TEKNOLOJİ - 25 Mart 2021 Perşembe 11:22

Dokunmatik panellerle ofisler akıllanıyor

A
A
A
Dokunmatik panellerle ofisler akıllanıyor

Siemens Akıllı Altyapılar, KNX Touch Control TC5 oda operatörünü tanıttı. KNX TC5 aydınlatma, gölgelendirme ve kolay oda sıcaklığı kontrolü gibi çözümleriyle ticari binalara uygulanabiliyor. Çeşitli simgelere sahip ara yüzüyle KNX TC5, oda ihtiyaçlarını bir cihazda topluyor.

Siemens Akıllı Altyapılar, KNX Touch Control TC5 oda operatörü ünitesini tanıttı. Verilen bilgiye göre KNX TC5, pasif binaları uyarlanabilir hale getirerek akıllı bina teknolojilerinin gelişimini hızlandırıyor. Ayrı ayrı konfigüre edilebilen kontrolleri sayesinde kolay bir şekilde kullanılabilen cihaz, ilgili tüm fonksiyonların çalıştırılmasını ve görüntülenmesini sağlıyor. Dokunmatik ekranı sayesinde konferans odaları, ofisler ve oteller gibi ticari binalarda kullanılabiliyor. Touch Control TC5, esnek montaj konseptiyle dünya genelinde kullanılabiliyor.

Dijitalizasyon, binaları modern ve daha akıllı yapılara dönüştürmeye devam ediyor. Akıllı bina çözümlerine Control TC5 ile yenilik kattıklarını belirten Siemens Türkiye Akıllı Altyapılar Bina Ürünleri Direktörü Mert Ulaş, “Akıllı binalar, üretkenliğe olumlu yönde katkıda bulunmak için yeni fırsatlar sunuyor ve kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılıyor. Yeni Touch Control TC5 gibi oda operatörü üniteleri, sensörler tarafından toplanan değerleri, KNX üzerinden topluyor ve her oda kullanıcısı için iç mekanda mükemmel iklim ve aydınlatma koşulları oluşturabiliyor” dedi.

Verilen bilgiye göre, yeni oda kontrolörü, havalandırma ve iklimlendirme de dahil olmak üzere odadaki anahtarlama, aydınlık seviyesini ayarlama, renk ve renk sıcaklığı (insan odaklı aydınlatma) kontrolünün yanı sıra gölgelendirme ve HVAC gibi uygulamaları kapsıyor. Radyatör ya da yerden ısıtma kontrolünden, VRF’ye, Fan Coil’den, VAV’ye kadar, HVAC sistemlerine uygun kontrol ara yüzleri sunuyor. Touch Control TC5, iç mekandaki havanın sağlıklı olmasını sağlamak için mevcut PM2.5 veya CO2 değerine dayalı otomatik fan kontrolü sunuyor ve fan hızını havadaki kirletici madde miktarına bağlı olarak ayarlıyor. Dış sıcaklık hızlı bir şekilde düştüğünde donmaya karşı koruma moduna otomatik olarak geçmek veya parlaklık belirli bir seviyeyi aştığında panjurları kapatmak gibi ek kontrol fonksiyonları kolayca uygulanabiliyor.

