GÜNDEM - 09 Ağustos 2018 Perşembe 15:02

Düğün davetiyelerindeki fotoğrafı gören inanamadı!

A
A
A
Düğün davetiyelerindeki fotoğrafı gören inanamadı!

Burhaniye ilçesinde, ana okulunda başlayan arkadaşlıkları büyüyünce evlilikle noktalandı. Genç çiftin davetiyesi ise ana okulunda çekilen fotoğrafları oldu.

Amerika da biyoloji dalında doktorasını yapan Ömer Acar ile reklamcı Hazal Akseki’nin düğünü Menekşe Kır Bahçesi'nde görkemli bir törenle yapıldı.


Davetiyerinde ise ana sınıfında el ele çekilmiş fotoğrafa yer verilirken, üzerine “Yıllar sonra hiç bırakmamak üzere el ele tutuşacağız. Sizi de aramızda görmekten mutluluk duyarız” yazıldı. Acar çiftinin düğünü çok sayıda davetliyi buluştururken gece boyunca oyunlar oynandı. Davetliler, pisti boş bırakmayan genç çifte eşlik etti.
24 yaşındaki Ömer Acar, “ Biz ana sınıfında birlikteydik. O zamanlar 23 Nisanlara beraber gidiyorduk. Törenlerde bizim haberimiz yokken annesi fotoğrafımızı çekmiş. Benim hiç haberim yok bu fotoğraftan. Bu gün birlikteyiz. Çok güzel bir anı olduğu için davetiyemize koyduk. Herkes görsün istedik” dedi. Hazal Acar da,” Ana sınıfında böyle törenler oluyordu. Bizi de çift yapmışlardı Ele ele tutuştuk. Yani inanılacak gibi değil. Hatta üzerinden birkaç yıl geçtikten sonra bu resmi okula götürmüştüm. Ömer de eğlenmişti. Dalga geçmişti. Çocuk aklıyla. Ama ne oldu şimdi. Çok güzel bir anı oldu bizim için. Tekrar çıkardık. Annem onu saklamış. Davetiyede kullandık Çok mutluyuz. Bir daha bırakmayacağız o eli”  

Fatma Talay
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Geleneksel pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; ilçede ikinci el eşyaların alışverişinin yapılacağı, alıcılarla satıcıların bir araya geleceği nitelikli bir pazar kuruyor. Melikgazi’nin çehresini güzelleştirmekle kalmayıp alternatif çözümlerle ileriye taşımayı amaçladıklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; "Melikgazi’mize değer kazandıracak projelerimizle hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyoruz. Hayata geçireceğimiz birçok yenilikçi projeyi sizlerle paylaştık. Bunlardan biri de hikayesi Osmanlı Dönemi’ne dayanan "Bayat-Bat Bit Pazarı" projemiz. Osmanlı’da “ikinci el pazarı” anlamına gelen Bayat Pazarı kurulurmuş. Daha sonra bu terim bat pazarına, zamanla bit pazarına dönüşerek dilimize yerleşmiş. İkinci el eşyaların alışverişinin yapıldığı Bayat Pazarı ise günümüzde bit pazarı olarak geleneğini sürdürüyor. Eskişehir Bağları Bölgesi’nde pazar günleri kurulan bit pazarı ve Tacettin Veli Mahallemizde ikinci el beyaz eşyaların alınıp satıldığı birçok dükkan bulunuyor. Kuracağımız Bayat Pazarı’nda ikinci el eşya satan esnafımıza yer vererek onların daha nitelikli bir alanda ticaret yapmalarına imkanı sağlayacağız. Vatandaşlarımız da Bayat Pazarımızda daha nezih bir ortamda alışverişlerini yapabilecekler. İkinci el eşyaların alışverişinin yapıldığı pazarımız sayesinde vatandaşlarımız ekonomik ve kaliteli ürünlere daha nezih bir ortamda ulaşmış olacaklar. Ekonomimiz canlanacak, esnafımızın da vatandaşımızın da yüzü gülecek. Farklı konseptiyle Melikgazi’mize renk katacak, vatandaşlarımızın uğrak noktası olacak Bayat-Bat Bit Pazarı’mız Melikgazi’mize hayırlı olsun” şeklinde ifade etti. Melikgazi’ye kazandırdığı rekor hizmetlere yenilerini ekleyerek ilçenin refah düzeyini artırmayı başaran Başkan Palancıoğlu projelerini hayata geçirecek çalışmalarına devam ediyor.
İzmir ESHOT’a kalite tescili İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün sahip olduğu kalite belgeleri, Türk Standartları Enstitüsü denetçileri tarafından bir kez daha tescillendi. Kurum, enerji verimliliği çalışmaları nedeniyle TS EN ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi almaya da hak kazandı. İzmir’in 81 yıllık toplu ulaşım markası ESHOT, hizmet kalitesini uluslararası geçerliliğe sahip kalite belgeleriyle tescilledi. Kurumun, ilk kez 2019 yılında almaya hak kazandığı TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi, TS EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi, TS ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve TS ISO 10002:2015 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgeleri Türk Standartları Enstitüsü (TSE) denetçileri tarafından bir kez daha onaylandı. Beşinci belge de geldi TSE denetçileri, ESHOT’un almak için Ocak 2024’te başvurduğu TS EN ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi için de gerekli tetkikleri yaptı. Kurum, otobüslerin çalışan aksamlarının anlık takibini sağlayarak önleyici tamir/bakım faaliyetlerine imkan tanıyan Telemetri Projesi; otomatik motor kapatma sistemi ile araçların rölantide çalışma sürelerinin minimize edilmesi; Gediz Atölyesi’nin çatılarına kurulan güneş enerjisi santrali gibi tasarruf sağlayan projeleri nedeniyle bu belgeyi de almaya hak kazandı. İstikrarı ve gelişmeyi sağlıyor Kentte toplu ulaşım hizmetinin büyük oranda otobüslerle verildiğine dikkat çeken ESHOT Genel Müdürlüğü yönetimi, yolculuk konforunu ve güvenliğini daha da artırma hedefiyle görev yaptıklarını vurguladı. Sahip olunan TSE belgelerinin, hizmet kalitesinde istikrarı sağladığı ve sürekli gelişme yolunda kurumsal motivasyonu diri tuttuğu kaydedildi.