GÜNDEM - 03 Aralık 2019 Salı 14:50

Dünyada en çok sevilen metropoller sıralamasında İstanbul 10’uncu sırada

A
A
A
Dünyada en çok sevilen metropoller sıralamasında İstanbul 10’uncu sırada

İngiliz pazar araştırma kuruluşu tarafından yapılan araştırmaya göre, dünyada en çok sevilen metropoller sıralamasında İstanbul 10’uncu sırada yer aldı.

İngiliz pazar araştırma kuruluşu Euromonitor International tarafından ‘dünyada en çok sevilen metropoller listesi’ yayınlandı. Listenin ilk sıralarını Asya ülkeleri alırken İstanbul 10’uncu sırada yer aldı. İstanbul ziyaretçi sayısını ise yüzde 25.2 oranında arttırdı.

İstanbul'un 14 milyon 400 bin yabancı turisti ağırladığı, listenin birinci sırasında bulunan Hong Kong'un ise 29.3 milyon ziyaretçiye ağırladığı bu sayının ise dünya genelinde yaşayan Çinlilerin Çin'deki yakınlarıyla bir araya gelebilmeleri için Hong Kong'u tercih ettiği vurgulandı.

Demokrasi hareketinin protestoları nedeniyle ziyaretçi sayısının yüzde 8.7 oranında düşmesi bekleniyor. Listenin üçüncü sırasında 19.2 milyon turiste ev sahipliği yapan Londra'nın Brexit'den dolayı yüzde 3'lük bir gerileme yaşadığı belirtildi. Euromonitor analisti Stephen Dutton, 400 şehrin katıldığı araştırmada Türkiye, Tunus ve Mısır’ın turizmde ciddi bir yükseliş sergilediğini bundan sonra da bu yükselişin devam edeceğini belirtti.

Raporda, Milano ve Viyana gibi sıralamada düşüş gösterdi. Hırvatistan, Slovenya ve İsveç gibi beğenilen bölgelerde de gerileme yaşandığı gezginlerin yeni deneyimler ve daha az kalabalık yerler tercih ettiği belirlendi.

Mehmet Koca
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3 Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Eyüpspor, evinde karşılaştığı Göztepe’ye 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar 18. dakikada Lundqvist’in ara pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Kubilay Kanatsızkuş’un uzak direğe vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1 23. dakikada Murat Uçar’ın Fıratcan Üzüm’e yaptığı müdahale sonrası oyunu durdurarak faul kararı veren hakem Oğuzhan Aksu, Murat Uçar’a da direkt kırmızı kart göstererek oyundan ihraç etti. 50. dakikada kaleci Birkan’dan sıyrılarak ceza sahası içi sol çaprazından vuruşunu yapan Kubilay Kanatsızkuş’un şutunda meşin yuvarlak direğin yanından dışarıya çıktı. 67. dakikada Lundqwist’in sol taraftan kullandığı serbest vuruşta altıpasın önünde iyi yükselen Ümit Akdağ kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. 0-2 73. dakikada sağ taraftan Taha Altıkardeş’in ortasında penaltı noktasında yükselen Messaoudi’nin kafa vuruşunda kaleci Birkan topu çeldi. Pozisyonun devamında şutunu çeken Messaoudi topu ağlarla buluşturdu. 0-3 Hakemler: Oğuzhan Aksu, Ramazan Ufuk Avdaş, Mehmet Dura Eyüpspor: Berke Özer (Birkan Tetik dk. 30), Murat Uçar, Robin Yalçın, Claro, Caner Erkin (Ömer Bayram dk. 58), Taşkın İlter, Ampem, Fredy, Recep Niyaz (Seşlar dk. 77), Regattin (Melih Kabasakal dk. 46), Bruno (Thuram dk. 46) Yedekler: Kubilay Anteplioğlu, Fethi Özer, Tugay Kacar, Bekir Yılmaz, Berkay Kumlu Teknik Direktör: Arda Turan Göztepe: Arda Özçimen, Mamah, Nielsen (Taha Altıkardeş dk. 71), Atınç Nukan, Ümit Akdağ, Fıratcan Üzüm, Doğan Erdoğan (Ahmed İldiz dk. 71), Dennis, Lundqvist (Yalçın Kayan dk. 71), Romulo (Messaoudi dk. 62), Kubilay Kanatsızkuş (Tarkan Serbest dk. 80) Yedekler: Lis, Heliton, Celil Yüksel, İzzet Furkan Malak, Ogün Bayrak Teknik Direktör: Stanimir Stoilov Goller: Kubilay Kanatsızkuş (dk. 18), Ümit Akdağ (dk. 67), Messaoudi (dk. 73) (Göztepe) Kırmızı kart: Murat Uçar (dk. 23) (Eyüpspor) Sarı kartlar: Robin Yalçın, Caner Erkin, Taşkın İlter (Eyüpspor), Nielsen (Göztepe)