DİĞER SPORLAR - 16 Ekim 2017 Pazartesi 12:18

Dünya 'Ata Sporu' ile tanıştı

A
A
A
Dünya 'Ata Sporu' ile tanıştı

Muğla’da düzenlenen Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası ile 3. Dalyan Yağlı Güreşleri'nin finalleri birlikte yapıldı.

Dünya Güreş Birliği (UWW) ve Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Ortaca Belediyesinin desteğiyle Dalyan Stadı'nda düzenlenen organizasyonda Dünya Güreş Şampiyonası’nın 90 kilogram ve artı 90 kilogram finalleri ile Yağlı Pehlivan Güreşleri birlikte yapıldı.
Statta, sahilden getirilen kum ile kurulan özel bölmenin içinde dev Türk bayrağı altında yapılan final müsabakaları izleyenlerin beğenisini topladı.
Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Başpehlivanlığı İsmail Balaban kazanırken, Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası için dünyanın dört bir yanından gelen sporcular 'Ata Sporu' yağlı güreşi meraklı gözlerle izledi.
Organizasyonun ülkenin imajı için çok önemli olduğunu vurgulayan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; "Bir ilki gerçekleştirdik. İlki gerçekleştirmekten Ortaca adına, bölge adına ve özellikle ülkemiz adına çok mutluyum. Ülkemizin dışarıdaki imajı açısından bu organizasyon çok önemliydi. Dünya Plaj Güreşi için dünyanın dört bir yanından gelenler, ülkemizin dışarıdan göründüğü gibi olmadığını bu ülkede rahatlıkla tatil yapılabileceğini ve gelinebileceğini gördüler. Önder bey ve eşi Rodika hanımın bu organizasyonun oluşmasında büyük payları var. Biz sadece onlara destek olmak adına burada bulunduk" diye konuştu.
Bu tür organizasyonlara destek olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Karaçelik; "Yeter ki ülkemizde bu tür organizasyonlar yapılsın. Dünya Güreş Birliği Başkanı sayın Nanoviç’e de ülkemize bu organizasyonu verdiği için çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra daha güzel organizasyonlarda birlikte olacağız" dedi.

Şampiyon Pauga Rahmani
Dünya Güreş Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Protokol Direktörü Önder Yahşi ise şunları kaydetti; "Hasan beyin bize kapı açmasıyla ortak proje ürettik. Yağlı Güreşi dışa açmak için projeyi geliştirdik. Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası'na ev sahipliği yapan başkanım, Yağlı Güreşler de son final gününde yapıyordu. Yaklaşık 350 sporcu katılımı var. Yaklaşık 30 ülke geldi plaj güreşi için. Onları da stada taşımayı düşündük. Hem de Dünya Güreş Birliği sayesinde yağlı güreşi, canlı olarak dünyaya tanıtmayı amaçladık. Hasan abinin çok büyük desteği ile yaptık. İlerleyen zamanlarda birlikte güreş ve güreş patentli projelere imza atacağımızı düşünüyorum."
Finaller sonunda, Dünya Güreş Şampiyonası’nda İranlı güreşçi Pauga Rahmani artı 90 kilogramda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu. Türk Milli Takım sporcuları Hakan Aydoğan gümüş, Engin Dağlı ise bronz madalya kazandı.
Dünya Güreş Şampiyonası ve Yağlı Güreşlerinde dereceye giren sporculara madalya ve kupaları UWW Başkanı Nenad Laloviç, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Cihat Cura 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da üretici kadınlara 60 bin çilek fidesi dağıtıldı Burdur’da “Kadınlar Üretiyor Özel İdare Destekliyor” projesi çerçevesinde 10 kadın çiftçiye 60 bin çilek fidesi dağıtıldı. Burdur Valiliği koordinesinde İl Özel İdaresi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ortaklığında hazırlanan, yüzde yüz İl Özel İdaresi hibe destekli “Kadınlar Üretiyor Özel İdare Destekliyor” projesi çerçevesinde Kemer Asarcık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne üye 10 kadın çiftçiye 1‘er dekar alanda yetiştirilmek üzere 6 biner adet olmak üzere toplam 60 bin çilek fidesi dağıtıldı. Kemer ilçe merkezinde düzenlenen programda Vali Türker Öksüz, Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz ve İzzet Akbulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav tarafından konuşma yapıldı. Yapılan konuşmalar sonrası Vali Öksüz ve protokol üyeleri tarafından kadın girişimcilere temsili çilek fidesi takdim edildi. Programda konuşan Vali Öksüz, “Bugün bu güzel ilçede, güzel günde hep birlikte bir üretim sürecinin küçükte olsa bir adımını atacağız. Öncelikle Kadınlar Üretiyor, Özel İdare Destekliyor çilek üretimi projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biz burada tarımı, hayvancılığı desteklemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Burdur hakikaten tarımı ile hayvancılığı ile öne çıkmış bir şehir. Bu konuda da belli bir noktaya gelmiş. Ama biz tarımda, bitkisel üretimde üretim çeşitliliğini de sağlamak adına ve toplum kalkınmasının başlangıcı olan üretimi destekleme adına bu projeyi ortaya koyduk. Geçen hafta zeytincilik projesi ile başlamıştık. Çeşitli ilçelerimizde zeytincilik projesi ile birlikte zeytin üretimi ve daha sonra da zeytine dayalı bir sanayinin kurulması için bir adım attık. 7 bin civarında zeytini toprakla buluşturmuş olduk. Burada da 60 bin çilek üretimi ile inşallah bir başlangıcı yapacağız. Kadınlarımızdan oluşturulan Asarcık kooperatifinin zaten bir üretimi var. Ben de bunu çok memnuniyetle öğrendiğimi ifade etmek istiyorum. El emeği göz nuru ürünlerini zaten satıyorlar, üretiyorlar. Onların bu üretiminden dolayı onları tebrik ediyor ve kutluyoruz. Bir araya gelmeleri kooperatif adı altında o dayanışmayı göstermelerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Biz de kooperatifimizin bu güzel emeğine bir katkı göstermek istiyoruz. Onları inşallah çilek üretimi ile destekleyeceğiz” dedi. Program sonrası Vali Öksüz, beraberindeki heyetle birlikte ilk çilek fidelerinin toprağa dikimini gerçekleştirdi.