EĞİTİM - 26 Ocak 2017 Perşembe 15:48

Eğitim Teknolojileri Zirvesi 4 Mart 2017'de

A
A
A
Eğitim Teknolojileri Zirvesi 4 Mart 2017'de

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan Eğitim Teknolojileri Zirvesi alanında uzman yerli ve yabancı konuşmacıları bir araya getirerek çeşitli panel ve atölyelere ev sahipliği yapacak.

4 Mart 2017 tarihinde 4'üncüsü düzenlenecek olan Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nin (ETZ) alanında uzman yerli ve yabancı konuşmacıları bir araya getirerek çeşitli panel ve atölyelere ev sahipliği yapacağı bildirildi. Zirve Koordinatörü Işıl Boy Ergül'ün açıklamalarına göre hedefi, katılımcıları yeni eğitim yaklaşımları ve teknolojik yeniliklerden haberdar ederek onların bu alanlarda çeşitli uygulamalar deneyimlemelerini sağlamak olan zirvede; eğitim, iş ve medya dünyası bir araya gelerek eğitim teknolojilerinde üretkenliğin arttırılması ve gelişmesi için ilham kaynağı olacak. Alanında ilk ve tek olma özelliği taşıyan ve Eğitim teknolojilerinin geleceğine yön veren Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nin açılışı İllüzyonist Aref Ghafouri tarafından sergilenecek olan, çok özel bir gösteriyle gerçekleşecek.

Ergül, "İlk ETZ’nin filizlendiği o anlardan bugüne kadar geçen sürece baktığımızda, her ETZ bir sonrakine daha büyük bir anlam ve heyecan yükledi. İlk 3 ETZ'de katılımcılarımızın paylaştıkları harika uygulamalar, bu yolculuğun sihirli bir yolculuk olduğu fikrini verdi bizlere" diye başladığı açıklamalarında 'sihire yolculuk' temasına vurgu yaptı. Ergül sözlerini şu şekilde sürdürdü:"Biz eğitimciler olarak halihazırda yaptıklarımızın bir sihir olduğuna inanıyoruz. O nedenle yeni bir sihir aramaktan öte hem kendi içimizdeki, hem de öğrencilerimizin içinde var olan sihri bu zirve ile çok daha fazla kitlelere ulaştırabilmek, en önemli kazanımımız olacak. Her sene zirvemizi düzenlerken yenilikler katmaya, bir önceki seneden daha farklı konseptler sunmaya özen gösteriyoruz. Bu sene ise katılımcılarımızı şaşırtmaya kararlıyız. Katılımcılarımız hem öğrenecekler hem de eğlenecekler. Çünkü eğitim ortamlarının da böyle olması gerektiğine inanıyoruz.
Ülkemizde eğitim paydaşlarının tümü büyük bir heyecan ve özveri ile değerli çalışmalar yapıyorlar. Bu nedenle eğitim dünyamızdaki tüm paydaşların varolan heyecanlarını korumalı ve hatta daha ileriye taşımalıyız. Bunu başarabilmek için tüm heves ve adanmışlıklarıyla işini yapan eğitimcileri ve kurumları bir araya getirmek, umudumuzun artmasını sağlıyor. Bu nedenle ihtiyacımız olan paylaşmak, deneyimlemek ve ülkemiz için özveri ile çalışmak".

