkinlikler ve bunların öğretim videoları bir web sitesinde sunulması ile hazırlanan içeriklerin teknoloji ve öğretmen eğitimi ile ilgilenen tüm araştırmacılara araştırma yapma ve proje tasarlama imkanı sunacak. Ayrıca proje çerçevesinde dijital etkinlikler temel alınarak etkileşimli bir bilimsel kitap hazırlanarak eğitimcilere, kitap yazarlarına ve program geliştiricilerine nitelikli dijital etkinlik tasarlama ve uygulama süreçlerinde yol göstermesi hedefleniyor. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, eğitim yöntemleri alanında dijital araçların kullanımı ile çağı yakalayan ve eğitim kalitesini arttırmaya yönelik hazırlanan bu projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çalışmada yer alan akademisyenleri ve öğrencileri tebrik etti. Destekleri için Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine şükranlarını sunan Rektör Topal, proje çalışmalarında kurumlarını teşvik eden yaklaşımlarından dolayı TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a da teşekkür etti.