EKONOMİ - 30 Kasım 2016 Çarşamba 11:08

Dövizini bozduran altına yöneldi

A
A
A
Dövizini bozduran altına yöneldi

Elazığ’da esnaf ve vatandaşlar, Türk lirasının değer kaybını önlemek için ellerindeki dövizleri bozdurup, altına yatırmaya başladı.

Euro ve dolarda artışın sürmesi, Türk lirasının değer kaybetmesi nedeniyle yapılan çağrılar üzerine Elazığ’da vatandaşlar, dövizlerini bozdurarak, güvenilir liman olarak tabir edilen altına yatırım yapıyor. 15 Temmuz darbe girişimini yapmaya çalışan güçlerin başarılı olamayınca olayı tamamen ekonomik savaşa çevirdiklerini belirten Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmak, euro ve doların yükselmesinin dış güçlerin Türkiye’ye yapmış olduğu ekonomik yaptırım olduğu ifade etti.

“Kesinlikle altına yatırım yapın”
Doların eski seyrine geleceğini düşündüklerini dile getiren Çakmak, “Cumhurbaşkanımızın açıklamalarına istinaden altın güvenli liman olmaya devam edecektir. Vatandaşlarımızın özellikle altına yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum. Altın her zaman güvenli liman olmaya devam ediyor. Uluslararası piyasalarda her zaman geçerliliğini devam ettiriyor. Kesinlikle altın yatırımı yapın” dedi.

“Dövizler altına dönüşüyor”
Kuyumcu esnafları olarak kendilerinin de bir kampanya başlattıklarını vurgulayan Çakmak, “Elimizdeki dövizleri ekonomimize katkı olsun sattık ve Türk parasına döndük. Bizler kuyumcu esnafları olarak Türk parasına güveniyoruz. Elimizde euro ve dolar olarak yatırım aracı bulundurmuyoruz. Müşteri bize satıyor biz de direk İstanbul ya da buradaki döviz buralarına satıp elimizden çıkartıyoruz. Elazığlı vatandaşlarımız da bu konuya duyarlılık gösterdiler. Ellerindeki dövizi satıp altına dönüyorlar” diye konuştu.

Vatandaşların dövizlerini bozdurup altın aldıklarını aktaran kuyumcu Mehmet Yumakgil ise altının ilerisi için iyi bir yatırım olabileceğini ifade etti.

Elindeki dövizi bozdurarak altına çeviren Muhittin Bıçakçıoğlu da, “Daha önce dövizim vardı. Dış güçlerin ülkemizde yapmış olduğu komplodan dolayı elimde döviz tutmadım. Milli değerimiz olan cumhuriyet altınına yöneldim. Bekleme sürem olduğu için ekonomiye faydam olsun diye öyle düşündüm" ifadelerinde bulundu.  

Kamil Cankılıç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan yeni sanayi sitesi açıklaması AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Büelnt Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a gerçekleştirilen ziyarette Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinin görüşüldüğünü belirterek, Küçük Sanayi Sitesi esnafının mağdur olmaması için tüm gayretin gösterildiği ifade etti. Milletvekili Ölmeztoprak ziyarete dair yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile, Malatya’mızın sanayi alanı ve faaliyetleri ile ilgili finansman programını detaylı ve öngörülebilir şekilde görüşülerek, şehrimizin sanayi ve endüstri alan konuları geniş bir biçimde ele alındı. Altay Kışlası’nın arazisi üzerindeki yeni sanayi alanı için çalışmalar ise hızla ilerliyor, küçük sanayi sitesi ile ilgili en ufak bir mağduriyet bırakmadan bu alanın çözümü inşallah sağlanacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma arıtma, elektrik alt yapı ve alan üzerinde özellikle çevre sağlığı açısından aciliyetinin üzerinde büyük ölçekte durduk. Esnafımız için faizsiz KOSGEB kredileriyle ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Metropol ilçelerimiz Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizdeki mevcut ve planlanan sanayi alanları ile özel sektörlere yönelik yatırımcıyı teşvik edecek bölge ve maddeleri istişare edildi. Sayın Bakanımıza Malatya’mıza verecekleri desteklerden dolayı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Milletvekili Ölmeztoprak, heyetle birlikte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş’ede ziyaretlerde bulunularak Malatya’nın temel ekonomik parametreleri ile istişarelerde bulunduklarını kaydetti.