POLİTİKA - 23 Ağustos 2016 Salı 15:01

Enver Yılmaz: Damarlı’daki olay kontrol altında

A
A
A
Enver Yılmaz: Damarlı’daki olay kontrol altında

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’nun Gölköy ilçesi Damarlı Mahallesi’nde Doğu ve Güneydoğulu fındık işçileri ile yöre halkı arasında yaşanan gerginliğin kontrol altına alındığını açıkladı.

Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, dün geceden itibaren olayı yakından takip ettiklerini belirtti. Yılmaz, “Damarlı’daki olay üzücü bir olaydır. Dün geceden itibaren takip ettik. Şu an itibariyle süreç kontrol altındadır. Bireysel bir konu olarak adlandırılıp büyümemesi hususunda hemşerilerimizi suluhiyete davet ediyoruz. Allah’tan fındık mevsiminin son aşamasındayız. Mevsim başı olsaydı kontrolü mümkün olamayacak bir olaydı. Süreci kontrol altına aldık. Devlet ve adli birimler olaya el koydu” dedi.

"Av ve avcı kıyafetleriyle dolaşmayın"
Yılmaz, Mesudiye’nin Topçam bölgesi ve Gölköy’ün kırsal alanında yaşanan terör olayları ve çatışmalarda ilginç bir konuya dikkat çekti. Vatandaşlardan yörede avcı kıyafeti ile dolaşmamalarını isteyen Yılmaz, “Gölköy’deki çatışma öncesinde görülen teröristler asker kamuflajını andıran kıyafetler giymişti. Polis ve jandarma da operasyon sırasında acaba avcı mı, yerel köylü mü, PKK’lı mı diye tereddüt etti. 1 saniyelik tereddüt ile kaçmayı başardılar. O sırada polis ve jandarmada bunların PKK’lı olduğuna dair bir kanaat olsa onlar o gün o çatışmada öldürülecekti. O yüzden vatandaşlarımız av ve avcı kıyafetleriyle dolaşmasınlar” diye konuştu.

"Bölgeye takviye güç geliyor"
Yılmaz, bölgedeki mevcut jandarma komando ve özel harekat personelinin artırılması ve takviye güç gönderilmesi konusunda bakanlıktan talepte bulunulduğunu da kaydederek, “Talep kabul edildi. Takviye güç bugün yarın her an gelebilir. Bir terörist öldürüldü, inanıyorum ki kalanlarında takviye gücün gelmesiyle birlikte yakalanacağına inanıyoruz. Devletimiz süreci en üst düzeyde takip ediyor” açıklamasında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Hazine avcıları ahırdan tünel kazarak tümülüsün altını oydu Muş’ta yapısı itibarıyla piramitleri andıran topraktan yığma ve içinde mezar odası bulunan binlerce yıllık tümülüsler, definecilerin tahribatına uğrayarak yok olma ile karşı karşıya kaldı. Muş Ovası’nda yer alan ve antik dönemlere ait önemli yapılardan biri olan Yaygın Çarşı Tümülüsü, altın bulma iddiasıyla hazine avcıları tarafından tahrip edildi. Tarihi ve kültürel değer taşıyan bu tarihi eserin zarar görmesi, kamuoyunda büyük tepki uyandırdı. Tepenin yakınında bulunan bir ahırın içerisinden tünel kazarak tümülüsün altına kadar ilerleyen hazine avcıları, tümülüsün yanı sıra çevredeki diğer tarihi yapıları da tehdit ederek ciddi zararlara yol açtı. Hazine avcılarının izinsiz ve kontrolsüz kazı faaliyetleri, Yaygın’daki tarihi binaya da ciddi zarar verdi. Bu kazılar sırasında, binanın duvarlarında çatlaklar oluşurken temellinde ise ciddi hasarlar meydana geldi. Ahırdan kazılan tünel yağmurun yağması ile çökünce durumu fark eden vatandaşlar jandarma ve AFAD ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, burada yaptıkları çalışmalar neticesinde konu ile ilgili soruşturma başlattı. Tarihi yapılara zarar veren hazine avcılarına tepki gösteren Maşallah Çelik, “Tepenin yakınındaki bir ahırın içinden tünel kazarak binanın altına kadar gelmişler. Yağmurların yağması ile tünel çöktü. Biz de fark ederek jandarmaya haber verdik. Jandarma ve AFAD gerekli incelemelerini yaptı. Burası tarihi bir yer, burayı korumamız lazım. Devletin desteği ile bu hazineciler yakalanmalı. Bina şu an çökme riski yüksek. Hazineciler binanın altını ağaç kütükleriyle destek vermişler. Bu bina ve bu tepe bizler için çok önemli” dedi.