GÜNDEM - 09 Haziran 2016 Perşembe 15:11

Enkaza dönen evlerinde malzeme arıyorlar

A
A
A
Enkaza dönen evlerinde malzeme arıyorlar

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasıyla evleri harabeye dönen vatandaşlar, oruçlu halde enkazlar arasında sağlam malzeme arıyor.

İlçede yaşanan olaylar nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasın ardından dönüşler sürüyor. Şu ana kadar ilçeye 30 bini aşkın kişinin geri geldi. Ancak evleri harabeye dönen ve kullanılmaz hale gelen vatandaşlar, Ramazan ayının da gelmesiyle daha zor günler yaşıyor. Vatandaşlar, enkaza dönen evlerinin bahçesine kurdukları çadırda hayatına devam etmeye çalşıyor. Birçokları da evlerine baktıktan sonra oturacak yer olmadığı için tekrar ilçeden ayrılmak zorunda kalıyor. Evlerinin enkazında sağlam bulabildikleri ev eşyalarını araçlara yükleyenler, geldikleri gibi gidiyor, başka yere taşınıyor.

Harabeye dönen evinde sağlam eşya arayan İmat Daş, içeride neredeyse hiç sağlam malzeme kalmadığını söyledi. Kalacak yerinin olmadığını dile getiren Daş, ya çadır kurarak içinde kalacağını ya da tekrar ilçe dışına çıkacağını aktardı. 

ERKAN ÇAPRAZ - ÖMER OĞUZ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.