GÜNDEM - 13 Aralık 2012 Perşembe 13:05

Duruşma salonunda lahmacun keyfi

A
A
A
Duruşma salonunda lahmacun keyfi

Silivri’de devam eden Ergenekon davasına 2’nci kez ara verildi. Verilen arada CHP milletvekillerinin salona yiyecek konulması yasak olmasına rağmen lahmacun yemeleri dikkat çekti.

YUSUF MELİKOĞLU
İSTANBUL

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 66'sı tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nın 270. duruşma devam ediyor. Yeniden başlanan duruşmada söz isteyen avukat Vural Ergül kendisine söz verilmeyince duruşma salonunda slogan attı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Ergül’ün zorla salondan çıkarılmasına karar vererek duruşmaya 13.30’a kadar ara verdi. Bir çok izleyici salondan çıkmama konusunda direnince tutuksuz sanıklar araya girerek salonun boşaltılması konusunda jandarma görevlilerine yardım etti.

Verilen aranın ardından izleyicisiz başlayan duruşma salonunda sanıklar, sanık avukatları ve milletvekilleri ile basın mensupları katıldı. Duruşmanın yeniden başlamasından kısa bir süre önce tutuklu sanıklar salona alınırken, CHP milletvekillerinden Namık Havutçu bariyerlerin üzerinden atlayarak tutuklu sanıkları olduğu bölüme gitmeye çalıştı. Salonda görevli bulunan bir üsteğmen Havutçu’yu geçmemesi konusunda uyardı. Vekil Havutçu geçme konusunda direnince üsteğmen vekili tutarak geçmesine engel olmaya çalıştı. Bu sırada arka sıralarda oturan CHP gurup Başkan vekili Muharrem İnce üsteğmen’in üzerine yürüyerek “Dokunma ellerini kırarım” diyerek üsteğmene tepki gösterdi.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese birleştirilen iddianamenin okunulmasına geçileceğini belirtti. Bu sırada avukatlar söz istedi. Mahkeme başkanı Özese avukatları temsilen bir kısım sanık avukatı olan Celal Ülgen’e söz verdi.

Ülgen, Mahkeme Başkanı Özese’ye bugünkü işleyişi hakkında bilgi istediklerini söyledi. Bunun üzerine Başkan Özese, iddianamenin okunulmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı’ndan gönderilen hard disklere ilişkin raporun okunacağını belirtti. Başkan Özese daha sonra ise mütalaa konusunda Cumhuriyet Savcısına söz verileceğini belirtti.

Başkan Özese iddianameyi okumaya başlayacağı sırada sanık avukatlarından Vural Ergül, söz istediğini belirtti. Başkan Özese söz vermeyince Ergül yerine oturmayarak konuşmaya devam etti. Bir süre konuşmaya devam eden Ergül daha sonra “Savunma söz hakkı istiyor” şeklinde 3 kez slogan attı.

Bunun üzerine Başkan Özese Ergül’ün zorla salondan çıkarılmasını istedi. Bu sırada Ergül ile jandarma görevlileri arasında tartışmalar yaşandı. Duruşma salonunda duran bazı CHP’li vekillerin aya kalkarak diğer avukatların duruma tepki göstermeleri konusunda telkinde bulundu. Salonda bulunan diğer avukatların ayağa kalkarak jandarmaya engel olmaya çalışması üzerine Mahkeme Başkanı Özese duruşmaya yeniden ara verildiğini açıkladı.

Bazı CHP’li vekiller beraberlerinde getirdikleri lahmacunları duruşma salonuna yiyecek konulmasının yasak olmasına rağmen lahmacun yemeleri dikkat çekerken, vekiller basın mensuplarına da lahmacun ikram etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir