ASAYİŞ - 17 Aralık 2017 Pazar 09:22

Düğün erteleten dolandırıcılık

A
A
A
Düğün erteleten dolandırıcılık

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde, oğullarına düğün yapmak için hayvanlarını satışa çıkaran yaşlı çift, dolandırıcıların gazabına uğradı. Ahırlarında bir tek eşek kaldığı için düğünü ertelemek zorunda kalan yaşlı çift, dolandırıcıların bir an önce yakalanmasını istedi.

Edinilen bilgiye göre, Sarnıç köyünde çiftçilik yapan Mehmet (65) ve Şehri (60) Altın çifti, oğullarını evlendirebilmek için hayvanlarını satışa çıkardı. Durumdan haberdar olan dolandırıcılar yaşlı çifte ulaştı. İsminin N.A. olduğunu belirten bir kişi, komşu köyde ikamet ettiğini ve hayvanları almak istediğini söyledi. Yapılan pazarlıkların ardından Altın çifti 70 adet küçükbaş ve 5 büyükbaş hayvanını N.A.'ya satmaya razı oldu. Küçük bir miktar kaparo veren N.A., geri kalan kısmını bir iki gün içerisinde vereceğini belirterek, 75 adet hayvanı aldı. Aradan bir hafta geçmesine rağmen N.A.'nın paranın geri kısmını getirmemesi üzerine şüphelenen Altın ailesi, Çeribaşı köyüne giderek N.A.'yı sordu. Zanlının köyü terk ettiğini öğrenen yaşlı çift hayatlarının şokunu yaşadı. 

Düğün erteleten dolandırıcılık

Dolandırıcıya 50 bin lira değerinde hayvan kaptıran çiftin ahırında bir tek eşek kaldı. Aynı kişinin başkalarını da aynı yöntemle dolandırdığını iddia eden aile, yaşadıkları durumun bütün herkese ders olması gerektiğini vurguladı. Olayla ilgili jandarmaya müracaat eden Altın çifti, "Bizim ocağımızı söndürdüler. Şu an cebimizde hiç paramız yok, damımızda eşekten başka hayvanımız yok. Mahkemeye gidecek yol paramız bile yok. Eğer vicdanı varsa bizim paramızı getirsin, o hayvanları biz dişimizden tırnağımızdan artırarak yaptık. Yıllarımızın birikimiydi. Oğlumuzu evlendirmek için sattık. Bizim mağduriyetimizi gidersinler. Cezasını çeksin ve başka ailelerin de canı yanmasın" diye konuştu. 

Ali Erdem
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Kasımpaşa: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Kasımpaşa, sahasında Samsunspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı lacivert-beyazlı ekibin 1-0’lık üstünlüğü ile noktalandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 3. dakikada Hajradinovic’in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Aytaç Kara, kaleci Okan Kocuk’u çalımlayarak meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. 1-0 27. dakikada savunmanın hatasında topu alan Da Costa, dar açıdan uzak köşeye yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlağı yandan az farkla auta yolladı. 28. dakikada Taylan Antalyalı’nın sağ çaprazdan sert şutunda top kaleci Gianniotis’te kaldı. 35. dakikada Aytaç Kara’nın sol taraftan ceza sahasına ortasında Da Costa kafa vuruşunu yaptı, kaleci Okan Kocuk’u geçen top uzak direğe çarpıp dışarı gitti. Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Kerem Ersoy Kasımpaşa: Gianniotis, Winck, Porozo, Yasin Özcan, Ben Ouanes, Gökhan Gül, Fall, Hajradinovic, Aytaç Kara, Ngoy, Da Costa Yedekler: Ali Emre Yanar, Omeruo, Sadık Çiftpınar, Thomas Zai, Oğulcan Çağlayan, Sarp Yavrucu, Selim Dilli, Sadiku, Emirhan Yiğit Teknik Direktör: Sami Uğurlu Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Bola, Bennasser, Tait, Holse, Taylan Antalyalı, Emre Kılınç, Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Fofana, Ntcham, Dimata, Schindler, Yunus Emre Çift, Soner Gönül, Mustafa Tan, Osman Çelik, Muja Teknik Direktör: Markus Gisdol Gol: Aytaç Kara (dk. 3) (Kasımpaşa) Sarı kart: Fall (Kasımpaşa)
Kocaeli Yerde yuvarlanması tepki çeken AK Partili meclis üyesi görevinden istifa etti İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları arasında çevre düzenlemesi sebebiyle çıkan kargaşada bir kişinin AK Parti İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirmesi neticesinde yere düşmüştü. Yerde yuvarlanmasının abartılı bulunması ve tepki görmesi sonrasında Efe, görevinden ve partiden istifa ettiğini duyurdu. Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında 25 Mayıs tarihinde İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları arasında kavga çıktı. Olay sebebiyle İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de bölgeye gitti. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirdi. Yere düşen Efe’nin yuvarlanması abartılı bulunup tepki çekti. İstifa etti AK’ Parti Kocaeli İl Başkanlığı, dün İbrahim Efe hakkında disiplin süreci başlattığını duyurmuştu. Bugün ise AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi İbrahim Efe, görevinden ve partiden istifa ettiğini duyurdu. Efe sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Herkes sonuca baktı. Sebebi kimse sormadı olsun varsın sormasınlar. Arsızlık etmedim, yüzsüzlük etmedim, hırsızlık yapmadım. Sevgili dostlarımızın yüzünü yere düşürecek hiç bir işin içinde olmadım. Bölge parti etnik köken gözetmeksizin herkesin iyi ve kötü gününde her haline ve her şeyine rağmen zaman mefhumu gözetmeden her şartta hizmet ettim. Her zaman olduğu gibi vatandaşımıza hizmet adına gelişen bir olayda anlık öfke kontrolüne yenik düştüm...Düşürüldüm... Sonrasında gelişen olaylar şahsıma özellikle ailemi hakikaten çok etkiledi. Bizimde insan olduğumuzu unutulduğu, hislerimiz duygularımızı hiçe sayıldığı, kamuoyunda bu denli linç girişiminin yapılması bizi derinden yaraladı. Yaşanan olaylar bizleri asla Yolumuzdan döndüremez kimseye kırgın ya da kızgın değilim ama süreçte duruş gösteren dost ve arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ederim. Ne kadar gariptir başka başka videoların yayınlandığı konular bile bu kadar gündem olmadı. Bu sebeple ailemin ve partimin daha fazla zarar görmemesi adına İzmit Belediyesi meclis üyeliğinden ve gönül verdiğim partimden istifa ediyorum" dedi. (FK-