BASKETBOL - 08 Haziran 2012 Cuma 23:19

Efes son saniyede

A
A
A
Efes son saniyede

Beko Basketbol Ligi Play-off final serisi beşinci maçında Anadolu Efes, normal süresi 73-73 eşitlikle sona eren mücadelede Beşiktaş Milangaz’ı Doğuş Balbay’ın son saniye basketiyle 84-82’lik skorla mağlup etti.

DEMOKAN TEMELLİ - GÖKHAN KESKİNCİ
İSTANBUL

Beko Basketbol Ligi Play-off final serisi beşinci maçında Anadolu Efes, normal süresi 73-73 eşitlikle sona eren mücadelede Beşiktaş Milangaz’ı Doğuş Balbay’ın son saniye basketiyle 84-82’lik skorla yendi.Beşiktaş Milangaz’ın seride 3-2’lik üstünlüğü bulunurken, 6. maç 11 Haziran Pazartesi günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak.

SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

ANADOLU EFES: Doğuş Balbay x 2, Tarence Kinsey x 2, Kerem Tunçeri xxx 12, Kerem Gönlüm xxx 19, Esteban Batista x, Sasha Vujacic xxx 18, Dusko Savanovic xx 12, Ermal Kurtoğlu xx 9, Sinan Güler x 4, Oliver Lafayette xx 6

BEŞİKTAŞ MİLANGAZ: Mehmet Yağmur xx 9, Zoran Erceg xx 9, Serhat Çetin x, Marcelus Kemp x, Carlos Arroyo xxx 20, David Hawkins xxx 18, Ersin Dağlı xxx 19, Bonsu xx 7

1.PERİYOT: 15-12 (Anadolu Efes lehine)
DEVRE: 38-33 (Anadolu Efes lehine)
3.PERİYOT: 53-57 (Beşiktaş Milangaz lehine)
NORMAL SÜRE: 73-73

MAÇIN ARDINDAN

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Anadolu Efes Antrenörü Illias Zouros, bugünkü maçta kazanmayı hak ettiklerini söyledi. Zouros, karşılaşmada oyuncularının büyük bir karakter ortaya koyduğunu belirterek, “Bugün maçı kazanmayı hak ettik çünkü daha iyiydik. Oyun bu noktaya zaten hata sonucu gelmişti” dedi.
Zouros, karşılaşmanın 3. periyotunun sonunda aldıkları molanın ardından sahada 4 kişi olmalarına rağmen teknik komiserin oyunu durdurmadığını da kaydederek, buna tepki gösterdi ve “Basketbol 5'er kişiyle oynanır, 4 kişiyle değil” ifadesini kullandı.

Bugün basketbolseverlere iyi bir karşılaşma izlettirdiklerini de kaydeden Zouros, karşılaşmanın ardından 2 taraftarı hastaneye götürülürken gördüğünü belirterek, “Basketbol savaş değil oyundur. Oyuncular, koçlar, saha içinde sert mücadele edebilirler, seyirci de reaksiyon gösterebilir ama oyunu korumalıdırlar” diye konuştu.

Anadolu Efesli Sinan Güler ise güzel bir mücadele olduğunu kaydederek, “Bir önceki maç, Beşiktaş'ın sertliğine cevap vermediğimiz için, onur kırıcı bir maç olmuştu bizim için. Bu maç onun bir cevabı niteliğinde oldu. Oyunu kontrol eden taraftık. Hiçbirimiz erken tatile çıkmak istemiyoruz. Anadolu Efes'e yakışan mücadeleyi sahaya koymak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Beşiktaş Milangaz Antrenörü Ergin Ataman ise, karşılaşmada 11 sayı öne geçtikleri anda şampiyon olduklarını düşündüklerini, bunun da kendilerine maçı kaybettirdiğini söyledi. Ataman konuşmasına, gazetecilere yönelik, “Bugün şampiyon olacağız diye kalabalık gelmişsiniz” şeklinde espri yaparak başladı. Basketbolda böyle maçların olduğunu kaydeden Ataman, “Kazandığımızı, şampiyon olduğumuzu çok erken, maç bitmeden düşünmeye başladık. Sahanın içinde 11-0'lık seriyle skoru 70-59'a getirdik. Taraftarımız ve biz kenarda kutlama durumuna girince, üst üste yaptığımız top kayıplarıyla bir anda Anadolu Efes'i maça ortak ettik. Her şeye rağmen yine maçı kazanma noktasına da geldik ama kritik faul atışlarını kaçırdık. Son salisede de koç Illias Zouros oyunu güzel çizmiş, biz ise uyuduk. Hiç oynamayan bir oyuncunun bir saniyeden az süre kala basket atacağını düşünemiyorsunuz. Sonunda da seri pazartesi gününe kaldı” dedi.

