GÜNDEM - 20 Kasım 2017 Pazartesi 17:52

Diyanet'in ilk kadın başkan yardımcısı Huriye Martı görevine başladı

A
A
A
Diyanet'in ilk kadın başkan yardımcısı Huriye Martı görevine başladı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına atanan ilk kadın başkan yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, görevine başladı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı’nın göreve başlaması münasebetiyle Başkanlıkta bir tören düzenlendi. Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ülke tarihinde ilk defa bir kadının Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı olarak atandığını ifade ederek, Prof. Dr. Martı’ya başarılar diledi. Erbaş, Başkan Yardımcısı Martı’nın bu görevde bulunmasının ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınları temsil açısından da bir anlam taşıdığını söyledi. Kendisinin teşkilat içerisinden biri olmasının büyük bir şans olduğuna işaret eden Erbaş, Başkan Yardımcısı Martı’nın 3 yıl daire başkanlığı yaptığını ve 3 yıldır da başkanlık müşaviri olarak görev yaptığını ifade etti. Başkan Yardımcısı Martı’nın akademisyenliğinin büyük bir artı olduğuna değinen Erbaş, “Akademisyen olarak ürettiği bilgileri şimdi de sahada uygulama fırsatı doğdu” dedi.

Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Martı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a teşekkür ederek, görevi hakkıyla ifa edebilmek için elinden gelen her türlü gayreti göstereceğini kaydetti. Martı, “Hem kurumumuz adına hem milletimiz adına hem de Müslüman ümmeti adına hayırlı bir açılım olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Törene Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı ve Yrd. Doç Dr. Selim Argun ve Başkanlığın üst düzey yöneticileri katıldı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.