EKONOMİ - 30 Ekim 2020 Cuma 11:52

Dönerde patent başvurusu sayısı 4 bine yaklaştı

A
A
A
Dönerde patent başvurusu sayısı 4 bine yaklaştı

Türk Patent Enstitüsü'ne döner markası için son on ayda 3 bin 895 yeni marka başvurusu yapıldı.

Uluslararası Döner Federasyonu (UDOFED) döner için yapılan marka başvurularına ilişkin rakam verdi. Federasyon, Türk Patent Enstitüsü'ne döner markası başvurularında üst üste rekorlar kırıldığını belirterek, son on ayda 3 bin 895 yeni marka patent başvurusu yapıldığını duyurdu.

“Döner Türkiye’nin yeni ihracat kalemi olacak”
Konu ile ilgili görüş veren UDOFED Genel Başkanı Mehmet Mercan; “Döner için yapılacakların hepsini belli bir plan dahilinde yürütüyoruz. Uluslararası Döner Federasyonu ile dünyanın en güvenilir hızlı yemeği olan dönerimizin üretiminden satışına, çalışanından gıda güvenilirliğine kadar bir çok alanda yeni bir dönem başladı. Dönerin uluslararası rekabet gücünü artırma gayretindeyiz” dedi.

“Federasyondan önce döner sektörünün adı vardı ama kendisi yoktu” diyen Mercan, “Şimdi ilgili bakanlıklar ve bürokratlarımız ile geliştirdiğimiz projeler ile adım adım güçlü bir sektörün temellerini atıyoruz. Tabi çalışmalarımız sahada yatırımcılarımıza güven veriyor. Yeni açılan döner üretim tesisleri ve satış noktalarının fazlalığı da bu güvenin bir sonucu” ifadelerini kullandı.

Federasyon olarak en büyük hedeflerinden birisinin de Türkiye’ye yeni bir ihracat kalemi olarak döneri kazandırmak olduğunu vurgulayan Mercan, “Türkiye’nin 7 bölgesinde yeni entegre üretim tesisleri açılacak. Binlerce yeni istihdam alanı açılacak. Bu tesislerde üretilen sağlıklı dönerler hem iç pazara sunulacak hem de yurt dışına ihraç edilecek. Federasyonumuz uluslararası düzeyde döner sektörünü temsil ediyor. 140 ülkede üretici ve döner satış noktaları ile toplam yaklaşık 2 buçuk milyon kişiyi temsil ediyoruz. Bütün amacımız sektörümüzün global rekabet gücünü artırırken ülkemizi temsil kabiliyetini artırmak” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.