GÜNDEM - 20 Mart 2017 Pazartesi 20:57

Eğitimlerini tamamlayan 976 polis, komiser yardımcısı rütbesiyle mezun oldu

A
A
A
Eğitimlerini tamamlayan 976 polis, komiser yardımcısı rütbesiyle mezun oldu

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan polis memuru 877 erkek 99 bayan kursiyer, komiser yardımcısı rütbesi ile mezun oldu.

26 Temmuz 2016 tarihinde komiser yardımcısı yetiştirmek üzere polis memurları arasından üniversite mezunu olan 900 erkek 100 kadın polis olmak üzere toplam bin aday alımı için ilana çıkılmış, 22 Kasım-2 Aralık 2016 tarihleri arasında yazılı sınavdan 60 ve üstü puan alan 7 bin 275 aday yapılan fiziki yeterlilik ve sözlü mülakat sınavlarına katılmıştı. Fiziki yeterlilik sınavını geçen 6 bin 317 aday sözlü mülakata girmeye hak kazanmış ve sözlü mülakat sonunda erkek adaylardan 900’ü asil, 270’i yedek, kadın adaylardan 100’ü asil, 30’ı da yedek aday olarak belirlenmiş, adaylar 19 Aralık 2016 tarihinde Polis Akademisi Çamlıca Yerleşkesinde eğitime başlamışlardı. 14 Mart 2017 tarihinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlerin kura çekimleri yapılırken, 877 erkek 99 bayan kursiyer, komiser yardımcısı rütbesi ile mezun oldu.
Meslek mensubu komiser yardımcılarının ilk derece amirlik eğitim mezuniyet töreni Gölbaşı Polis Akademisi Başkanlığında yapıldı.

Komiser yardımcılığı sınavında dönemi birincilik ile bitiren mezunlardan Mevlüt Ahmet Götürler, “Milletimize hizmetkar, vatan ve millet sevgisi ile yüklü kahraman bir teşkilatın mensupları, hiçbir zaman devlet otoritesinden ayrılmayacağız. Polis Teşkilatımızın bugün ulaşmış olduğu başarı çizgisini en üst seviyelere taşıyarak her şeyin en güzeline layık olan milletimize canla, başla hizmet etme gayreti içerisinde olacağımıza inanıyor ve güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürü Şafak Ertan Çomaklı, “Mezun olanlar; bilim ve teknolojiyi kullanabilen, demokrasiye, insan haklarına saygılı, erdemli, neden-sonuç ilişkisi içerisinde sonuç üretebilen, araştıran, sorgulayan, etik ve milli değerlere bağlı, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan, dünyanın her ülkesinde çalışabilecek donanıma sahip, sağduyulu, çağdaş bireyler olarak yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Polis Teşkilatı devlete bağlı ve yalnız devletten emir alan, millete hizmet eden amirlere ihtiyacı olduğu, geçmişte olduğu gibi şimdi de önemli bir gerçeklik taşımaktadır” diye konuştu.

2,5 yıl içinde 5 bin 500 tane komiser yardımcısını Emniyet Teşkilatına kattıklarını belirten Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, “Her şeyden önce vatanına milletine bağlı, sivil otoriteye itaatkar polis amirleri yetiştirmek. Bizden ilk istenilen şey teşkilata genç, dinamik polis amirleri katmamız oldu. 2,5 yıl içinde bugün mezun olan 976 komiser yardımcısı ile birlikte 5 bin 500 tane komiser yardımcısını Emniyet Teşkilatına kattık. Teşkilata 35 bine yakın polis memuru kazandırdık. Toplamda rakam 39 bini geçti. Yeni yapılanma döneminde Polis Teşkilatına taze kan akımı sağlanmış oldu” dedi.

Mezun olan polis amirlerine seslenen Çolak, “Biz sizi itina ile seçtik. Adil bir sınav sistemi sonrası seçtik. Sizden tek isteğimiz bunu bilincinde olmanız ve değerini bilmeniz, teşkilata güç katmanız. Her şeyden önce milletin polisleri olmanız” ifadelerini kullandı.