Panel ve Atölyeler

Zirvenin netleşen atölye çalışmaları arasında; Sanal Gerçeklik ile Kodlama Atölyesi, Robotik Atölyesi, Arttırılmış Gerçeklik Atölyesi, Beyin ve Öğrenme Atölyesi, iPad Atölyeleri, Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi, Oyun Temelli Öğrenme Atölyesi, Lego Atölyesi, Girişimcilik Atölyesi, Maker Atölyesi, Oyunlaştırma Atölyesi, Büyük Veri Atölyesi, Etkili Sunum Teknikleri Atölyesi, Neuro Marketing (Nöro Pazarlama) Atölyesi, Web 2.0 ve Web 3.0 Atölyesi, Giyilebilir Teknolojiler Atölyesi ve Eğiticinin Eğitimi Atölyesi'nin yer alacağını belirten Ergül, "Ayrıca katılımcılar HoloLens’in eğitimde nasıl kullanılabileceğini ilk kez ETZ’de deneyimleyebilecekler. Daha önceki Eğitim Teknolojileri Zirvelerinde eğitim ve sosyal medya ilişkisini sosyal medyanın önemli isimleri ile değerlendiren Medya ve PR Danışmanı Ümit Sanlav, bu kez "Medya ve Eğitim" ile "Sosyal Medya" oturumlarında,s medya ve sosyal medyanın önemli isimlerini eğitimciler ile buluşturacak. İlk düzenlendiği yıldan bu yana çeşitli sosyal sorumluluk projelerine de imza atılan zirvede, bu yıl da her konuşmacı için KAÇUV’a (Kanserli Çocuklar Umut Vakfı) bağışta bulunulacak" şeklinde konuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Beyaz gelinliğini giyen Nemrut’ta kış güzelliği Bitlis’in Tatvan ilçesi sınırlarında bulunan dünyanın ikinci, Türkiye’nin ise en büyük krater gölü olma özelliğine sahip Nemrut Krater Gölü, kar yağışıyla birlikte apayrı bir güzelliğe büründü. Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında “Mükemmeliyet Ödülü” alan Nemrut Krater Gölü, yaz aylarında özellikle elle beslenen ayılarıyla gündeme gelmişti. Havaların soğuması ile birlikte yüksek kesimlerin beyaza bürünmesiyle Nemrut Krater Gölü’nün de yolu kardan kapandı. Yaklaşık 30 santimetre karın bulunduğu Nemrut Krater Gölü, yine de ziyaretçi almaya devam ediyor. Arazili araçlar ve kış lastiği taktıran vatandaşlar bazı günlerde piknik yapmak için karlı yollara rağmen Nemrut’a çıkarak piknik yapıyorlar. Zirveye çıkmaya çalışarak yolda kalan araçlar ise yine bölgeye gelen diğer vatandaşlar tarafından yardım edilerek kurtarılırken, bölgeye giden vatandaşlar semaver çayı ve mangal yakmayı da ihmal etmiyorlar. Bölgeye giden vatandaşlara tedbirli olmaları yönünde uyarılarda bulunan Öğretim Üyesi Dr. Cihan Önen, “Aralık ayında Nemrut Kalderası’na çıktık. Havalar soğuk olmasına rağmen insanlar zorlu şartlarda yine buraya geliyorlar. Semaver ve mangal yakıyorlar. Kar yağışı ile birlikte Nemrut’ta yer yer yollar kapandı. Burası güzel bir yer olmasına rağmen tehlikesi de var. Kar yağınca yollar kapanıyor. Bizlerde buraya gelince yolda kalan vatandaşları gördük. Yine de bölgeye gelen vatandaşların dikkatli olmalarını istiyoruz” dedi. Vatandaşlar ise Nemrut’un çok doğal ve kaliteli bir yer olduğunu belirterek, “Bu zamanda bile buraya çıkarak piknik yapıp zevk alıyoruz. Bu bölgenin kıymeti bilinmelidir. Buranın ulaşımı yakın, iletişimi kolay. Sevdiklerimiz yanımızda” ifadelerini kullandılar.
