DÜNYADAN FUTBOL - 08 Eylül 2017 Cuma 12:05

Dünyanın ilk futbol kulübüne 2 Türk kongre üyesi

A
A
A
Dünyanın ilk futbol kulübüne 2 Türk kongre üyesi

İngiltere’nin Sheffield kentinde 1857 yılında kurulan ve dünyanın ilk futbol kulübü olan Sheffield FC, artık bünyesinde iki Türk gencini de barındırıyor.

Yaşamlarını Kocaeli ve Bilecik illerinde sürdüren 23 yaşındaki İlkay Aslan ve 24 yaşındaki Reha Kazar, Dünya’nın ilk futbol kulübü olan Sheffield FC takımına kongre üyesi oldu. Genç ikili, aynı zamanda bu köklü kulübün ilk Türk kongre üyeleri unvanına sahipler.

Kulübün genç üyeleri Reha Kazar ve İlkay Aslan, "Sheffield FC futbol dünyasında mirasi bir değer taşıyor. Bu yüzden Sheffield FC’ye Dortmund, Barcelona gibi büyük camialar da destek veriyor. Bizim bu köklü kulübe üye olma amacımız ise, hem Türk futbolunu iyi bir şekilde temsil etmek hem de futbolun içerisinde olan genç arkadaşlara örnek teşkil etmek. Sheffield FC başkanı ile görüşerek bir Türk kulübü ile yakın ilişkiler de kurmak istiyoruz. Sheffield FC’nin Türkiye’de aktif şekilde tanınması için çalışacağız, projelerimiz var. Türk yönetici aklı ile İngiliz yönetici aklı arasında büyük farklar var. Bizler de bu farkları iyi şekilde anlamalı ve kendimizi bu yönde geliştirmeliyiz. İngiltere, dünya futbolu için çok önemli bir değer ve biz bu değerin içindeki püf noktaları Türk futboluna da kazandırmak için çalışacağız" açıklamalarında bulundular.

Sheffield FC, İngiltere’nin bölgesel ligi olan, Evo-Stik First Divison League’de Güney grubunda mücadele ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta gerçeği aratmayan deprem tatbikatı gerçekleştirildi Uşak’ta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde, AFAD, UMKE, jandarma, itfaiye ve gönüllü arama kurtarma ekiplerinin katılımıyla gerçeği aratmayan kapsamlı bir deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Uşak’ta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen tatbikat gereği Uşak merkeze bağlı İlyaslı köyünde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Atatürk, Cumhuriyet ve Karaağaç mahallelerinden yıkım ihbarları yapılırken, Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasında ve Tekstil Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikada yangın çıktığı bilgisi ekiplerle paylaşıldı. İhbarların alınmasının ardından ekipler hızla bölgelere sevk edilerek arama kurtarma ve yangın söndürme çalışmalarına başladı. Enkaz altında kalan vatandaşlar titizlikle çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi, yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Tahliye edilen vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla çadır kent kuruldu. Bunun yanı sıra sahra hastanesi oluşturularak sağlık hizmetlerinin kesintisiz şekilde sürdürülebilmesi hedeflendi. Gerçek olayları aratmayan tatbikatta AFAD, UMKE, jandarma, itfaiye ve gönüllü arama kurtarma ekipleri koordineli şekilde görev aldı. Tatbikatın ardından açıklamalarda bulunan AFAD İl Müdürü Yasemin Bebek, "Afetlerde mümkün olduğu kadar hazırlıklı olmak. Eksikliklerimiz varsa eğer, bu eksikliklerimizi tatbikatlarla tespit edip gidermek. Bizim bunun haricinde Uşak ilimiz birinci derecede deprem bölgesi değil. Çok ciddi manada bir tehlike arz etmiyor. Fakat il olarak yaşanabilecek Marmara Depremi kapsamında Küçükçekmece ilçemizde görevlendirilmiş bulunmaktayız. Yaşanabilecek Marmara depreme ilin tüm imkanlarıyla Küçükçekmece ilçesinde hem müdahale hem iyileştirme çalışmalarında görev alacağız. Amacımız bunlara hazırlıklı olmak" dedi.