GÜNDEM - 12 Temmuz 2012 Perşembe 16:09

Doğa Koleji'nin büyük başarısı

A
A
A
Doğa Koleji'nin büyük başarısı

Doğa Koleji, bu yılki Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) 4 öğrencisiyle ilk 10’a girme başarısını gösterdi. Geçmiş yıllarda da SBS’de büyük başarılara imza atan Doğa Koleji, 494.053 puan ortalaması ile bu yılda zirveye yerleşti.

İSTANBUL

Doğa Konseptli Eğitim Modeli ile çocukları anaokulundan itibaren hayata hazırlayan Doğa Koleji, öğrenci merkezli eğitim felsefesiyle her alanda kazandığı başarıyı SBS sonuçlarında da sürdürdü. Yıllardır SBS’de en başarılı okul olarak öne çıkan Doğa Koleji, bu yıl da kırılması güç bir rekora imza attı. Ataşehir Doğa Koleji 494.053 puan ortalamasıyla Türkiye’de zirvenin sahibi olurken, 492.325 puanla Avcılar Doğa Koleji ve 476.599 puanla Topkapı, Doğa Koleji’ni SBS’de bir kez daha zirveye taşıdı.
Türkiye’de 500 tam puan alan 18 öğrencinin 3’ü Doğa Koleji’nden çıktı. Doğa Koleji böylelikle ilk 10’da 4 öğrencisiyle rakipsiz lider oldu. Avcılar Doğa Koleji öğrencisi Rozerin Akkuş 500.000, Atakent Doğa Koleji öğrencisi Merve Özkılıç 500.000, Ataşehir Doğa Koleji öğrencisi İbrahim Emre Sağlam 500.000, Atakent Doğa Koleji öğrencisi Hasan Deniz Altuntaş ise 499.034 puan alarak ilk 10’a girdi. Ayrıca Doğa Koleji’nin 3 öğrencisi 6, 7 ve 8. sınıf SBS’de 3 yıl üst üste 500 tam puan alırken, 24 öğrenci tüm sorulara, 52 öğrenci 99 soruya doğru cevap verdi. 490.000 üzeri puan alan 115 öğrencisiyle rekor bir başarıya imza attı.

Topkapı Doğa Koleji’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rozerin Akkuş ve İbrahim Emre Sağlam, emeklerinin karşılığını almaktan dolayı mutlu ve heyecanlı olduklarını söylediler. Heyecanları gözlerinden okunan öğrenciler, üzerlerinde emeği olan öğretmenlerine teşekkür ettiler.

“ÇOK ÇALIŞMAK DEĞİL, DÜZENLİ ÇALIŞMAK ÖNEMLİ”

Rozerin Akkuş, SBS’den tam puan aldığına halen inanamadığını ifade etti. SBS’de tam puan alabileceğini daha önce tahmin dahi edemeyeceğini belirten Akkuş, “Tam puan almama rağmen Türkiye 1’incisi olamadım. Benim için fark etmez. İstediğim okula girebilmem bana yeter. Derslerime düzenli bir şekilde çalıştım. Çok çalışmaktan, düzenli çalışmanın daha faydalı olduğuna inanıyorum. Bunun yanında eve her geldiğimde konu tekrarı yaptım. Çünkü bilgilerin akılda kalıcı olması önemli. Okulumun ve özellikle öğretmenlerimin üzerimdeki emekleri büyük. Onlar olmasaydı buralara kadar gelemezdim. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.