Polisi sindirmeden bu devleti ele geçirmenin mümkün olmadığını belirten Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, “Türkiye Cumhuriyeti geleceği adına çok büyük mücadele veriyoruz. Bir sürü hainle uğraşıyoruz. Acı olan, içimizde barınan, farklı kutsal değerlerle bizi içten vurmaya kalkan hainlerle uğraşıyoruz. Masum vatandaşlarımızın canını yakan, günahı olmayan sabi sübyanı bombalayan bir hain yapıyla uğraşıyoruz. Niye Emniyet Teşkilatına saldırdılar? Emniyet Teşkilatını, polisi sindiremeden bu devleti ele geçirmek mümkün değildir. Onun için bize saldırdılar. Tek bir umut tek bir amacımız var. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve onun meşru iradesinin tecellisi olan Meclis ve o Meclisin içerisinden çıkmış olan hükümet ne emrediyorsa biz onu yapacağız. Başka hiçbir yerden bizim emir ve talimat alma gibi şansımız yok“ ifadelerini kullandı.

Mezunlardan Yunus Emre Haytaoğlu, "Osmaniyeliyim. 10 yıllık polis memuruyum. Teşkilatımızın yeni yapılanmasından dolayı komiser yardımcılığı sınavına hazırlanarak bu konuda da başarılı oldum. Yeni Türkiye yolunda bizlerde üzerimize düşen görevi vatanımıza milletimize sahip çıkarak milletin seçmiş olduğu iktidarın her zaman emrinde olarak görevimizi layıkıyla yapmaya çalışacağız. Çok mutluyuz” şeklinde konuşurken, mezunlardan komiser yardımcısı Şehnur Atak ise "Buraya zorlu bir süreçten geldik. Sınav sonucunda çeşitli aşamalardan geçerek, bugünde mezuniyetimizi gördük. Ailelerimiz, yakınlarımız bizimle beraber çok mutluyuz, onurlu ve gururluyuz. Böyle bir süreçten mezun olarak bu üniformayı, bu rütbeyi hak ettiğimiz için çok mutluyum” şeklinde konuştu.  

