EKONOMİ - 18 Temmuz 2019 Perşembe 10:59

'Doğru hava’ Türkiye'yi gezdi

A
A
A
'Doğru hava’ Türkiye'yi gezdi

Türkiye'nin en çok dinlenen radyocularından Nihat Sırdar, 17 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirdiği ‘doğru hava’ turnesinde yıllardır onunla özdeşleşen programını çeşitli illerdeki Daikin bayilerinin önünde yaparak, binlerce kişiye ‘doğru hava’yı anlattı.

Dünya iklimlendirme devlerinden Daikin, uzmanı olduğu ‘doğru hava’yı 17 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen bir turneyle usta radyocu Nihat Sırdar aracılığıyla anlattı. Yaz sıcaklarının iyice bunalttığı Akdeniz-Ege hattı ve İstanbul’daki 16 adet Daikin bayiini dolaşan Sırdar, kendisiyle özdeşleşen ve Kafa Radyo’da yayınlanan ünlü programı Nihat’la Sivrisinek’i canlı olarak bu mekânların önünden gerçekleştirdi. 

Etkinlikte; bilimsel araştırmaların iyi iç hava kalitesinin başta solunum hastalıkları olmak üzere pek çok rahatsızlığı önlediğini ortaya koyduğu belirtildi. İç mekanlarda solunan hava ne kadar temiz ve kaliteliyse kişiler kendini o kadar iyi hissettiği; evlerde ve iş yerlerinde kullanılan klimaların ısıtma ve soğutma fonksiyonlarıyla beraber; hava temizleme, havanın nemini ayarlama, havayı kişinin üzerine üflememe ve ses seviyesi gibi özellikleri de yaşam kalitesi için büyük önem taşıdığı kaydedildi. Özellikle bakterilerden arındırılmış hava ve nem ile yaşam standartlarını yükseltebildiği ve kaliteli havanın solunabildiği öğrenildi. Yine aşırı ses yapan klimaların da işitme sağlığını, sürekli gürültü ile de ruhsal sağlığını etkileyebildiği kaydedildi.

Mersin, Adana, Antalya, İzmir, Aydın ve İstanbul illerini kapsayan turne boyunca dinleyicilere ‘doğru hava’yı anlatan Sırdar, düzenlediği yarışmalarla da büyük ilgi topladı. Yarışmalarda kazanan ilk üç kişi o gün bulunulan ilde ölçülen en yüksek sıcaklık kadar indirim almaya hak kazandı. Sıcaklığın 35 derece olduğu bu illerde indirimler de yüzde 35 gibi yüksek oranlara ulaştı.

Sırdar’ın hayranlarının büyük ilgi gösterdiği canlı yayınlar sırasında bayilere gelenlerin sayısı toplamda 10 binlere ulaştı. Kitap imzalatan, fotoğraf çektirmek isteyen dinleyiciler, bayileri de ziyaret ederek ürünleri deneyimlediler. Daikin Türkiye, Kafa Radyo’da yayınlanan Nihat’la Muhabbet programının 2 yıldır sponsorluğunu üstleniyor.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin gösterimine yoğun ilgi İstanbul’da Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin özel gösterimi düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül, filmi Gazze’de İsrail’in saldırısı sonucu bir araçta mahsur kalarak hayatını kaybeden 6 yaşındaki Filistinli Hind Rajab’ın aile fertleriyle birlikte seyretti. İstanbul’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği iş birliği ile Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin özel gösterimi gerçekleştirildi. İstanbul Zeytinburnu ilçesi Fişekhane’de düzenlenen programa İstanbul Valisi Davut Gül, Gazzeli Hind Rajab’ın aile fertleri, iş insanları ve birçok davetli katıldı. Filmin gösterimi öncesi Vali Davut Gül, Rajab’ın aile fertleriyle bir araya gelerek çiçek takdim etti. Ardından Vali Davut Gül ve davetliler salona girerek filmi seyretti. Gösterim öncesi konuşan Vali Gül, "Gazze’deki yaşanmış bir hikayeden yola çıkarak bir insanlık dramını beyaz perdede seyredeceğiz. İstanbul’umuzda bunun daha çok izlenmesi, daha çok duyulması, herkesin bu zulümden haberdar olabilmesi için, bir kez daha o acıları görebilmemiz için arkadaşlarımızla bu filmi birlikte izleyeceğiz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah zalim, katil İsrail’in hak ettiği gibi cezalandırıldığını bu dünyada ölmeden görmemizi nasip etsin. İnşallah aile fertleri ile birlikte izleyeceğiz. Filmin kısaca hikayesine baktık. Gerçekten ne desek az kalacak. Binlerce, on binlerce örnekten sadece bir tanesi" dedi. Hind Rajab’ın yakını Alameerhamoda Hamada, "Türkiye’ye bu filmin gösterimi için teşekkür ediyoruz. Allah’tan Filistinli ve Gazzeli şehitlere rahmet etmesini diliyoruz" dedi.