EKONOMİ - 14 Aralık 2020 Pazartesi 14:37

Döner zinciri, pandemi sürecinde şube sayısını arttırdı

A
A
A
Döner zinciri, pandemi sürecinde şube sayısını arttırdı

Pandemi sürecinde birçok sektörde duraklama ya da yavaşlama olurken Reis Döner, pandemi döneminde şube sayısını arttırdığını duyurdu.

Reis Döner, hazır döner sektöründe üretim ve satış mağazaları zinciriyle büyümeye devam ediyor. 2020 yılında Türkiye’nin farklı noktalarında açtığı şubeler ile dönersevenlere ulaşan markanın, pandemi döneminde şube sayısını arttırdığı belirtildi. Yapılan çalışmalar hakkında Reis Döner CEO’su Cengiz Alptekin açıklamalarda bulundu.

Cengiz Alptekin hedeflerinin Türkiye ve yurtdışındaki dönerseverlere kendi konseptlerini ulaştırmak olduğunu belirterek, “Firmamız 2016 yılı başlarında kuruldu. İlk günden itibaren hedefimiz; güvenilir, hijyenik şartlarda üretim yapıp, sağlıklı ve lezzetli döner çeşitlerini uygun konseptle önce yatırımcılara sonra da halka ulaştıran bir marka olmaktı. Bunu da başardık. Markamız bugün 2 bin 200 metrekare kapalı alan üretim tesisiyle hızla artan şube sayısı ve 500 çalışanıyla sektörün vazgeçilmez bir markası konumuna geldi” dedi.

“Pandemi sürecinde şube sayısını arttırdık”
Pandemi sürecinde şube sayısını arttırdıklarını dile getiren Alptekin, “Pandemi sürecinde birçok sektörde duraklama, yavaşlama oldu. Ancak biz daha güçlü bir şekilde bu süreçten alnımızın akıyla çıktık. Salgın döneminde yaşanan daralmaya rağmen şubelerimizde asgari düzeyde personel ile müşterilerimize paket servis ve gel al hizmetleri ile hizmet vermeye devam ettik. Güvenilir gıdanın öneminin salgın döneminde daha iyi anlaşıldığını gördük. Başlangıcından beri ana hedefimiz sağlık, hijyen ve güvenilir gıda üçlemesini lezzet ile buluşturmak idi. Bunu da başardık. Şeffaf ve güvenli hizmet anlayışı ile yola çıktık. Şubemizi açan yatırımcılar kazanmaya devam ediyor. Bu yüzden şube sayımız her geçen gün artıyor” şeklinde konuştu.

“Franchiese bedeli almıyoruz”
Franchiese konusuna değinen Alptekin, “2020 yılında yakaladığımız büyümenin yanında 2021 yılında daha agresif bir büyüme yakalayacağımızı öngörüyoruz. Bu güçlü çıkışın vermiş olduğu enerjiyle hemen Anadolu’nun bütün illerinde hizmet vermeyi gündemimize aldık. Mağaza sayımızı Türkiye genelinde 100’lü rakamlara taşımak için talepleri inceliyoruz. Logomuzun değişimi ile başlayan süreç konsept değişikliği ile devam ediyor. Türkiye’nin her şehrinde şubemiz olacak. Reis Döner olarak franchising yatırımcımızdan bedel almayacağız, kazandırma odaklı bir yapı oluşturduk” açıklamasında bulundu.

