GÜNDEM - 04 Eylül 2009 Cuma 19:00

"DTP'li sözcülerin söylemlerinden memnunum"

A
A
A
"DTP'li sözcülerin söylemlerinden memnunum"

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, DTP'li sözcülerin 'Tek millet, tek dil, tek bayrak' gibi söylemlerinden çok memnum olduğunu ifade etti.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Genel Sekreter Mustafa Destici ve Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç ile birlikte Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. ASO Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşme öncesi konuşan Topçu, BBP'nin her geçen gün daha da güçlendiğini ve milletin merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun siyasi emanet ve kadrolarına sahip çıktığını ifade etti. Milletin gündeminde açlık, yoksulluk ve işsizlik bulunduğunu kaydeden Topçu, "Mevcut gündemimiz, dağdaki birilerinin, eşkıyaların ve onların kalemşörleri olanların istek ve talepleridir. Birileri maksadı aşan işlerle gündemi işgal etmektedir. Milletin gerçek gündemi ise işsizlik, yoksulluktur. İnsanlar doğduğu yerde doymak ve yaşamak istemektedirler" dedi.

Siyasette son zamanlarda üslupların yadırganacak bir hal aldığını söyleyen Topçu, "Birbirine lafla saldırılar devam ediyor. Bu lafları sayan siyasetçiler hep ülke yönetiminde yer almış partiler. Bu siyaseti yıpratmaktadır. Birilerine laf atarak değil, birlikte projeler üretmek önemli" diye konuştu.
DTP'li bazı sözcülerin açıklamalarını ilgi ile izlediğini ve çok beğendiğini kaydeden Topçu, "Çünkü istekleri tek millet, tek bayrak ve tek dil olarak birlikte yaşamak. İşte bunu isteyen parti Türkiye'nin partisidir. DTP'li sözcülerin bu tür söylemlerinden çok memnunum. Bu birlik ve beraberliği, bin yıllık ecdadımız yaşamış. Bunun için bu söylemleri çok önemsiyorum. Bunda birlik olduktan sonra gerek demokrasi, gerekse anayasal değişiklikler her zaman olur. İstihdamı arttırıcı önlemler her zaman
halledilir. 72 milyon insanın tek isteği başı dik, karnı tok, muteber bir ülkede yaşamaktır" şeklinde konuştu.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise, Türkiye'nin çok zor bir coğrafyada bulunduğunu, sorunların yüzde 90'ının bu coğrafyada gerçekleştiğini söyledi. Türkiye'nin en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu bir dönemde bulunduğunu kaydeden Özdebir, "Türkiye ancak milli birlik ve beraberlikle güçlenebilir. Güçlü olmak için zengin olmak gerekir, Zengin olmak için ise çok üretmek gerekir. Şu anda işletmeler krizden dolayı güç kaybetmektedirler. Bir an önce yeni açılımlar yapılmalı, reel sektörü rahatlatacak kararlar alınmalıdır. Huzur ve güvenin olmadığı bir yerde başarı olamaz" dedi.

BAYRAM KILINÇER - ANKARA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı: İlginç diyalog kamerada Aksaray’da polisin uygulama yaptığını fark eden alkollü sürücü uygulama noktasına 60 metre kala araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışırken polis ve bekçiler tarafından yakalandı. Kaçarken ayakkabısı ayağından çıkan sürücü ile polis arasında ayakkabı imtihanı yaşanırken, polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı. Olay gece yarısı Taşpazar Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ve trafik ekipleri gece yarısı bulvar üzerinde bekçilerle birlikte uygulama yaptı. Uygulama esnasında denetim noktasını fark eden bir sürücü noktaya 60 metre kala 68 ABG 446 plakalı araçtan inerek kaçmak istedi. Bunu fark eden polis ve bekçiler koşarak İ.İ. (46) sürücü kaçamadan yakaladı. İlk önce polis memurlarına basın mensuplarından için, “Çekmesin beni” diye adeta talimat veren alkollü sürücüden ehliyet istendi. Ehliyetini vermek istemeyen sürücü araçtan inip kaçmaya çalışmasına rağmen polis ekiplerine “Arabadan kim aldı beni?” diye sordu. Gazetecilerin “Neden kaçmaya çalıştınız?” sorusuna, “Kardeşim ben bir şey yapmadım, ben sadece evime gidiyorum ama alkollüyüm. Yanlış olmasın ama şu yaptığımız ne?” diye cevap verdi. Ehliyeti istenilen alkollü sürücü “Ayakkabım gelsin vereceğim” diye polis ekiplerine cevap verirken, polis memurunun, “Ayakkabını bizim ekipler mi aldı?” sorusuna ise “Bilmiyorum” cevabını verdi. Ehliyetini vermek istemeyerek zorluk çıkaran sürücü polis ekiplerince güçlükle gözaltına alındı. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan alkol kontrolünde sürücünün 2.19 promil alkollü olduğu tespit edilirken, kaçmaya çalışması ve polis ekiplerinin kısa süreli kovalamacası dron kamerasına da yansıdı. Hastanedeki kontrollerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen sürücüye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilirken ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise polis ekiplerince çekici marifeti ile otoparka çektirildi.