EĞİTİM - 22 Haziran 2016 Çarşamba 09:51

Eğitim fakültesi öğrencilerinin mezuniyet şöleni

A
A
A
Eğitim fakültesi öğrencilerinin mezuniyet şöleni

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi 2015-16 Eğitim Öğretim yılı Bahar Dönemi mezuniyet töreni görkemli bir şölenle gerçekleştirildi.

Törene, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu ve Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Atatürk Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve mezun öğrenci aileleri ile konuklar katıldı.

Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu koronun konseri büyük beğeni topladı. Ardından törende açılış konuşmasını yapan Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, mezun öğrencilere olan güvenini vurgularken Atatürk Eğitim Fakültesinin KKTC’ de en iyi, Türkiye bağlamında ise en iyi Eğitim Fakülteleri arasında olduğuna vurgu yapıp, tüm bu başarıların ardında Atatürk Eğitim Fakültesini sürekli olarak destekleyen başta kurucu rektör Dr. Suat Günsel’ e, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel’ e, rektör ve rektör yardımcılarına teşekkür ederek mezun öğrencileri ve mezun öğrencilerin ailelerini tebrik etti

Rektör Vekili Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu, Atatürk Eğitim Fakültesinin başarılarına değinerek, özellikle bilimsel yayınlar açısından Atatürk Eğitim Fakültesi’nin fakülteler arasında sivrildiğini, bunun ise öğrencilerimize üst düzeyde olumlu etkisinin olduğunu ifade ederken, ayrıca eğitim fakültesinin ne denli adil bir yönetime sahip olduğuna da vurgu yaptı.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu Yakın Doğu Üniversitesi’nin adamıza bilim, sağlık, sanat ve kültürel katkılarına vurgu yaparak, 1988 yılından bu yana üniversitenin göstermiş olduğu hayranlık yaratan gelişimine tanık olduğunu ifade etti.

Son olarak Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova yaptığı konuşmasında Eğitim Bakanlığı, YÖDAK ve KKTC’ de bulunan üniversitelerarası ilişkilerin üst düzeye ulaşması ve Yakın Doğu Üniversitesi gibi güzide üniversitelerin gelişimine katkı yapacak ve önünü açacak tüm düzenlemeleri yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından mezun öğrencilere diplomaları dağıtıldı. Bu yıl ilki gerçekleşen bir uygulama olan, başarılı öğrencilerin madalya ile onurlandırılması da tören sürecinde yerini aldı. Buna göre fakülte başarı sıralamasında ilk üç sırayı alan öğrencilere ve bölümlerinde birinci olan öğrencilere madalyaları Yakın Doğu Üniversitesi adına Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel tarafından takıldı.
Diplomaların dağıtımının ardından tören, mezun öğrencilerin hep birlikte kep atması ile devam etti. Son olarak mezun öğrenciler onuruna havai fişek gösterileri gerçekleştirildi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’ın 59 köyüne gece görüş ve yapay zeka destekli kamera sistemleri kuruldu Erzincan Valiliği himayelerinde başlatılan “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında Erzincan İl Özel İdaresi tarafından 59 köye gece görüş ve yapay zeka destekli kamera sistemleri kuruldu. Erzincan Valiliği Sosyal Medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda; “ Sizin gözünüz ulağınız olmaya karalıyız. Gece, gündüz, uzak, yakın, yaz, kış demeden. Biz her şeyden önce sizin huzurunuz ve güvenliğiniz için varız. Proje kapsamında Erzincan il merkezine bağlı 59 köyün tamamında gece görüş ve yapay zeka destekli plato okuma yazılımını içeren kamera sistemi kuruldu. İlçelerde de kurulum devam ediyor. Teknolojinin tüm imkânları sizin için görevde. Can Erzincan’da asayiş Berkemal” denildi. Erzincan Merkez Hancı Çiftliği köyü Muhtarı Resul Çetin yaptığı konuşmasında; “Köyümüze Valimiz Hamza Aydoğdu’nun talimatları ile proje kapsamında yıllardır beklediğimiz gece görüş ve yapay zekâ destekli plato okuma yazılımını içeren kamera sistemi kuruldu. Valimize çok teşekkür ederiz. Malumunuz köylerimizde ki en büyük sıkıntı hayvan hırsızlıklarına karşı büyük bir önlem alınmış oldu. Bundan dolayı köylülerimiz çok memnun ve kendilerini daha iyi güvende hissediyorlar.” dedi. Saztepe köyü Muhtarı Talat Doğan ise kameraların takılmasından dolayı memnuniyetlerini belirterek, “Köyümüze giren çıkanı görüyoruz, hırsızlık olayı olduğu zaman onu belirleyebiliyor ve buluyoruz. Yola çıkan hayvanın kime ait olduğunu görüyoruz, çok güzel bir sistem. Allah devletimizden razı olsun” diye konuştu. Uluköy köyü Muhtarı Kenan Okumuş da köye kurulan kamera sistemlerinden dolayı teşekkür ederek, “Köyümüzde ki hayvan hırsızlıklarına karşı alınabilecek tedbirler açısından beklediğimiz bir projeydi. Projeyi tamamladıkları ve köyümüze getirdikleri için Valimiz Hamza Aydoğdu’ya Vali Yardımcımız ve İl Genel Meclisi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat’a birlik müdürümüze köyüm ve şahsım adına teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.