“ÇOK FEDEKARLIK YAPTIK”
Bu başarıyı elde etmek için çok çalıştığını kaydeden İbrahim Emre Sağlam ise, “Bugün emeklerimin karşılığını almaktan dolayı oldukça mutlu ve heyecanlıyım. SBS adı altında 3 yıl zorlu bir süreçten geçtik. Başarmamız için çok çalışmamız gerekiyordu. Bunun için de bazı fedakarlıklarda bulunduk. Gerek sosyal, gerekse de oyun zamanlarından kısıtlama yaptık. Ama karşılığını da aldık. Okuluma, öğretmenlerime teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Bu yıl da öğrencilerin emeklerinin karşılığını aldığını dile getiren Topkapı Doğa Koleji 2. Kademe Yöneticisi Esra Güleryüz, şunları söyledi:
“Gerek bizi, gerekse de ailelerini oldukça mutlu ettiler. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Türkiye çapında ilk 10’da 4 öğrencimizle yer alıyoruz. Bu Doğa Koleji’nin eğitimde lider olduğunu bir kez dana gözler önüne sermiş oldu. 3 öğrencimiz, hem 6’ıncı, hem 7’inci, hem de 8’inci sınıflarda tam puan yaparak Türkiye 1’incilğini elde etmiştir. Bunu yanında sadece 8’inci sınıfta yapılan sınavdan tam puan alan 24 öğrencimiz var. 59 öğrencimiz 99 soruyu doğru olarak cevapladı. Türkiye’de ciddi bir başarı gösterdik. Kitlesel bir başarı elde etmemizden dolayı öğrencilerimizin hepsini kutluyorum. Bu süreç kolay değil. Bu süreçte çok çalışmaktansa düzenli ve zamanında çalışmak önemli. Öğrencilerimiz de bunu başardı.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Uğurcan Çakır: "İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz" Trabzonspor’un kaptanı Uğurcan Çakır, Fatih Karagümrük maçının ardından yaptığı açıklamada, finale kaldıklarını için mutlu olduklarını söyleyerek, “İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” dedi. Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalde rövanş maçında Fatih Karagümrük’ü 4-0 mağlup ederek, finale yükseldi. Mücadelenin ardından Trabzonspor Kaptanı Uğurcan Çakır basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk yarı tam istediklerini gibi oynayamadıklarını söyleyen Çakır, “İlk yarı tam istediğimiz oyunu oynamasak da çok acelemiz yoktu. Çünkü 1-0 öndeydik. Sonrasında ikinci yarıda gelen gollerde, net bir skorla buradan galibiyetle ayrıldık. Kötü giden bir sezon, hedeflerden uzak aslında ama finalde olmak mutluluk verici oldu” ifadelerini kullandı. “İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” Finalde Beşiktaş ile oynayacaklarının hatırlatılması üzerine Uğurcan Çakır, “Finalde rakibimiz Beşiktaş ve kupayı kazanmak istiyoruz. Bu kupayı alırsak 10. olacak. En son aldığımız zaman 2019’da ben ve Hüseyin Türkmen var. İkimiz kaldık. Abdullah Hoca’nın Trabzonspor’da Türkiye Kupası eksik. İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” diye konuştu. “Trabzonspor için mücadeleyi her zaman vermeye çalışıyorum” Futbolda inişler ve çıkışların her zaman olduğunu vurgulayan 28 yaşındaki kaleci, “Futbolcu her zaman en yüksek performansı veremeyebiliyor. Ben Trabzonspor için elimden gelen mücadeleyi her zaman vermeye çalışıyorum. Bazen istediğim oluyor, bazen istediğim gibi olmuyor. Ben Trabzonspor için elimden gelen her şeyi her zaman sahada yapmaya çalışıyorum. Finale kaldık mutluyuz, inşallah finali kazanmak istiyoruz. Taraftara teşekkür ediyorum. Uzun zamandır iç sahada taraftar olmadığı için bugün çok güzeldi. Taraftar olmadan çok konsantre olamıyorsunuz. Bugün de yanımızdalardı. Onlara çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
İstanbul Tolunay Kafkas: “Trabzonspor haklı bir galibiyet aldı” Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Trabzonspor karşısında direnç göstermediklerini belirterek haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi. Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Trabzonspor’a 4-0 mağlup oldu. Kırmızı-siyahlılar bu sonuçla kupaya veda etti. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. “Oyun 90 dakikasına baktığımız Trabzonspor haklı bir galibiyet aldı. İkinci devre değişiklikler sonrası takım ileri gideceğine geri gitti. Çıkaracağımız dersler var. İkinciyi yiyorsan üçüncüyü yemeyeceksin. Direnç göstermek lazım” ifadelerini kullandı. “Galatasaray maçında oyunun tamamını oynamanız lazım” Hafta sonu karşılaşacakları Galatasaray maçıyla ilgili de konuşan Kafkas, “İyi takım, iyi oyuncuları var. Oyunun tamamını oynamanız lazım. Taktiksel dayanıklılık içinde kalmanız lazım. Bugün bunu yapamadık. Yoksa sıkıntı bir sonuç bizi bekler” diye konuştu. “Kalan maçlarda puan çıkarırsak bizi kümede tutacak” Kupa maçında rotasyon yapmasıyla ilgili soruya Kafkas şu yanıtı verdi: “22-23 kişilik kadronuz var. Kupada finale çıkmak istiyorduk ama takım bekleneni veremedi. Kayseri’den zorlu bir maçtan çıktık. Hafta sonu daha zorlu maç oynayacağız. Sonra Gaziantep’e gideceğiz. Kalan 3 maçta puan çıkarırsak bizi kümede tutacak. Alt lige düşmek maddi manevi sıkıntı getirir.” “Feghouli’ye verilen ceza doğru karar” Kayserispor maçında gördüğü kırmızı kart sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan 5 maç ceza alan Sofiane Feghouli ile ilgili Kafkas, “Feghouli’ye verilen karar doğru. Büyük takımların oyuncuları küfür ederken duymazdan gelenler, o standardın içerinde karar versinler. Bizim gibi kulüplere kararlar kolayca veriliyor. Adaletin olmadığı yerde Allah’ın rahmeti ve bereketi de olmuyor. Türk futbolu böyle gerçekten. Feghouli cezası için verilen karar doğrudur ancak muadillerine aynı kararlar verilmiyor” diyerek sözlerini noktaladı.