GÜNDEM - 03 Şubat 2014 Pazartesi 16:52

Elektrik faturaları SMS ile hatırlatılacak

A
A
A
Elektrik faturaları SMS ile hatırlatılacak

CLK Uludağ Elektrik, sistemde telefon numarası olan müşterilerine, tahakkuk eden fatura bilgilerini SMS göndererek hatırlatıyor.

CLK Uludağ Elektrik, sistemde telefon numarası olan müşterilerine tahakkuk eden fatura bilgilerini son ödeme tarihinden 1 gün önce ve son ödeme tarihi geçmiş ise enerji kesme işlemi yapılmadan birkaç gün önce SMS göndererek hatırlatıyor. Müşteri memnuniyeti ilkesi ile hareket eden CLK Uludağ Elektrik, ücretsiz verilen bu hizmet ile müşterilerin ödeme yapmayı unutmalarından kaynaklanan gecikme faizi ve enerji kesilmesi işlemine maruz kalmalarının önüne geçmeyi hedefliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan CLK Uludağ Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü Serdar Aldaş, “Hizmet bölgemiz olan Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’daki müşterilerimize sağlıklı ve kesintisiz enerji sunarken, bir yandan da müşterilerimizin işini kolaylaştırmak için yeni projeler hayata geçiriyoruz. Müşterilerimize bu kolaylıkları sağlamamız için onlarla iletişim içerisinde olmamız lazım. Bunun için en etkin iletişim araçlarından biri olan cep telefonu bilgisi başta olmak üzere müşterilerimizin güncel iletişim bilgilerine ihtiyaç duymaktayız. Borç tutarı, son ödeme tarihi, son ödeme tarihi geçtiği halde ödenmemiş fatura varsa “ödenmedi bilgisi”, ödenmeyen fatura yüzünden abonenin elektriği kesilecekse “uyarı bilgisi” otomatik olarak SMS ile cep telefonuna gönderilmeye başlandı” şeklinde konuştu.

Hizmetten faydalanmak isteyen müşterilerin, başta cep telefonu numarası olmak üzere, e-posta adresini ve TC kimlik numarasını bildirmeleri gerektiğini anlatan Aldaş, müşterilerin bilgi güncelleme işlemlerini bağlı bulundukları İlçe İşletme Müdürlüğüne giderek veya web sitesine e-posta göndererek yapabileceklerini söyledi.

Aldaş, “Bilgilerini güncelleyen müşterilerimize daha kaliteli hizmet verebilme imkanımız artacaktır. Şu anda sistemde iletişim bilgisi bulunan 300 bin müşterimize bu hizmeti verebiliyoruz. Günlük ortalama 15 bin müşterimize bildirim mesajı gönderiyoruz" ifadesini kullandı.
Hizmetten faydalanmanın bazı şartları olduğunu da dile getiren Aldaş, “SMS bilgi hizmetimiz sistemde cep telefonu numarası kayıtlı olan faal müşterilerimize, faturası 20 TL ve üzerinde olan ve enerji tedarikini şirketimizden sağlayan müşterilerimize verilen bir hizmet” dedi.

HALİL İBRAHİM TUNALI
BURSA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir