EĞİTİM - 17 Şubat 2021 Çarşamba 10:46

Dünyanın sorunlarına farkındalık sağlamak için oyun geliştiriyorlar

A
A
A
Dünyanın sorunlarına farkındalık sağlamak için oyun geliştiriyorlar

Geleceğin liderlerini yetiştirmeyi amaçlayan ‘Minik Eller Kod Yazıyor’ projesi başvuruları başladı. İlkokul ve ortaokul öğrencileri “Dünyanın Sorunlarına Çözüm Bul” teması ile düzenlenen yarışmaya kendi geliştirdikleri oyunlarla katılıyor.

2021 yılında “Dünya Sorunlarına Çözüm Bul” teması ile düzenlenen Scratch Cup, iklim değişikliğine karşı alınabilecek önlemler ve bulunabilecek çözümler için çocukların hayal güçlerini kullanmalarını bekliyor. Öğrencilerden bu değişime neden olan problemlere çözüm arama, iklim değişikliği konusunda farkındalık sağlama ve hayallerindeki gezegen dostu çevre ile alakalı, yarışma temasına uygun oyunları geliştirmeleri isteniyor.

Finale kaldılar

8-10 yaş ilkokul grubu kategorisi ve 11-14 yaş ortaokul grubu kategorisinin ilk finalistleri ise belli oldu. Ümraniye Gökkuşağı Koleji 4’üncü sınıf öğrencileri Damla Karaman ve Şevval Gülmez, 8 – 10 yaş kategorisinde ilk 5’e girerek finale katılmaya hak kazandı.

“Geleceğe hazırlıyoruz”

Bilişim Teknolojileri dersi kapsamında öğrencilerini geleceğe hazırladıklarını ve kod yazmayı öğrettiklerini ifade eden Gökkuşağı Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Gayretli, “Bir program dilinde kod yazma yeteneğine sahip gençlerin oranı Türkiye’de 2010 yılında \%5,7 iken, 2019 yılında \%7,5’e yükseldi” dedi.

Abdülkadir Gayretli konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

“Dünya üzerindeki yaşamı var olduğundan beri tehdit eden iklim değişikliğine dikkat çekmek için düzenlenen projede, elde edilen bu başarı için öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.