FERHAT KAYA / ISPARTA
Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi doktor ve gıda mühendislerinin görüş ve önerileriyle Hediye Un isimli işletme tarafından üretilen ekmek büyük ilgi görüyor. Ekmeğin domuz gribine karşı etkili olduğu belirtiliyor.
İçerisinde B vitamini ile demir ve çinko elementlerinin bulunduğu ekmekle, vücut direncinin arttırılması ve grip virüsü ve diğer virüslere karşı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Değirmenci Fırın İşletme Müdürü ve Ziraat Mühendisi Mehmet Dışpınar, dünyada her 4 kişiden birinin vitamin ve mineral gibi besin elementi yetersizliği yaşadığını söyledi. Özellikle H1N1 virüsü gibi gribal enfeksiyonlara karşı müşterilerin bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla vitaminle ekmeği geliştirdiklerini belirten Dışpınar, "Ekmek ile günlük vitamin ve mineral ihtiyacı karşılanacak. Böylelikle vücut direnci arttıralacak" dedi.