37 yıl sonra şampiyonluğu getirmek isteyen oyuncularının gergin olmasının normal olduğunu dile getiren Ataman, pazartesi günkü maçta ise çok daha sert ve tempolu oynamaları gerektiğini söyledi.

Beşiktaş Milangazlı Mehmet Yağmur ise karşılaşmayı gerginlikten kaybettiklerine inandığını belirterek, “Ancak avantaj hala bizde. İnşallah bir sonraki maçta şampiyonluğumuzu kutlarız” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Akciğer ve Kolorektal Kanserlerine yönelik geliştirilen yeni molekül projesi TÜBİTAK tarafından desteklendi Erzurum Teknik Üniversitesi (Erzurum Teknik Üniversitesi) Fen Fakültesi Temel Bilimler Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Bünyamin Özgeriş’in yürütücülüğünü yaptığı "Potansiyel Biyoaktif Benzil Üreler: Sentezi, Karakterizasyonu ve Biyolojik Aktivitelerinin İncelenmesi" başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-A Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Geliştirilen proje kapsamında, günümüzde yüksek ölüm oranlarına sahip hastalıklar arasında yer alan akciğer ve kolorektal kanserlerine yönelik yeni nesil biyolojik aktif moleküllerin geliştirilmesi hedefleniyor. Projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Bünyamin Özgeriş, çalışmanın çok yönlü biyolojik etkiye sahip yeni moleküllerin geliştirilmesi açısından önemli çıktılar sağlayacağını belirterek, "Bu projede yalnızca antikanser etkisi yüksek yeni bileşikler geliştirmeyi değil, aynı zamanda düşük toksisiteye sahip, oksidatif stresi baskılayabilen ve patojen mikroorganizmalara karşı etkili moleküller elde etmeyi hedefliyoruz. Mevcut kemoterapi ve radyoterapi uygulamalarının ciddi toksisite, ilaç direnci, oksidatif stres artışı ve enfeksiyonlara yatkınlık gibi önemli dezavantajlar taşıması, çok yönlü biyolojik özelliklere sahip yeni ilaç adaylarının geliştirilmesine yönelik çalışmaları daha da önemli hale getiriyor. Elde edeceğimiz bulguların, yapı-aktivite ilişkilerinin anlaşılmasına katkı sunmasının yanı sıra gelecekte yeni nesil terapötik potansiyel taşıyan ilaç adaylarının geliştirilmesine yönelik önemli bir bilimsel altyapı oluşturmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Erzurum ETÜ web sitesi WCAG 2.0 standartlarına uygun hale getirilerek tam erişilebilir oldu Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında dijital erişilebilirlik alanında önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Üniversitenin web sitesi, uluslararası WCAG 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines) standartlarına uygun hale getirilerek tüm kullanıcılar için tam erişilebilir bir yapıya kavuşturuldu. Yapılan düzenlemeler kapsamında web sitesinde ekran okuyucu uyumluluğu güçlendirilirken, klavye ile tam gezinme imkânı sağlandı. Görme engelli ve düşük görme düzeyine sahip kullanıcılar için kontrast oranları iyileştirildi, tüm görseller için alternatif metinler eklendi. Ayrıca iletişim formları ve indirilebilir dokümanlar da yardımcı teknolojilerle uyumlu hale getirildi. