ASAYİŞ - 22 Ağustos 2014 Cuma 14:37

Diyarbakır'da olaylı gece: 1 yaralı, 7 gözaltı

A
A
A
Diyarbakır'da olaylı gece: 1 yaralı, 7 gözaltı

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde Fiskaya semtinde göstericiler ile polis arasında çıkan olaylarda bir gösterici yaralandı. Bismil ilçesinde ise çıkan olaylarda 7 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Mahsum Korkmaz’ın heykelinin savcılık kararıyla el konulmasının ardından kentin çeşitli semtlerinde olaylar dün gece de sürdü. Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Fiskaya semtinde dün gece Lice olaylarını protesto eden YDG-H’li grup akşam saatlerinde Dicle Üniversitesi'ne giden yolu trafiğe kapattı. Polise bilgi verilmesiyle bölgeye sevk edilen polis ekipleri yolu trafiğe kapatan gruba müdahale etmesiyle olaylar çıktı. Göstericilerin polis ekiplerine havai fişek, molotof ve el yapımı patlayıcılarla saldırması üzerine polis ekipleri de gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. 

Çıkan olaylarda polis ekiplerinin hava ateş ederek grubu dağıtmasıyla Ömer E. isimli gösterici karnından yaralanarak, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. Olaylar gece geç saatlerine kadar sürerken, Bismil ilçesinde YDG-H’li grup Lice olaylarına karşı eş zamanlı ilçenin birçok yerinde polis ekipleri ile çatıştı.

Yaşanan olaylarda polis ekipleri yüzü maskeli 7 kişiyi gözaltına alarak Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüğü öğrenildi.

Bismil ilçesinde çıkan olaylar gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürerken, polis ekipleri kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik olası saldırılara karşı yoğun önlem aldığı görüldü. 

SEDAT IRMAK
DİYARBAKIR 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul En çok kiralama teknoloji ürünlerinde yapılıyor Dünyada ve Türkiye’de elektronik atık sorunu hızla artarken bu soruna çözüm olan ürün kiralama oranları da aynı hızla artıyor. Kiralanan ürünlerin çoğunun teknoloji alanında yapıldığını belirten Kiralabunu Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, “En çok kiralanan ve kullanılan ürünler arasında telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri yer alıyor” dedi. Türkiye’de son yıllarda en çok telefon ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri kiralanıyor. Dünyada en hızlı büyüyen atık grubu arasında yer alan elektronik atıkların azaltılmasının yolu ise yine ürünlerin kullanım sürelerinin uzatılmasından geçiyor. Elektronik cihazları paylaşım ekonomisi modeliyle kullanıcılara sunarak atık çöplüğünün önüne geçmeyi hedefleyen YTÜ Yıldız Teknopark firmalarından Kiralabunu şirketinin Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, “En çok kiralanan ürünler arasında telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri yer alıyor. Mevsimsel olarak da yaz döneminde koşu bandı, scooter, oyun konsolu gibi ürünler öne çıkıyor” diyerek konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kullanıcıların büyük çoğunluğu teknoloji meraklıları Kısa süreli ihtiyaçların kullanıcıların ürün kiralamalarında önemli bir etken olduğunu belirten Kiralabunu Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, kullanıcıların önemli bir kısmının son teknolojiyi takip etmek isteyen bireylerden oluştuğunu ifade etti. Bazı tüketicilerin ürünü satın almadan önce deneyimlemek için kiralama yaptığını belirten Kapıcı şöyle devam etti; “Kiralama süreleri genellikle 1 aydan başlayarak 18 aya kadar değişebiliyor. Kısa süreli ihtiyaçlar da kiralamak için önemli bir motivasyon kaynağı. Örneğin, yaz döneminde koşu bandı ya da bir seyahate çıkarken aksiyon kamerası gibi özel eşyaları kiralamak satın almaya kıyasla çok daha mantıklı. Kiralabunu ile geniş ürün seçeneği ve hizmet içeriği ile çok kısa sürede binlerce aboneye ulaşarak bu alanda bir pazar oluşturduk ve liderliğimizi sürdürmekteyiz.” 5 bin adet ürün e-atık olmaktan kurtarıldı Elektronik atıkları azaltmanın tek yolu ürünlerin kullanım ömrünü uzatmak olduğunu söyleyen Kapıcı son olarak “Operasyonlarımızın başladığı 2020 yılından bu yana yaklaşık 40 bin kullanıcı elektronik cihazlarını kiraladı. Bu sayede 5 bin adete yakın ürün e-atık olmaktan kurtarıldı. 15 tona yakın da atığın önüne geçmiş olduk. Dünyamız artık sürdürülebilir tüketim alışkanlıklarına ihtiyaç duyuyor. Tüketici topluluğunun önemli bir kısmını oluşturan Z jenerasyonu bu konuya büyük önem veriyor. Elektronik atık dünyada en hızlı büyüyen atık grubu. Bu anlamda ihtiyaç duyduğumuz ürünleri kullanırken sürdürülebilir yöntemleri önceliklemek durumundayız” şeklinde konuştu.