Hatay Deprem, devasa taşlarla inşa edilen su kemerini yok etti Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan devasa taşlarla yapılan Trajan Su Kemerini, 6 Şubat depremleri yok etti. Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkım Hatay’da yaşanmıştı. Hatay’da bulunan birçok tarihi yapılarda zarar görmüştü. Trajan Su Kemerlerinin Esenbulak Mahallesi mevkiindeki kısmı depremde tamamen yıkıldı. Yıkılan tarihi su kemerinden kopan devasa kayalarsa görenlerin dikkatini çekiyor. Su kemeri, 2’nci yüzyıl Roma dönemine ait bir yapıydı. 13.’üncü Roma İmparatoru Trajan tarafından yapılan su kemeri, kentte su getirmek amacıyla yapılmıştı. 6 Şubat depremleri, devasa taşlarla yapılan Trajan Su Kemer’ini yok etti. Su kemerinden geriye bazı büyük kaya parçaları kaldı. “Su kemerinin altına yıkılmaması için demir korkuluklar koymuşlardı ama bu depremde yıkıldı” Su kemeri depremde yıkıldığını belirten vatandaş Esad Kabarcıklı, buradaki köprünün daha önceden yıkıldığını belirterek, “Buradaki su kemeri bu depremde yıkıldı. Diğer köprüde yıkılalı baya zaman oldu. Su kemerinin altına yıkılmaması için demir korkuluklar koymuşlardı ama bu depremde yıkıldı. Kaya parçalarının bazıları dereye düştü. Geriye bu kaya parçaları kaldı” dedi. “Yukarıda küçük bir su kemeri kaldı ama o da depremde yıkıldı” Atalarımızın anlattıklarına göre su kemeri çok eskiden kalma bir yapı olduğuna dikkat çeken Naim Altındağ, Osmanlı’dan daha eskiye dayandığını belirterek “Bu su kemeri vasıtasıyla Antakya’ya su götürüldü. Şelaleden akan suyu cazibe olarak Antakya’ya aktarılıyordu. Depremde su kemerinin bir kısmı yıkıldı. Daha öncede orada bir köprü vardı. Köprü bundan 15 ila 20 yıl önce kar yağdığında yıkıldı. Geriye yukarıda küçük bir su kemeri kaldı. O da depremde yıkıldı” ifadelerini kullandı.
İstanbul İnovasyonun öncüleri ödüllendirildi İnovaLİG 2023 Ödül Töreni’nde inovasyon sektöründe faaliyet gösteren firmalar ödüllendirildi. Ticaret Bakanlığı destekleriyle Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Innovation Week İnovaLİG Ödül Töreni’nde, toplamda 5 farklı kategoride yarışan, birbirinden farklı sektörlerde faaliyet gösteren 2 bin 500 firma arasından Uyumsoft bu yıl “İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü” kategorisindeki birincilik ödülü ile 3.’cü kez İnovaLİG liderleri arasındaki yerini aldı. Uyumsoft, 2017 yılında “İnovasyon Döngüsü” kategorisindeki üçüncülük ödülü ve 2022 yılında “İnovasyon Sonuçları” kategorisinde ikincilik ödülünü almıştı. “Birincilik ödülümüzü ülkemize ve milletimize hediye ediyoruz” İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü kategorisinde birincilik ödülü kazanan YTÜ Yıldız Teknopark firması Uyumsoft, ödülünü Cumhuriyetin 100. yılı ve Türkiye’nin inovasyon yolculuğuna adadı. Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder, “Aldığımız birincilik ödülümüzü Cumhuriyet’imizin 100. yılına, ülkemize ve milletimize adıyoruz. Alın terimiz ve akıl terimiz milletimize feda olsun. Uyumsoft ailesi adına, böyle bir günü birlikte yaşayabilmiş olmaktan dolayı mutluyuz ve gururluyuz. Bu motivasyonla bundan sonraki başarılarımıza yenilerini eklemeye devam edeceğiz. Bugüne kadar aldığımız ödüllerde, 27 yıldır firmamıza değer katan tüm çalışma arkadaşlarıma, müşterilerimize, iş ve çözüm ortaklarımıza çok teşekkür ederim. Hepimizin başarısını, yurt içi ve yurt dışında yeni ödüller alarak birlikte taçlandırmaya devam edeceğiz” dedi. İnovaLİG katılımcı firmaların inovasyon yetkinliklerini ve yönetim metodolojilerini geliştirmek için tasarlanmış bir platform olarak öne çıkıyor. Bu platform hem özel sektör firmalarına hem de kamu kuruluşlarına açık olup, Türkiye’nin inovasyon alanındaki geniş katılımını ve çeşitliliğini temsil ediyor. Türkiye’nin inovasyon yönetimi ve bilincinin geliştirilmesi yolunda önemli bir kilometre taşı olarak görülen etkinlik hem katılımcı firmaların başarılarını vurgulamak hem de ülkenin inovasyon kapasitesini geniş bir kitleye tanıtmak açısından değerli bir platform olarak göze çarpıyor.