GÜNDEM - 20 Aralık 2022 Salı 15:58

Dubai’deki emlak sektörüne Türkler’den yoğun ilgi

A
A
A
Dubai’deki emlak sektörüne Türkler’den yoğun ilgi

Dünyanın en büyük iş merkezlerinden olacak Business Bay (İş Körfezi) Dubai’de inşası devam ediyor. Türkiye’de ofis açan Dubai merkezli emlak firması yetkilileri ise Türk vatandaşlarının konut alımına yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

Dünyanın en büyük iş merkezlerinden olacak Business Bay (İş Körfez) Yapımı halen devam eden merkez Dubai Koyu'nun dip alanının temizlenmesiyle oluşturulacak. Çok sayıda yeni gökdelenlerin inşası tasarlanıyor. Türk iş dünyasından ilgi çekecek ada dünyanın yeni prestijli bölgelerinden birisi olması bekleniyor. Dubai merkezli Homebond Emlak Ofisi, Türkiye'de temsilcilik açarak ülkedeki fırsatları Türkiye yatırımcılar ile buluşturmak istiyor. Türkiye'nin yükselen ticaret ve yatırımcı potansiyelini dikkate alan şirket son olarak İstanbul'da gerçekleşen CNR Emlak Fuarı'nda görücüye çıktı. Firma yetkilileri, Türk vatandaşlarının hem oturmak hem de yatırım amaçlı Dubai’ye yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

Dubai’deki emlak sektörüne Türkler’den yoğun ilgi

“Türkler için gözde yaşam yerleri”

Dubai, tasarlanan iş ve yaşam bölgeleriyle Türkiye'nin Ortadoğu ve Körfez pazarı içi yeni bir kapı olduğunu ifade eden Homebond Genel Müdürise Kenza Ayouby'e “Türkiye ile ilişkiler gelişti ve yeni imkanlar oluştu. Şehir dünyada ticari 'hub' olacak merkezleri inşa etmeyi hızla sürdürüyor. 2023 sonrası daha da hızlı hayata geçecek projeler Dubai'yi bir ticaret ve finans ağı olmasını güçlendirecek. Türkler için gözde yaşam yerlerinden Palimiye adaları, Palm Jumeirah Adası geliyor. Gemi şeklindeki Burj Al Arab Oteli ile bilinen yer yine. Hemen ilerisinde yeralan Jumeirah Pearl Island, ultra lüks yaşamı sunuyor. Dubai'nin merkezi olan alan, ayrıca şehrin en turistik yeri. Burç Halife Gökdeleni olduğu merkez hala cazibesini sürdürüyor. 'Dubai Marina', 'Dubai Hills' ve 'District One Meydan', en çok tavsiye ettiğimiz yerlerden” dedi.

Dubai’deki emlak sektörüne Türkler’den yoğun ilgi

“Türkler Dubai'de önemli yatırımcılardan”

Dubai merkezli emlak şirketinin dünyanın birçok ülkesinde hizmet verildiğini ifade eden Homebond Emlak Ofisi'nin Türkiye Sorumlusu Dilek Türk, “Dubai gayimenkul piyasasını dünyaya aşmış bulunmaktayız. Türkler Dubai'de önemli yatırımcılardan olduğunu fark ettik. Türkiye'nin son dönemlerde dikkat çeken bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Reklamlarımız ve sosyal medyadan dönüşlerden memnun kaldık. Form doldurup bilgi isteyen birçok insanla karşılaştık. Fuara geldikten sonra kendileri ile irtibat kurup bilgi verdik. Son 3 gündür fuar sürecinde ilgi çok fazla. Türkiye ve BAE ile ilişkilerin son dönemlerde gelişmesi bizim için itici güç oldu. Ayrıca iki ülke arasında mesafe de uzak değil. Dubai denilince hemen akla uçuk rakamlar geliyor. Ama bu çok doğru değil. Her keseye uygun fiyatlarda gayrimenkul bulmak mümkün" diye konuştu.