Binalar daha akıllı hale geldikçe daha fazla cihaz ve kablo ihtiyacı doğuruyor. Dokunmatik Kontrol TC5 artan cihaz ve kablo ihtiyacını azaltmaya yardımcı olurken tüm oda fonksiyonları tek bir cihazda görüntülenip yönetilebiliyor. Yeni dokunmatik panel, farklı duvar kutularıyla uyumlu olduğundan montaj ve kurulum kolaylığı sağlıyor. Simgeler, tasarım ve ekran koruyucu, müşterilerin markalama ihtiyaçlarını karşılamak için özelleştirilebiliyor. Gösterge ekranı otomatik açılıp kapanabildiği için enerji tasarrufu sağlıyor. İşletim kontrolleri, konfigürasyon sırasında belirlenen bir şifre veya veri yolu ile istendiği zaman kilitlenebiliyor veya açılabiliyor. Kolay projeleri verimli bir şekilde uygulamak için başka hiçbir merkezi kontrolöre ihtiyaç duymayan yeni oda operatörü ünitesi, çok yönlü ve uygun maliyetli bir çözüm sunuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar: "Özel; kusura bakmayın ama bu konuda bildiğiniz hiçbir şey yok" Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "‘Bildiğimiz bir şey var kardeşim’ diyorsunuz ya Özgür Özel; kusura bakmayın ama bu konuda bildiğiniz hiçbir şey yok. Çünkü bugün yine madencilik hukukunu, ruhsat süreçlerini, izin mekanizmalarını ve devletin denetim sorumluluğunu birbirine karıştırarak açık bir karalamaya imza attınız" dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "‘Bildiğimiz bir şey var kardeşim’ diyorsunuz ya Özgür Özel; kusura bakmayın ama bu konuda bildiğiniz hiçbir şey yok. Çünkü bugün yine madencilik hukukunu, ruhsat süreçlerini, izin mekanizmalarını ve devletin denetim sorumluluğunu birbirine karıştırarak açık bir karalamaya imza attınız. Dün maden ruhsat sayılarını resmi kaynaklarla açıkça bildirmemize rağmen göz göre göre verileri çarpıtmaya devam ediyorsunuz. Bugün yürürlükte olan ruhsat sayılarını bile isteye abartarak ’kara düzen’ diye pazarlamaya çalıştığınız tablo, sizin uhdenizdeki belediyelerinizin aynadaki yansımasıdır. Asıl ‘kara düzen’ sizin yanınızda, yörenizde, etrafınızda şekillenmektedir. Berat Albayrak dönemi üzerinden kurmaya çalıştığınız ucuz siyasi kurgu ise ayrı bir hazımsızlığın ürünüdür" ifadelerini kullandı. "Türkiye’nin dışa bağımlılığı azaltma iradesinden rahatsızlık duyuyorsunuz" Türkiye’nin enerji ve madencilik alanında yerlileşme, kaynaklarını ekonomiye kazandırma ve dışa bağımlılığı azaltma iradesinden rahatsızlık duyulduğunu ifade eden Bayraktar, "Devletimizin yatırımcıya sağladığı imkanları suistimal eden, işçimizin emeğini ve hakkını hiçe sayan, madencilerimizi mağdur eden hiçbir anlayışa müsamaha göstermeyeceğimizi tekraren ifade ediyoruz. Ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak; madencilerimizin hakkını, alın terini ve çalışma güvenliğini korumak için bütün denetim ve yaptırım mekanizmalarını kararlılıkla işletmeye devam ediyoruz. Biz ülkemizin kaynaklarını da işçimizin hakkını da kimsenin hoyratlığına, ihmalkarlığına veya siyasi istismarına bugüne kadar bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız" dedi.
Aydın Kuşadası MHP’de Taşdemir dönemi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kuşadası İlçe Teşkilatı’nda beklenen atama gerçekleşti. Geçtiğimiz ay ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Murat İnan’ın ardından, genel merkez tarafından yetki belgesi Burakhan Taşdemir’e tevdi edildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın’ın imzasıyla yayınlanan yetki belgesinde, tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca Kuşadası İlçe Kurucu Yönetim Kurulu’nun Burakhan Taşdemir başkanlığında oluşturulmasının uygun görüldüğü belirtildi. Yeni Yönetim kurulu belirlendi Burakhan Taşdemir başkanlığındaki yeni yönetim listesinde şu isimler yer alıyor: Erol Vatansever, Fatih Karakan, Mehmet Şenol, Hasan Kunduz, Göksel Mor, Selahattin Sarıdağ, Hidayet Yanar, Setenay Olcay Kara, Fahriye Acun Öğren, Lale Fakçı, Ebru Yılmaz, Tuğçe Karaman, Nurten Ölmez, Ali Özdemir, İsmet Mağden, Adem Apaydın, Rüştü Göktaş, Sinan Çelik, Ömer Saraç, Suat Saraç, Emre Mersin, Akın Akdaş, Kemal Demirkaya, Mesut Uluğ, Mustafa Güleşgenol, Ali Çakar, Hakan Yazıcı, Bayram Karadavut, İtris Onay, Ferudun Tiya, Murat Ertan, İsmet Turan, Murat Bayrak, Osman Kibaroğlu, Batuhan Akın, Coşkun Öndül, Alper İstanköylü, Gülseren Tokdemir, Mustafa Doğan, Sebahattin Akyüz, Arda Yalçın. Kuşadası siyasetinde hareketli bir dönemin kapılarını aralayan bu atama ile birlikte, yeni yönetimin önümüzdeki günlerde resmi görev dağılımını yaparak saha çalışmalarına başlaması bekleniyor