GÜNDEM - 18 Ağustos 2019 Pazar 10:00

En çok yazın satılıyor

A
A
A
En çok yazın satılıyor

Trabzon’da yaylacıların olmazsa olmazı olan kuzine sobalara en çok talep yaz mevsiminde oluyor.

Trabzon’da yaygınlaşan doğal gazla birlikte kuzine soba satışları eski yıllara göre neredeyse yüzde 200 oranında azalırken, yaylacılar için ise kuzine soba olmazsa olmazlardan. Özellikle akşamları soğuğa karşı ısınma problemini kuzine soba ile gidermeye çalışan yaylacılar, yemek pişirme sorununu da soba sayesinde çözüyor. Kuzine sobalara en çok talep yaz mevsiminde oluyor.

Soba satıcıları, şu sıralar genellikle yaylacılara satış yaptıklarını belirterek, sezonun halen sürdüğünü belirttiler. Yaylacılar için soba sezonunun Haziran ayından Eylül ayına kadar sürdürdüğünü belirten soba satıcıları, kuzine sobaların her bakımdan avantajlı olduğunu dile getirdiler. Doğal gazın olmadığı yerlerde vatandaşların ısınma sorununu kuzine sobalarla çözdüğünü belirten soba satıcıları, kış hazırlığına ise Eylül-Ekim aylarında başladıklarını ifade ettiler.  

Bekir Koca


 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Başkan Başdeğirmen: "İş birliği içinde hizmet edeceğiz" Isparta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Uğur Macit ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çevremize sizlerle beraber güzel işler yapacağız" dedi. Isparta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Uğur Macit ve yönetim kurulu üyeleri, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile Isparta Belediyesinde bir araya geldi. Isparta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Uğur Macit, dernek ve hemşehrileri adına Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e yeni dönemi için hayırlı olsun dileklerini iletti. Macit, Başkan Başdeğirmen’in bugüne kadar başarılı çalışmalara imza attığını ve bunun yeni döneminde de devam edeceğine inandıklarını belirterek, "Rabbim muvaffak etsin. Başkanımızın her zaman yanındayız" dedi. Isparta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Uğur Macit’e verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılıklı iş birliklerinin süreceğini söyledi. Başdeğirmen, "Uzun yıllardır Isparta’da yaşayan arkadaşlarımız var. Vermiş olduğunuz destekleriniz için teşekkür ediyorum. Bundan sonra da önceki dönemde olduğu gibi dostluğumuz kadim ve iş birliği içerisinde hizmet edeceğiz. Çevremize sizlerle beraber güzel işler yapacağız. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.