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, dijital dönüşüm sürecinde erişilebilirliğin temel önceliklerden biri olduğunu belirterek, bilginin herkes için eşit, hızlı ve engelsiz şekilde erişilebilir olmasının üniversitenin kurumsal vizyonunun önemli bir parçasını oluşturduğunu ifade etti. Çakmak, "Kurumsal olarak yalnızca fiziki kampüste değil, dijital ortamlarda da kapsayıcılığı esas alıyoruz. Web sitemizin WCAG 2.0 standartlarına uygun hale getirilmesi, bu yaklaşımımızın somut bir göstergesidir" dedi. Engelli bireylerin akademik, idari ve sosyal bilgilere kesintisiz erişiminin büyük önem taşıdığını ifade eden Çakmak, yapılan iyileştirmelerin yalnızca teknik bir güncelleme olmadığını, aynı zamanda fırsat eşitliğini güçlendiren bir adım olduğunu kaydetti. Rektör Çakmak, ETÜ’nün dijital erişilebilirlik standartlarını geliştirmeye devam edeceğini belirterek, "Hedefimiz, tüm kullanıcıların üniversitenin dijital hizmetlerinden hiçbir engelle karşılaşmadan yararlanabilmesidir" ifadelerini kullandı.
İstanbul Trendyol Süper Lig: Fatih Karagümrük: 0 - Corendon Alanyaspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in son haftasında Fatih Karagümrük, Corendon Alanyaspor’u ağırlıyor. Mücadelenin ilk yarısı konuk ekibin 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada orta sahadan aldığı topla ilerleyen Maestro’nun ceza sahası dışı sağ çaprazdan yerden şutunda kaleci Furkan meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi. 22. dakikada Meschack, savunma arkasına sarkan Ui-jo’ya pasını aktardı. Bu oyuncunun ceza sahası sağ çaprazından şutunda kaleci Furkan Bekleviç, meşin yuvarlağı ayaklarıyla kurtardı. 32. dakikada Hadergjonaj’ın pasında topu alan Meschack’ın ceza sahası dışı sağ tarafında dar açıdan uzak direğe yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1 Stat: Atatürk Olimpiyat Hakemler: Oğuzhan Aksu, Selahattin Altay, Mücahid Adem Çelebi Fatih Karagümrük: Furkan Bekleviç, Esgaio, Biraschi, Anıl Yiğit Çınar, Çağtay Kurukalıp, Bartuğ Elmaz, Kranevitter, Traore, Berkay Özcan, Barış Kalaycı, Larsson Yedekler: Kerem Yandal, Berke Can Evli, Tarık Buğra Kalpaklı, Fatih Kurucuk, Burhan Ersoy, Muhammed Kadıoğlu, Oğuzhan Odabaş, Kaan Arda Demir, Babicka, Kerem Özmen Teknik Direktör: Aleksandar Stanojevic Corendon Alanyaspor: Victor, Lima, Aliti, Viana, Hadergjonaj, Maestro, Makouta, Ruan, Enes Keskin, Ui-jo, Meschack Yedekler: Ertuğrul Taşkıran, İzzet Çelik, Efecan Karaca, Güven Yalçın, Hagi, Janvier, Fatih Aksoy, Buluthan Bulut, İbrahim Kaya, Ümit Akdağ Teknik Direktör: Joao Pereira Gol: Meschack (dk. 32) (Corendon Alanyaspor)
Samsun Atakum Belediyesi Tarım Tesisi’nin temeli atıldı Samsun Atakum Belediyesi Tarım Tesisi’nin temel atma töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi. Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel tarımla uğraşan ailelere nefes aldıracak Atakum Belediyesi Tarım Tesisini hayata geçiriyor. Alanlı Mahallesi 3379. Cadde’nin bulunduğu mevkide inşa edilecek tesisin temel atma töreni, CHP Grup Başkan Vekili Hukukçu ve Ziraat Mühendisi Doç. Dr. Gökhan Günaydın’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Hayvancılıkla uğraşan ailelere yem kırma hizmeti sunacak tesiste, tohum eleme makinası ile çiftçinin daha kaliteli tohuma ulaşması ve birim alanda alınan verimin artırılması hedefleniyor. "Üreticiye geniş hizmet" 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü içeren haftada düzenlenen tören yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programda konuşma yapan Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, "Belediyecilik yalnızca yol, kaldırım, park yapmak değildir. Belediyecilik, bu görevleri yaparken vatandaşın geçimine, üretimine, sofrasına ve emeğine de dokunabilmektir. 