GÜNDEM - 30 Aralık 2008 Salı 22:59

Erdoğan Abbas'la görüşecek

A
A
A
Erdoğan Abbas'la görüşecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Ürdün'de bir araya gelecek.

İsrail'in Gazze'ye saldırısının ardından Ortadoğu ülkelerine yönelik yarın barış turuna çıkacak olan Başbakan Erdoğan'ın programında son anda değişiklik yapıldı. Başbakan Erdoğan, yarın sabah saatlerinde Suriye'nin başkenti Şam'a giderek, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya gelecek. Erdoğan, aynı gün Ürdün'ün başkenti Amman'a geçecek. Erdoğan burada sürpriz bir görüşme yapacak. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelecek olan Başbakan Erdoğan, saldırıların ardından Filistin yönetimiyle ilk yüz yüze temasını gerçekleştirmiş olacak.

Başbakan Erdoğan, taraflara yönelik yaptığı 'ateşkes' çağrısını Abbas'a da bizzat iletecek. Erdoğan, Suriye ve Ürdün temaslarının ardından aynı gün Türkiye'ye dönecek.

Erdoğan, 1 Ocak Perşembe günü de öğle saatlerinde Mısır'a giderek, Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile görüşecek. Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti ise 3 Ocak Cumartesi gününe ertelendi. Başbakan Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile de Riyad'da görüşerek, bölge ülkelerinin Gazze'deki saldırılara sessiz ve tepkisiz kalmamasını isteyecek. Erdoğan, bölge ülkelerini Ortadoğu'da barış ve huzurun bir an önce sağlanması için harekete geçmeye davet edecek. Erdoğan'ın Suudi Arabistan temaslarının ardından cumartesi günü akşam saatlerinde Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

DEVLET ARIK-ANKARA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir