SAĞLIK - 24 Kasım 2017 Cuma 01:44

Diş çapraşıklıkları kaderiniz olmasın

A
A
A
Diş çapraşıklıkları kaderiniz olmasın

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, "Diş çapraşıklıkları kaderiniz olmasın" dedi.

Ortodontinin orto ve donti kelimelerinin birleşiminden oluştuğunu ve düzgün diş anlamına geldiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, "Eğer dişlerinizde çapraşıklıklar varsa, dişleriniz düzgün kapanmıyorsa, aralıklar varsa ortodonti tedavisine ihtiyaç duyulmaktadır. Dişlerdeki çapraşıklıklar, çene eklemlerimizde rahatsızlık, konuşma bozukluklarına sebep olabilir ve yemek yeme fonksiyonumuzda sorunlarla beraber birde estetik olarak ta sıkıntılar doğurmaktadır" dedi.

Son senelerde ortodonti diş tedavisi oldukça geliştiğini ve bir kaç tane tedavi yöntemi bulunduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, "Bunlar, Lingual Ortodonti, Telsiz Ortodonti (invisalign) dir. Lingual Ortodonti ve Telsiz Ortodonti (invisalign) konularının detaylarına bakabilirsiniz. Ortodonti tedavisinde belli bir yaş uygulaması yoktur. Çocuklarda süt dişleri bittikten sonra ortodonti tedavisine başlanabilir. 6 yaş itibari ile çocuklarda dişlerin takibini yaparak çapraşıklık gözlemlendiği zaman uygulama yapılabilir. Son dönemlerde çocukları için ve yetişkinlerde ortodonti tedavisine çok talep göstermektedir" diye konuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye’de buluştu Fethiye’de ikisi bir arada gerçekleştirilen 9. Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansları (ICQMT2024) başladı. 9. Uluslararası Süperiletkenlik Manyetizma Konferansı (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansı (ICQMT2024) Fethiye’de başladı. Ölüdeniz Mahallesi’nde düzenlenen konferanslara dünyadaki ünlü fizikçiler katıldı. Konferansa Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve 55 ülkeden yaklaşık 800 kişi katıldı. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gencer Başkanlığı’nda gerçekleşen konferans açılışında küresel ısınmaya dikkat çekildi. Prof. Dr. Ali Gencer konuşmasında, “Konferansımızın asıl amacı, küresel iklim değişikliği ve bunun dünyamıza getireceği değişiklikleri önlemek üzere uluslararası bir çabanın ürünü olarak ortaya çıkan yeni teknolojilerin tartışılmasıdır. Dünyanın ortalama sıcaklığı artışı eğer kontrol altına alınamazsa hem ülkemiz hem de dünya açısından gerçekten yaşanamaz bir yer olacak. Ülkemizin uluslararası başlattığı çabalara bir destek olsun diye akademik bir bakış açısıyla gelişmeleri tartışacağız. Ülkemizin bu coğrafyada daha yaşanabilir bir ülke olması için yeni teknolojilerin geliştirilmesi kaçınılmaz. Bunun için Türkiye’nin pozisyon almasına ve yükseltmesi konularını teknik açıdan bu konferansta değerlendirmiş olacağız. Katılım oldukça yüksek” ifadelerini kullandı.