GÜNDEM - 27 Mayıs 2023 Cumartesi 17:46

EGM’den Canan Kaftancıoğlu’nun sözlerine ilişkin açıklama

A
A
A
EGM’den Canan Kaftancıoğlu’nun sözlerine ilişkin açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü, CHP’li Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal medyada polis ve jandarmalara yönelik ifadeleriyle ilgili, “Kaftancıoğlu'nun ifadeleri, algı operasyonu oluşturmaya yönelik düpedüz bir yalandır” açıklamasında bulundu.


Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, Kaftancıoğlu’nun açıklamalarıyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya hesabında yer alan kahraman polisimize ve kahraman jandarmamıza ağır hakaret içeren ve tümüyle uydurma olan iftira hakkında açıklama yapma gereği duyulmuştur. Türk polisine ve Türk jandarmasına hakaret etmek için fırsat kollayan Kaftancıoğlu, asla gerçek olmayan ve kendisi tarafından uydurulan bir isnat ve iftira üzerinden seçimin güvenliğini sağlayan kahraman polisimiz ve kahraman jandarmamızı hedef aldı ve yüzüne tükürülmesi gerektiği alçaklığında bulundu. Kaftancıoğlu'nun ifadeleri, algı operasyonu oluşturmaya yönelik düpedüz bir yalandır. Bu yalan, iftira ve hakareti kabul etmiyoruz, müfterinin kendisine iade ediyoruz. Vatandaşlarımızın zihnini bulandırma amacı taşıyan ve dezenformasyonun tipik bir örneği olan paylaşım, Canan Kaftancıoğlu'nun tıynetini de açıkça ortaya koymaktadır. Terörle mücadelede ve kamu düzeninde destan yazan kahramanlarımızdan duyduğu ve tarafımızca bilinen rahatsızlığını bir kez de bu yolla gözler önüne sermiştir. Kaftancıoğlu ve türevleri, ne yaparlarsa yapsınlar bizi yolumuzdan alıkoyamayacak, tüm girişimlerine rağmen terörle mücadelemizi sekteye uğratamayacaklardır. Yüzüne tükürülmesi gereken Kaftancıoğlu'nun ifade ettiği gibi kahraman polisimiz ve kahraman jandarmamız değil kendisinin kol kola gezdiği, yakın dostluk kurduğu terör örgütleridir. İftiraları ve yalanları nedeniyle Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenyurt’ta site sakinlerini darp eden yönetici gözaltına alındı Esenyurt’ta bulunan Fly Butik Rezidansta oturan site sakinlerine şiddet uygulayan yönetici polis ekipleri tarafından gözaltına aldı. Esenyurt’ta bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nde bulunan 212 daire ve 15 dükkandan oluşan Fly Butik Rezidans isimli site, geçtiğimiz yıl bir suç örgütünün çökmesiyle gündeme gelmişti. 212 daireli sitede 850 kişiye daire satan suç örgütüne yönelik polis operasyonu düzenlemiş ve 26 kişi tutuklanmıştı. Yeni oluşan yönetimde yer alan Vedat Oral, yanına bir başka yöneticiyi de alarak yabancı uyruklu site sakinlerini tehdit etti ve şiddet uygulamıştı. Site yönetiminin 35 bin liralık borcu nedeniyle elektriğini kestiği bir başka şahıs Ahmet Turgut ise, elektrik odasını kurşunlayarak kaçak elektrik çekmişti. Site yöneticisi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı Kavga ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri olay yerine giderek çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde sitede ikamet eden ve 4 adet dairesi olduğu öğrenilen Ahmet Turgut isimli şahsın, site giderlerini ödemediği gerekçesi ile site yönetimi tarafından daire elektriğinin kesildiği öğrenildi. Turgut da yaşanan durum karşısında ruhsatlı silahının kabzası ile elektrik panosuna vurması sonucu silahının ateş aldığı anlaşıldı. Çalışmalar çerçevesinde Ahmet Turgut evinde silahla birlikte gözaltına alındı. Turgut sorgusunda site yönetiminin kendisi ve sitede ikamet eden kiracılar ile sürekli problem yaşadığı gerekçesiyle tartışma yaşadıkları öğrenildi. Şahıs, “Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması” suçlarından sevk edildiği adli makamlarca adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Aydın Egeli Kadın Girişimciler Kuşadası’nda buluştu Egeli Kadın Girişimciler, Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda Kuşadası’nda buluştu. Ege bölgesinde iş ve meslek sahibi olan kadınların bir araya gelerek tanışmaları ve iş ağlarını geliştirmelerini amaçlayan organizasyona; İzmir, Aydın, Muğla, Kütahya, Uşak ve Manisa il ve ilçelerinden kadın girişimciler katıldı. Kadın girişimcilerden Kuşadası’na yoğun ilgi Gazeteci-Yazar-Program Yapımcısı Aslı Şafak ve özel Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Derneği kurucu Başkanı Adviye Bergemann‘ın konuşmacı olarak katıldığı ve Egeli Kadın Girişimcilerin yoğun ilgi gösterdiği program, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan yaptığı açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında ‘Bölgesel olarak kadın girişimcilerin bir araya geldiği organizasyonun işlerini geliştirmek adına katılımcılara faydalı olacağını umduğunu’ söyleyen Akdoğan’ın ardından program, Gazeteci-Yazar-Program Yapımcısı Aslı Şafak’ın konuşması ile devam etti. Kadın ve markalaşma hakkında konuşan Şafak, önce birey olmanın önemini vurguladı ve oldukça keyifli geçen konuşmasında kendi iş hayatından da örneklemelerle iş dünyasında kadını anlattı, ardından katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Daha sonra konuşan Adviye Bergemann “Benim hikayem Kuşadası’nda başladı” sözleriyle başladığı konuşmasında “Yurtdışından müşteri getiren bir şirketin sahibi Adalı olarak, bir çok tanınmış ismin Türkiye’ye gelmesine vesile olduk” dedi. Bergemann kendisine biçilen elbiseyi giymediğini, etrafındaki güçlü kadınların ona yol açtığını söylediği, konuşmasında başarı öyküsünü anlattı. Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ve Yönetim Kurulu Üyesi Hibeti Zeytin tarafından Kuşadası illüstrasyon haritasından oluşan çerçeve ve KUTO Üyesi Kadın Girişimci Tuğba Polat Özgünç tarafından özel olarak yapılmış seramik objeler hediye edildi. “Kuşadası’nın eşsiz atmosferinde iş potansiyelimizi geliştirme fırsatı bulduk” Aynı zamanda Kuşadası Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri Esin Sözer (Citys Promosyon) ve Gamze Konuk (HM Çıtır Börek), Üstad Cathering, Egebirlik Yapı, YSN Yapı, Gür İnşaat, Sevenler A.Ş., N Kare İnşaat, Bulut İnşaat’ın katkılarıyla gerçekleşen organizasyon, turizm, sağlık, yeme-içme, tarım, taşımacılık, inşaat-emlak, el sanatları gibi pek çok farklı sektörde girişimci kadınların ikili görüşmeleri ile devam etti. Ege bölgesindeki farklı şehirlerden gelerek Kuşadası’nda buluşan kadın girişimciler; hem Kuşadası’nın güzel atmosferinde ağırlanarak, hem de farklı sektörlerde pek çok girişimci kadınla tanışarak iş potansiyellerini genişletme fırsatı buldukları bu başarılı geçen organizasyon için, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ve tüm Yönetime, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.