GÜNDEM - 19 Ekim 2016 Çarşamba 17:19

Dışişleri Bakanlığı'ndan Etiyopya için seyahat ve güvenlik uyarısı

A
A
A
Dışişleri Bakanlığı'ndan Etiyopya için seyahat ve güvenlik uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, Etiyopya'da bulunan veya Etiyopya'ya seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşlarına yönelik güncel seyahat ve güvenlik duyurusu yayımladı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından Etiyopya'da bulunan veya Etiyopya'ya seyahat etmeyi öngören Türk vatandaşlarına yönelik yayımlanan güncel seyahat ve güvenlik duyurusunda, "Etiyopya’da Ekim ayı başında meydana gelen olayların ardından 9 Ekim 2016 tarihinde ülke çapında Olağanüstü Hal ilan edilmiştir. Olağanüstü Hal çerçevesinde gerektiğinde farklı bölgelerde belirli saatler arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilebileceği duyurulmuştur. Etiyopya güçleri ülkede güvenliği sağlamak için etkili bir şekilde faaliyet göstermekte olup, Etiyopya makamları ülkede bulunan firmalarımızın güvenliği hususunda işbirliği sergilemektedirler" denildi.

Duyurunun devamında şunlar kaydedildi:
"Etiyopya makamlarınca Olağanüstü Hal kapsamında uygulanan tedbirler bağlamında Etiyopya’da yaşayan ve/veya bu ülkeye seyahat edecek vatandaşlarımızın ilan edilen Olağanüstü Hal kısıtlamalarına riayet etmelerinde, resmi makamlarca yapılan güvenlik uyarılarını takip etmelerinde, müteyakkız olmalarında ve olağan dışı bir durumla karşılaşmaları halinde Addis Ababa Büyükelçiliğimizle temas kurmalarında, zaruri olmadıkça Addis Ababa veya bulundukları şehir merkezi dışına çıkmaktan, sınır bölgelerine gitmekten ve ülke içinde karayoluyla şehirlerarası seyahat etmekten kaçınmalarında fayda bulunmaktadır. Etiyopya’daki sanayi yatırımlarımız bakımından ise, sözkonusu tesislerin güvenliğinin resmi kuvvetlerce sağlanmış olduğunun teyit edilmesi ve ihtiyaç halinde Addis Ababa Büyükelçiliğimizle temas kurulması tavsiye olunur."
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı: İlginç diyalog kamerada Aksaray’da polisin uygulama yaptığını fark eden alkollü sürücü uygulama noktasına 60 metre kala araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışırken polis ve bekçiler tarafından yakalandı. Kaçarken ayakkabısı ayağından çıkan sürücü ile polis arasında ayakkabı imtihanı yaşanırken, polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı. Olay gece yarısı Taşpazar Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ve trafik ekipleri gece yarısı bulvar üzerinde bekçilerle birlikte uygulama yaptı. Uygulama esnasında denetim noktasını fark eden bir sürücü noktaya 60 metre kala 68 ABG 446 plakalı araçtan inerek kaçmak istedi. Bunu fark eden polis ve bekçiler koşarak İ.İ. (46) sürücü kaçamadan yakaladı. İlk önce polis memurlarına basın mensuplarından için, “Çekmesin beni” diye adeta talimat veren alkollü sürücüden ehliyet istendi. Ehliyetini vermek istemeyen sürücü araçtan inip kaçmaya çalışmasına rağmen polis ekiplerine “Arabadan kim aldı beni?” diye sordu. Gazetecilerin “Neden kaçmaya çalıştınız?” sorusuna, “Kardeşim ben bir şey yapmadım, ben sadece evime gidiyorum ama alkollüyüm. Yanlış olmasın ama şu yaptığımız ne?” diye cevap verdi. Ehliyeti istenilen alkollü sürücü “Ayakkabım gelsin vereceğim” diye polis ekiplerine cevap verirken, polis memurunun, “Ayakkabını bizim ekipler mi aldı?” sorusuna ise “Bilmiyorum” cevabını verdi. Ehliyetini vermek istemeyerek zorluk çıkaran sürücü polis ekiplerince güçlükle gözaltına alındı. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan alkol kontrolünde sürücünün 2.19 promil alkollü olduğu tespit edilirken, kaçmaya çalışması ve polis ekiplerinin kısa süreli kovalamacası dron kamerasına da yansıdı. Hastanedeki kontrollerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen sürücüye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilirken ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise polis ekiplerince çekici marifeti ile otoparka çektirildi.