GÜNDEM - 27 Ocak 2020 Pazartesi 17:57

Emniyet Genel Müdürü Aktaş deprem bölgesindeki emniyet önlemlerini anlattı

A
A
A
Emniyet Genel Müdürü Aktaş deprem bölgesindeki emniyet önlemlerini anlattı

Emniyet Genel Müdür Mehmet Aktaş, Elazığ’daki depremde evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların geride bıraktıkları eşyalarının polisler tarafından korunduğunu ve herhangi bir hırsızlık olayına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Elazığ’da yaşanan 6.8 büyüklükteki deprem nedeniyle bölgeye gelen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, depremzedeleri kaldıkları çadırlarda ziyaret etti. Kendisi de Elazığlı olan Aktaş, hemşehrilerinin sorunlarını dinledi. Emniyet olarak deprem sonrası bölgeye takviye polis gücü sevk ettiklerini dile getiren Aktaş, depremzedelerin evlerinde bıraktıkları eşyalarını korumak için 24 saat boyunca görev başında olduklarını belirtti.

Depremden sonra sadece bir hırsızlık olayının yaşandığını ve bunu gerçekleştiren kişinin de suçüstü yakalandığını söyleyen Aktaş, “ Doğal olarak depremden etkilenen, zarar gören evler vatandaşlarımız tarafından boşaltıldı. Kriz merkezinin gösterdiği toplu alanlarda veya çadırlarda insanlar zamanlarını geçiriyorlar. Dolayısıyla evinden uzak durumdalar. Emniyet teşkilatı olarak boşaltılan, oturulmayan evlerde ve iş yerlerinde bir olumsuzluk yaşanmaması için, hırsızlık ve benzeri işler olmasın diye tedbirlerimizi alıyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğü olarak burada görev yapan, şehrimizde, Elazığ’da görev yapan polis memurlarına ilave takviye kuvvet buraya intikal ettirdik belli bir sayıda. Onların da desteğiyle biz bu gün için bütün alana hakim durumdayız” dedi.

Şu ana kadar sadece bir hırsızlık olayının gerçekleştiğini ve bunun failinin de suçüstü yakalandığını söyleyen Aktaş, “Bütün sokaklarımız, caddelerimiz, çarşımız pazarımız yine aynı şekilde çadır alanları ve diğer konaklama alanlarında türlü tedbiri almış durumdayız. Bugün depremin biliyorsunuz üçüncü günündeyiz. Şu ana kadar emniyet birimlerimize intikal etmiş sadece bir hırsızlık ihbarı var ki o da suçüstü yapılmış durumda. Bir televizyon çalındığını tespit eden arkadaşlarımız şahsı yakalamış. Onun dışında Allah’a şükür dediğim gibi üç gün süre içerisinde bir hırsızlık olayı olmamıştır. Elazığlı hemşehrilerimizin sağduyusuna sonuna kadar inanıyorum. Hiçbir hemşehrimin bizim kültürümüzle, inancımızla bağdaşmayan bir tutum ve davranış içerine girmeyeceğine inanıyorum. İnşallah o konuda bize de fazla bir iş düşmez. Biz de sosyal çalışmalar yürütürüz” diye konuştu.
İl Emniyet Müdürü Celal Sel ise 3 bin polis ile depremzede vatandaşların geride bıraktıkları mallarını koruduklarını, şimdiye kadar ciddi bir asayiş olayının da yaşanmadığını belirtti.

Şinasi İnan - Rıdvan Yeşilırmak
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.