ASAYİŞ - 18 Kasım 2017 Cumartesi 17:50

Dolandırıcı: 'Aklım hala yapamadıklarımda'

A
A
A
Dolandırıcı: 'Aklım hala yapamadıklarımda'

Kahramanmaraş’ta dolandırıcılık suçundan 53 yıl hapis cezasına çarptırılan cezaevi firarisi, bir binanın inşaatında çalışırken kıskıvrak yakalandı. Şahıs, "Aklım yaptıklarımda değil yapamadıklarımda" dedi.

Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, 53 yıl hapis cezası ile aranan ve Kocaeli Kandıra Açık Cezaevi firarisi olan 25 yaşındaki Mustafa K.'yı yakalamak için özel bir ekip oluşturdu. Uzun soluklu bir takip yapan sivil polis timleri, hükümlüyü yakalamak için irtibata geçmesi muhtemel kişilerin izini sürerek araştırma yaptı. Birçok adreste araştırma yapan polis ekipleri, topladığı bilgiler ile Mustafa K’ya adım adım yaklaştı. Ekipler, şahsın Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Necip Fazıl Mahallesi'nde bir inşaatta çalıştığını tespit etti ve inşaat alanına operasyon yaptı. Operasyonda inşaatta montalama işi yaparken yakalanan zanlı, "Aklım yaptıklarımda değil hala yapamadıklarımda" dedi.
2015 yılında Kocaeli Kandıra Cezaevinden firar eden, bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle dolandırıcılık gibi suçlardan oluşan 51 suç dosyasından aranan ve hakkında 53 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Mustafa K. işlemleri yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Emniyetin ardından hastanede sağlık kontrolünden geçirilen zanlı Mustafa K, "Dönüşüm muhteşem olacak" dedi. 

Halil Koyun
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Sakarya’da 12 kişinin yaralandığı kazada midibüsün freni patlamış Sakarya’nın Pamukova ilçesinde 12 kişinin yaralandığı kazanın midibüsün freninin patlaması sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Kazayla ilgili Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden de açıklama yapıldı. Kaza, saat 16.00 sıralarında Pamukova ilçesi Eskiyayla Mahallesi’nde meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sağlık Kültür ve Spor Başkanlığı tarafından Akçay Baraj Gölü’ne doğa yürüyüşü gezisi düzenlendi. Gezi dönüşünde, bir firmadan kiralanan 54 S 0579 midibüsün frenleri patladı. Kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan araziye devrilen midibüste bulunan 11 üniversite öğrencisi ile 1 üniversite personeli olmak üzere toplamda 12 kişi yaralandı. Durumun haber verilmesi üzerin bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerince, yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Öte yandan kazanın, midibüsün freninin patlaması sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Üniversiteden kazaya ilişkin açıklama Meydana gelen kazanın ardında SUBÜ sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, "Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız tarafından Akçay Baraj Gölü’ne düzenlenen doğa yürüyüşü gezisi dönüşü firmadan kiralanan bir minibüsün teknik arıza nedeniyle devrilmesi sonucu 11 öğrencimiz ve 1 personelimiz yaralanmıştır. Kaza neticesinde hayati tehlikesi olan ve durumu ağır olan öğrenci ve personelimiz bulunmamaktadır. Pamukova Devlet Hastanesi’nde müşahede altındaki 2 öğrencimiz kısa süre içerisinde taburcu edilecektir. Sadıka Sabancı Devlet Hastanesi’ndeki 3 öğrenci ve 1 personelimizin tedavisi devam etmektedir. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki 6 öğrencimizden birisinin kolunda kırık bulunmaktadır. Tomografi ve tetkikler devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.