Zeynep Babacan - Emre Yüzügüldü
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da ’organ ticareti’ şebekesi operasyonuna 9 tutuklama Adana’da Türkiye, Suriye ve İsrail üçgenindeki organ ticareti şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheliden 9’u tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık bir ay önce sağlık turizmi için İsrail’den ülkeye gelen 7 kişinin pasaportunda yaptığı incelemede, 2’sinin sahte olduğunu tespit etti. Adana Havalimanı’ndan alınan güvenlik kameralarından detaylı görüntü ve fotoğraf incelemesi yapan ekipler, İsrailli gibi gösterilen 2 kişinin aslında Suriye uyruklu Z.M.Z. (21) ve A.S. (20) olduğunu tespit etti. Soruşturma derinleştirildi Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren polis, Suriye uyruklu şüphelilerin böbreklerini para karşılığı sattığını, nakil işleminin gerçekleşebilmesi için de alıcı İsrailli E.A.M. (28) ve S.A.S.’nin (68) akrabası gibi gösterilerek sahte pasaport düzenlendiğini tespit etti. Organ ticareti deşifre oldu Bu bilgiler doğrultusunda ekiplerin başlattığı teknik ve fiziki takibin ardından Türkiye, İsrail ve Suriye üçgenindeki ‘organ ticareti’ şebekesi deşifre oldu. Organizatör turizm acentesi patronu çıktı Ayrıca polisin yaptığı incelemede 7 şüphelinin yanı sıra Türkiye’deki organizatörlerin de turizm acentesi patronu M.A.U. (58), A.K. (31) ile E.D. (51) ve F.Ö. (49) isimli kadınlar olduğu belirlendi. Şebekenin İsrail ayağını ise M.A.S.’nin (32) yönettiği tespit edildi. Bu bilgiler üzerine harekete geçen polis, belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda 11 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda ise 65 bin dolar, 10 bin 400 TL, 994 İsrail Şekeli, çok sayıda sahte pasaport ile dijital materyal ele geçirildi. Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 11 şüpheliden M.A.M. ile E.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 9 kişi tutuklandı. Adli kontrol şartı alan İsrailli M.A.M.’nin yargılama bitene kadar Türkiye’de kalacağı, E.D.’nin ise tercüman olduğu öğrenildi.
Osmaniye AK Partili Yılmaz: "31 Mart’ta sandıkta milletimiz bize bir şeyler söyledi bunun üzerinde çalışmaya başladık" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, "AK Parti’yi millet kurdu, AK Parti’nin bundan sonraki süreçte ne yapacağını da millet belirler" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Osmaniye İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, AK Parti Osmaniye milletvekilli Seydi Gülsoy, İl Başkanı Adnan Bayram ve parti teşkilatı katıldı. "31 Mart’ta sandıkta milletimiz bize bir şeyler söyledi bunun üzerinde çalışmaya başladık" diyen Yusuf Ziya Yılmaz, "Osmaniye ittifak illerimizden biriydi Milliyetçi Hareket Partisi’yle iş birliği içerisinde girdiğimiz, bizim aday göstermediğimiz Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayını desteklediğimiz illerimizden birisiydi. Seçim sonucunda başarılı sonuçlar elde edildi. 31 Mart 2024 seçimlerinde bir sonuç ortaya çıktı değerli arkadaşlar bu sonuçta sandıkta milletimiz bize bir şeyler söyledi. Bizimle ilgili bir değerlendirme yaptı. Her sandık her seçim sonucu sandıktan çıkan sonucun ifade ettiği bir anlam vardır. Sandık sonuçlarının yüklediği bir anlam vardır. Siyasetçiye, siyasetin talihlilerine, adaylarına veya siyasetin belirleyicisi olan siyasi partilere söylediği bir söylem vardır. Bu söylem itibariyle biz milletimizin bizden ne istediğini, kurumlarımız, yetkili kurullarımız hem genel merkez yetkili kurullarımız, hem il teşkilatlarımız, sandık sonuçlarını değerlendiriyorlar. Beklediğimiz sonucu ülkemiz genelinde aldığımız söyleyemem. Daha iyisini almalıydık daha iyi sonuçlar elde etmeliydik. Ama bunun sosyolojisi itibariyle taşıdığı anlamı inceleyip değerlendirip, sonuçlandırarak buna dönük önümüzdeki süreç içerisinde yapmamız gereken şeyleri konuştuğumuz, yapmamız gereken şeyleri istişare ettiğimiz bir sürecin içerisindeyiz şu anda bu tür durumlarda muhakkak milletimizin ifade ettiği şeyin anlamı önemlidir" dedi. "AK Parti’yi millet kurdu" AK Parti’nin millettin partisi olduğunu belirten Yılmaz, "AK Parti siyasetinin yöneticileri olarak, başta Sayın Cumhurbaşkanımız, kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanı ifadesiyle söylemek istiyorum. Biz milletin kurduğu bir partiyiz. Milletin doğrultusundayız. Millet hangi hedefleri hangi doğrultuyu, hangi işleri yapmamızı istiyorsa, hangi kararları almamızı gerektiriyor ve ifade ediyorsa biz milletimize milletimizin doğrultusunda hareket eden, milletimizin talep ettiği şeyleri yerine getirmeyi, siyasetimizin temel felsefesi haline getirmiş bir siyasi hareketiz. Burada da milletimiz bize bazı şeyler söyledi. Bu söylediği şeylerin başında şu gelir ikinci şudur, üçüncü şudur, dördüncü şu gibi bunu siyaset sosyolojisi olarak tahlil eden, inceleyen yetkili kurullarımız bunun gereğini hazırlıyorlar, yapıyorlar, yaptılar. Hepinizin çok iyi bildiği gibi bir MKYK toplantısı yapıldı seçimden sonra 2 defa MYK toplantısı yapıldı. MYK toplantılarında partimizin yetkili kurulları bu durumları değerlendirdi, inceledi. Önümüzdeki süreçte de muhtemelen 15 gün içerisinde de Mayıs ayının sonuna doğru bir milletvekillerimizi kapsayan bir büyük bir hafta sonu kampı planlanıyor. Onu takip eden zaman içerisinde belediye başkanlarımızla istişare toplantımız planlanıyor. Yani şunu söylemek istiyorum, 15 Haziran’a kadar öyle inanıyorum ki hem milletvekillerimiz, hem il başkanlarımız, hem partimizin seçilmiş belediye başkanlarını kapsayan geniş istişareler bir ayın yapılıp bitirilecek. Önümüzdeki yol haritası hep birlikte belirlenecek. Ben bugün Osmaniye’ye bu 31 Mart seçimleri sürecinde verilmiş olan büyük mücadelede büyük siyasi gayrette ve çabada emek vermiş olan kardeşlerimizi tebrik edeyim diye geldim. Önümüzdeki sürecin de en hızlı bir şekilde işletilmesiyle ilgili süreçteki kararlılığımızı partimizin yetkili organlarının ifadelerini size yansıtayım ve ‘Durmak Yok Yola Devam’ en hızlı bir şekilde, en gayretli bir şekilde önümüzdeki sürecin yapı taşlarını, yol haritamızı belirleyip istikametimizi, milletimizin talep ettiği doğrultuda hızlandıracağımızı size bildirmek üzere geldim" diye konuştu.