2025 yılı verilerine göre Atakum’da 160 bin dekardan fazla tarım arazimiz bulunuyor. Ne yazık ki bu arazilerin önemli bir kısmı bugün kullanılmıyor ya da tarım dışı kalmış durumda. Biz Atakum Belediyesi olarak, girdi maliyetlerinin, tohumun, gübrenin, mazotun üreticiyi zorladığı böyle bir dönemde çiftçimize sadece ’kolay gelsin’ deyip kenara çekilemeyiz. Elimizdeki imkânları üreticimizin hizmetine sunmak zorundayız. Temelini atacağımız Tarım Tesisi de bu anlayışımızın bir ürünüdür. Bu tesisle hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız için yem kırma hizmeti vereceğiz. Tohum eleme makinamızla çiftçimizin daha kaliteli tohuma ulaşmasına katkı sağlayacağız. Fındık üreticilerimiz için kurutma makinamızı sezonda hizmete alacağız. Ayrıca fındık kırma, kavurma ve paketleme bölümlerinden oluşacak işleme tesisimizi de hayata geçirmek istiyoruz. Çünkü üreticimizin ürünü yalnızca dalından toplandığı haliyle değil, işlenmiş ve değer kazanmış haliyle de kazanç sağlamalı. Çiftçimizin emeğinden çok daha fazlasını kazanmasını istiyoruz" dedi. "Yeni projeler kapıda" Başkan Türkel daha önce üreticilere fide ve fidan desteği sunduklarını belirterek, " Ata tohumu çalışmalarımızı, kanatlı aşılama hizmetlerimizi ve yem desteklerimizi sürdüreceğiz. Ayrıca Türkiye Belediyeler Birliği’nin desteğiyle kuracağımız sebze fidesi serasında üreteceğimiz fideleri vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtacağız. Böylece hem üretimi teşvik edecek hem de aile ekonomilerine katkı sunacağız. Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz ve Atakum Kent Konseyi proje ekipleri çalışmalarıyla İncesu Mahallesi’nde bulunan hayvan çiftliğimizde Bafra sakızı ırkı damızlık koyun üretimine başlıyoruz. Bu üretim çiftliğimizde çiftçilerimize ekonomik fiyatla damızlık sağlıklı koyunlar vermeyi amaçlıyoruz. Üretirsek başarırız, üretirsek kalkınırız" diye konuştu. "Faiz yükünde kurtuluyoruz" Başkan Türkel kentte en iyi hizmeti sunmak için kesintisiz çalışma sürdürdüklerini vurgulayarak, "Atakum’da çok uzun zamandır var olan yol sorunlarını biliyoruz. Taş parke tesisimiz maksimum kapasitede üretim sağlıyor. Fen işleri müdürlüğümüz ise günde ortalama 700 metrekare taş döşüyor. Ama yol sorunu o kadar büyük ki kendimiz üreterek sorunları bitiremeyeceğimizi biliyoruz. 2024 Ağustos ayında SGK’nın belediyelere iller bankası üzerinden yapmış olduğu kesintiler ve faizler nedeniyle çok zor günlerden geçiyoruz. Bürokratlarımız ile yapmış olduğumuz çalışmalarla eğitim araştırma ek bina ve taşınmazların devri ile ortalama borcumuzun yarısı kapatılıyor, diğer yarısınıda taksitlendirerek faiz yükünden kurtuluyoruz. Bununla birlikte hem personelimizin alacak sorununu çözmüş olacağız, hem de Atakumda yol sorun olmaktan çıkacak. Fen işleri müdürlüğümüz yapmış olduğu İhaleler ile 180 bin metre kare parke, 150 km sathi kaplama, 7500 metre kare asfalt yama için bismillah diyoruz" şeklinde konuştu. Programda konuşan CHP Grup Başkan Vekili Hukukçu ve Ziraat Mühendisi Doç. Dr. Gökhan Günaydın, "Bugün, Atakum Belediyesi Tarım Tesisinin açılışındayız. Bu son derece önemli bir adımdır. Hem belediye başkanımızı, hem belediye çalışanlarını, emekçilerimizi, tüm kardeşlerimizi gönülden kutluyorum. Emeklerinize sağlık. Çiftçi buradan kapasitesi ve sayısı artan makineleri belirli zamanda alarak tarlasını işleyebilmeli. O halde ortak makine parkını burada hayata geçirebilmeliyiz. Kaliteli tohumunu, yemini burada temin edebilmeli ki yükselen fiyatlara karşı çiftçimizi koruyabilmeliyiz. Atakum Belediyemizi bu güzel açılışından dolayı kutluyorum" ifadelerini kullandı.