ÇEVRE - 14 Ağustos 2015 Cuma 13:32

Duyarsız vatandaş tabiat harikası yaylayı kirletiyor

A
A
A
Duyarsız vatandaş tabiat harikası yaylayı kirletiyor

Tokat’ın Niksar ilçesinin en nadide ve en gözde mekanı konumunda bulunan Çamiçi Yaylası piknik alanlarına şehir içinden ve dışından birçok piknikçi yoğun ilgi gösteriyor.

Çamiçi Yaylası mesirelik alanlarında yaz mevsimi dolayısı ile akın eden vatandaşların çöplerini toplamaması ortaya hoş olmayan manzaralar çıkmasına sebep oluyor.

Piknik yaptıkları bölgeden ayrılırken, çöpleri toplamayarak piknik alanından ayrılan vatandaşlar, geride adeta bir çöp yığını bırakıyorlar. Belediye tarafından bırakılan o kadar konteynırlara çöplerini götürmeye üşenen piknikçiler, doğaya ve geleceğe zarar veriyor. Niksar’ın en özel piknik alanlarından birisi olan Çamiçi Yaylası’na, piknikçilerin bıraktıkları çöpler, görenleri şaşırtırken, ortaya çıkan manzara piknik alanına gölge düşürüyor. Özellikle hafta sonunda çok sayıda vatandaşı ağırlayan piknik alanında bırakılan çöplerin hoş olmayan manzaralarına duyarlı vatandaşlar da tepki gösteriyor.

Vatandaşlar, piknik alanlarını temiz tutmak bir vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, “Bazı vatandaşlar piknik yaptıktan sonra artıklarını toplayıp çöplere bırakıyorlar ama bazı vatandaşlar da artıkları çevreye dağıtıp gidiyor. Bu da piknik alanında hoş olmayan görüntüler oluşturuyor. Bizim vatandaşlarımızdan isteğimiz piknik yaptıktan sonra çöplerini toplayıp çöpe bıraksalar çöp diye bir şey olmaz. Mangal yaptıkları ateşlerinin üzerine su dökerek alandan ayrılmalıdırlar” dedi.

BELEDİYE EKİPLERİ TEMİZLİK YAPIP VATANDAŞLARI UYARDI
Niksar Belediye Başkanlığı'nın sözlü ve görsel uyarılarına rağmen Çamiçi Yaylası piknik alanlarında daha önceden oluşan çirkin ve hoş olmayan görüntüleri ortadan kaldırmak adına, Belediye temizlik ekipleri Çamiçi Yaylası’nda genel mıntıka temizliği yaptı. Bir çöp aracı ve 10 personeli ile yapılan temizlik gün boyunca sürdü.
Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yayladaki piknik alanlarını, piknikçilerin hoşça vakit geçirmeleri adına daha kullanılabilir bir hale getirip çevreye çöp atmamaları konusunda da uyarı levhalarını artırdı.
 

SEDAT ÖZATA 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe, Süper Lig’e yükseldi Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu. Maçtan dakikalar 5. dakika Messaoudi, Yiğit Efe’nin hatalı pasında orta sahadan gelen pasta topu kontrol edip kaleciyle karşı karşıya pozisyonda sağ ayağıyla şutunu çekti. Kaleci Ertuğrul üzerine gelen meşin yuvarlağı kurtardı. 33. dakikada Göztepe’de Yalçın’ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Ogün’ün kale önünden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ertuğrul Çetin’de kaldı. 41. dakikada Dennis ceza sahası dışında kontrol ettiği topla birlikte ceza sahasına girip pasını kale önündeki Romulo’ya bıraktı. Romula boş kale önünde sağ ayağıyla meşin yuvarlağı kalenin üzerinden dışarı gönderdi. 77. dakikada Doğan’ın pasında topu önüne alıp iki rakibinin arasından geçip ceza sahası içine giren Fıratcan, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0 90+3. dakikada Lundqvist orta sahada Musa’dan kazandığı topu solundaki Kubilay’a bıraktı. Kubilay’ın ceza sahası içi solundan ortasında Lundqvist’in gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-0 Göztepe: Mateusz Lis, Taha Altıkardeş, Heliton, Tarkan Serbest (Fıratcan Üzüm dk. 30), Ümit Akdağ, Ogün Bayrak, Celil Yüksel (Ramon-Pascal Lundqvist dk. 64), Yalçın Kayan (Doğan Erdoğan dk. 64), Anthony Junior Dennis, Billel Messaoudi (Kubilay Kanatsızkuş dk. 64), Romulo Yedekler: Arda Özçimen, Lasse Nielsen, Atınç Nukan, Ahmed Ildız, Ensar Aksakal, Kenneth Mamah Teknik Direktör: Stanimir Stoilov Gençlerbirliği: Ertuğrul Çetin, Oğuzhan Berber, Francis Nzaba (Özgür Çek dk. 89), Yasin Güreler, Yiğit Efe Demir (Oltan Karakullukçu dk. 89), Alperen Babacan, James Lea Siliki (Musa Çağıran dk. 46), Ensar Kemaloğlu, Bentley, Amilton, Melih Bostan (Mustapha Yatabare dk. 62) Yedekler: Orkun Özdemir, Rahman Buğra Çağıran, Elias Durmaz, Jimmy Durmaz, Özgür Baran Aksaka, Arda Temur Teknik Direktör: Sinan Kaloğlu Goller: Fıratcan Üzüm (dk. 77), Lundqvist (dk. 90+3) (Göztepe) Sarı kartlar: Ümit Akdağ, Ogün Bayrak (Göztepe), Oğuzhan Berber (Gençlerbirliği)