Ahmet Faruk Sarıkoç
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Uçağın düştüğü gören vatandaşlar, o anları anlattı Libya Genelkurmay Başkanı Al-Haddad’ı taşıyan uçağın düşmesin ardından vatandaşlar o anları anlattı. Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al-Haddad’ı taşıyan 9H-DFJ kuyruk numaralı Falcon 50 tipi uçağın Haymana ilçesi Kesikkavak köyü yakınlarında düşmesi sonrası köylüler gördüklerini anlattı. Evinde istirahat ettiği sırada bir patlama sesi geldiğini ifade eden vatandaş, "İkinci patlama sesi gelince herkes sokağa döküldü. Biri trafo patlamış dedi. Sonradan uçağın düştüğünü durduk. Zaten parçaları hep görünüyordu. Sonra Jandarma ekipleri gelince bizleri oradan çıkarttılar. Oradan sağ çıkma ihtimalleri yok, kötü bir patlama oldu. Herkese geçmiş olsun" dedi. Gazi Özgür’se saat 20.00-21.00 sıralarında yüksek bir patlama sesi duyduğunu ifade ederek, "Bir de yoğun bir sis ve hafif bir yağmur vardı. Patlamanın neticesini bilemediğimizden dolayı anlık haberler yayılmaya başladı. Haberler yayılmaya başlayınca arabaya bindim. Bölgede Jandarma ekipleri dronlarla arama yapıyorlardı. Deprem oluyor ve depremden önce gelen patlama sesi gibi bir ses geldi. Kalıntıları ilk gençler görünce Jandarmaya haber vermişler. Jandarma da olay yerine geldi ve herkesi uzaklaştırdı. Uçağın enkazı bulundu" diye konuştu. Olayı anlatan Gökhan Tekin ise, "Otelde teknik servis olarak çalışıyorum. Bir patlama sesi duydum. Otelde doğalgaz patlaması oldu diye bizim otelin ismini verdiler. Bizim otelde öyle bir patlama olmadı. Sonra uçak düştüğünü söylediler. Uçak parçaları vardı, ceset vardı jandarma sokmadı bizi oraya. Ses büyüktü, deprem oldu ya da bomba patladı sandık ama sonradan uçağın düştüğünü öğrendik" şeklinde konuştu.
Ankara İletişin Başkanı Duran’dan düşen uçakla ilgili açıklama İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Libya Genelkurmay Başkanını taşıyan uçağın düşmesi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İletişim Başkanı Duran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uçağın elektrik arızası nedeniyle acil durum bildirdiğini belirterek, "23 Aralık 2025 günü Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al Haddad ve maiyetindeki dört kişi ile üç mürettabatı taşıyan bir özel jet, 20:17’de Esenboğa havalimanından kalktıktan sonra 20:33’te hava kontrol merkezine elektrik arızasından kaynaklı acil durum bildirmiş ve acil iniş talebinde bulunmuştur. Uçak hava kontrol merkezi tarafından tekrar Esenboğa havalimanına yönlendirilmiş ve havalimanında gerekli önlemler alınmaya başlamıştır. Acil iniş için alçalmaya başlayan uçak 20:36’da radar ekranından kaybolmuş ve sonrasında irtibat kurulamamıştır" ifadelerine yer verdi. Olay yerinde gerekli çalışmaların devam ettiğini ve sadece resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini vurgulayan Duran, "İçişleri Bakanlığımıza bağlı ekiplerce başlatılan arama faaliyetleri sonucunda düştüğü anlaşılan uçağa ait enkaza ulaşılmış olup, ilgili tüm kurumlarımızca gerekli çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Bu süreçte başta basın-yayın kuruluşlarımız olmak üzere kamuoyumuzun sadece resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalara itibar etmesi; bunun haricinde sosyal medyadaki teyitsiz bilgi, spekülasyon ve komplo teorilerini dikkate almaması, dezenformasyon girişimlerine prim verilmemesi adına oldukça önemlidir" ifadelerini kullandı.
Kars Masalsı yolculuğun son durağı: Turistik Doğu Ekspresi Kars’ta coşkuyla karşılandı Türkiye’nin en prestijli demiryolu rotalarından biri olan ve Ankara’dan yola çıkan Turistik Doğu Ekspresi, kış sezonunun en yoğun seferlerinden birini tamamlayarak son durağı olan Kars’a ulaştı. Yaklaşık bin 300 kilometrelik etkileyici bir parkuru geride bırakan tren, Kars Garı’nda büyük bir coşkuyla karşılandı. Yolcuları Kars Garı’nda karşılayan Vali Ziya Polat, yolculara hoş geldin dileklerini ileterek karanfil takdim etti. Kars’a Ankara’da geldiğini ifade eden İrem Büğrü, "Ankara’da Kars’a turistik tren ile geldik. Her şey çok güzeldi. Çok güzel karşılandık. Kars halkına teşekkür ediyorum" dedi. "Sevgi dolu sıcak bir karşılama ile bu ayazı hiç hissetmedik" Turistik Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Şems Çakıroğlu, "Biz Kars’a trenimizi dün Ankara’dan 13.55’de yola çıkardık. Yüzlerce kişiyle beraber inanılmaz keyifli, neşeli bir yolculukla buraya kadar geldik. Öncesinde Erzincan’a uğradık. Erzurum’a uğradık. Kars’a geldik, inanılmaz sevgi dolu sıcak bir karşılama ile bu ayazı hiç hissetmedik. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kars’ın marka şehir olduğunu dikkat çeken Vali Ziya Polat, "Kars’ın soğuk gecesinde sıcak bir karşılama ile Turistik Doğu Ekspresi Kars’a, Kars’ta Turistik Doğu Ekspresi’ne kavuştu. Tabi Kars’ın en önemli turizm markalarından biri olan Turistik Doğu Ekspresi buraya yolcu edenlere teşekkür ediyoruz. Gazi Kars’ımız Ani, Çıldır, Sarıkamış, Şehitler diyarı Baltık mimarisi ile bu bölgenin, ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından biri artık, bu turizm merkezi olma yolunda tabi ki Turistik Doğu Ekspresi başlangıç noktası, buraya çok büyük bir marka kattığını hepimiz biliyoruz. Kars’a gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyoruz" şeklinde konuştu. Daha sonra gar binasına geçen yolcuları burada aşıklar türküleriyle karşıladı. Yolcular son olarak çıkıştı ateşle yakılan Kars yazısıyla otellerine uğurlandı. Öte yandan, Turistik Doğu Ekspresi’nin şehre gelişiyle birlikte Kars’taki otellerde doluluk oranları yüzde 100 seviyesine ulaştı. Geceyi Kars’ta geçirecek olan yolcular sabahın ışıklarıyla sırasıyla UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki tarihi şehir Ani Ören Yerini gezecek. Donmuş Çıldır Gölü üzerinde atlı kızak keyfi yapacak. Kars Mutfağının olmazsa olmazı Kaz eti ve gibi yöresel lezzetlerin tadına bakacak.