Alptekin sözlerini şöyle tamamladı: “Marka olarak işletmelerin kazanımlarının makul seviyede olması ve dönerseverlerin sağlıklı ve güvenilir dönere ulaşması konusunda titizlikle, taviz vermeden hareket ederek çalışmalarımıza devam ettiriyoruz. Bu ayrıcalığı bilen sektörün aktörleri tarafından birçok ödülle de takdir ediliyoruz. 2018 yılında Altın Marka, yine aynı yıl Avrasya Ödülleri ile takdir edildik. Şimdi de 2020 Yılı En İyi Gıda Firması Ödülü’ne layık görüldük. Heyecanımızı sürekli yukarıya taşıyan döner severlerle minnettarız. Bizim için en büyük ödül dönersever tüketicilerimizin takdiridir”.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce Üniversitesinde “Yapay Zekanın Yükselişi ve Geleceğin Meslekleri” programı DÜZCE(İHA) – Türkiye Düşünce Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın Koçak, Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen yapay zekanın yükselişi ve geleceğin meslekleri adlı programda yaptığı konuşmada, 2035 yılında yapay süper zeka teknolojisinin ortaya çıkacağını, bu süreçte klasik meslek sahiplerinin iş bulamayacağını ve yeni mesleklerin ortaya çıkacağı değerlendirmesinde bulundu. Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen “Yapay Zekanın Yükselişi ve Geleceğin Meslekleri” adlı program gerçekleştirildi. Cumhuriyet Konferans Salonu’nda programa, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, İş İnsanı, Araştırmacı, Yazar, Türkiye Düşünce Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın Koçak ile üniversitenin öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı. “Yapay zeka dünyanın en önemli konularından biri” Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Ali Öztürk, yapay zekanın dünyanın en önemli konularından biri olduğuna dikkat çekti. İnsanların yapay zekanın meslekleri nasıl etkileyeceği noktasında merak içinde olduğunu belirten Öztürk, programın faydalı olacağını söyleyerek sözlerini sonlandırdı. Klasik meslekler önemini yitirecek Programın davetli konuşmacısı Taşkın Koçak, yapay zekayı anlamanın ve bu alana yatırım yapmanın önemini dile getirdi. Yapay zeka uygulamalarını makine öğrenmesi ve derin öğrenme şeklinde açıklayan Taşkın Koçak, dar, geniş ve süper olarak yapay zeka türlerini sıraladı. 2035 yılında yapay süper zeka teknolojisinin ortaya çıkacağına işaret eden Koçak, bu süreçte klasik meslek sahiplerinin iş bulamayacağını ve yeni mesleklerin ortaya çıkacağı değerlendirmesinde bulundu. “Yapay zeka kod yazabiliyor, üretim yapabiliyor” Disiplinler arası bilgiyle donatılan yapay zekanın kod yazabildiğinin ve üretim yapabildiğinin altını çizen Taşkın Koçak, Goldman Sachs’ın öngörüsüne göre 2030 yılına kadar 300 milyon kişinin işini kaybedebileceğini sözlerine ekledi. Yapay zeka destekli yeni meslekler Yapay zekanın gelişimiyle sunumuna devam eden Taşkın Koçak, “Yapay Zeka ve Yazılım Mühendisliği, Üretken Yapay Zeka İstem Mühendisliği, Veri Mühendisi, Veri Bilimci, Veri Analisti, Siber Güvenlik Uzmanı, Metaverse Yazılımcıları, Mimarları, Uzmanları, E-Ticaret, Otonom Araç Yazılım Geliştiricisi, Nesnelerin İnterneti, Süper Bilgisayar Sistem Mühendisi, Kuantum Bilgisayarı ve İnterneti Uzmanı, Robotik Mühendisi ile Enerji Depolama ve Batarya Teknolojisi Uzmanı” gibi yapay zeka destekli geleceğin mesleklerinden örnekler vererek konuşmasını noktaladı.
Düzce Kazakistan’da Düzce Üniversitesi Bilim Kültür ve Eğitim Merkezi açıldı Düzce Üniversitesi ile Kazakistan Almaty Humanitarian Economic Üniversitesi (AHEU) iş birliğinde Kazakistan’da Türk eğitimi, kültürü ve bilimini tanıtma amacıyla açılan Düzce Üniversitesi Bilim Kültür ve Eğitim Merkezi’nin açılışı yapıldı. Almaty kampüsünde gerçekleştirilen törene; Almaty Türk Büyükelçiliği Konsolosu Reyzan Acar, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, AHEU Rektörü Prof. Dr. Valery Korvyakov, üniversitenin CEO’ları Sofia Suyubaeva ve Bolat Praliev, AHEU Pedagoji Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Gulmira Nurlikhina, Uluslararası Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Bayram ile çok sayıda katılımcı ile düzenlendi. Kazakistan’da Türkçe dil kursları, akademik projeler ve ortak kültürel programlar düzenlenmesi amacıyla kurulan Düzce Üniversitesi Bilim Kültür ve Eğitim Merkezi Açılış Töreni’nde söz alarak, Düzce Üniversitesi’ni Almaty’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti vurgulayan Rektör Valery Korvyakov açılışı gerçekleştirilen merkez ile iki üniversite arasında yapılacak projelerin ilk adımının atıldığını belirtti. Rektör Nedim Sözbir, Düzce Üniversitesi ile AHEU arasında kurulan güçlü iş birliğinin bir sonucu olarak ortak bilim, eğitim ve kültür merkezinin açılışında bulunmaktan duyduğu onuru dile getirdi. Düzce Üniversitesi Bilim Kültür ve Eğitim Merkezi dışında birçok minör ve majör proje çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade eden Sözbir, “Bahar döneminde minör programı ile Kazakistan öğrencilerini üniversitemizde misafir edeceğiz. Şu anda ise üniversitemiz Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından kendilerine online Türkçe dersleri verilmektedir. Türkçe eğitimlerini tamamladıktan sonra bir dönem Özel Eğitim Bölümümüzde eğitim görecekler. İlerleyen süreçte bu alanda ortak lisans programı başlatmayı umuyoruz” şeklinde konuştu. Şu anda Kazakistan’da bin 50 öğrencinin Türkçe eğitim gördüğünü dile getiren Almaty Türk Büyükelçiliği Konsolosu Reyzan Acar ise Düzce Üniversitesi Bilim Kültür ve Eğitim Merkezi ile Türkçe öğretimine büyük katkı sağlanacağını ifade etti. Açılış Töreni’nin ardından, Türkçe eğitimi gören öğrencilerle bir araya gelen Rektör Sözbir ve Kazakistan AHEU Yönetimi gelecek projeler, ortak çalışmalar ve iş birlikleri hakkında fikir alışverişinde bulundu. Program karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.