DÜNYA - 17 Şubat 2024 Cumartesi 17:47 | Son Güncelleme : 17 Şubat 2024 Cumartesi 17:48

Dışişleri Bakanı Fidan, İtalya Dışişleri Bakanı Tajani ile görüştü

A
A
A
Dışişleri Bakanı Fidan, İtalya Dışişleri Bakanı Tajani ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya’nın Münih kentinde İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 60. Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere bulunduğu Almanya’da yoğun diplomasi trafiğini sürdürüyor. Fidan, Münih’te İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile görüştü.
Dışişleri Hakan Fidan, bugün erken saatlerde, Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic, Kosova Dışişleri Bakanı Donika Gervalla-Schwarz, Karadağ Dışişleri Bakanı Filip Ivanovic, İzlanda Dışişleri Bakanı Bjarni Benediktsson ile bir araya gelmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan AÜB Üniversiteler Tanıtım Fuarı EBYÜ’de gerçekleşti Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) tarafından üçüncüsü düzenlenen ve gençlerin geleceklerini planlama sürecinde önemli rol oynayan Üniversite Tanıtım Fuarları, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde devam ediyor. Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından organize edilen ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Üniversite Tanıtım Fuar’ına Prof. Dr. Hasan Mandal, Erciyes Üniversitesi Rektörü ve AÜB Dönem Başkanı Prof. Dr. Fatih Altun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Abdullah Gül üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Fatih Yılmaz, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kazım Karahocagil, Ardahan üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Gündüz, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Biçer, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Lise öğrencilerinin üniversiteler, bölümler, meslekler, üniversite yaşamı, üniversitelerin sunduğu imkânlar ve kariyer olanakları hakkında bilgilendirildiği fuar kapsamında Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’ne gelen çok sayıda üniversite adayı öğrenciler; hem Anadolu Üniversiteler Birliği üyesi üniversiteleri tanıma fırsatı buldu hem de katılımcı üniversitelerin stantlarını ziyaret ederek hayalindeki üniversite ve meslek hakkında detaylı bilgi edindi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde devam eden Üniversite Tanıtım Fuar’ı hakkında Rektör Levent, “Üniversiteler olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerinde tek önceliğimiz öğrencilerimizi yetiştirmektir. Aday öğrencilerimize kendimizi tanıtmak ve öğrencilerimizin bilinçli bir gelecek seçimi yapmasında yardımcı olmak adına bu fuarların öğrenciler üzerinde olumlu etkiler yaratacağını ve özellikle kariyer planlaması süreçlerinde öğrencilere fayda sağlayacağını düşünüyorum” dedi. AÜB’de yer alan 14 katılımcı üniversitenin stantlarını ziyaret eden Rektör Levent, öğrencilerin yoğun ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek fuarın hayırlı olmasını temenni etti.