POLİTİKA - 19 Eylül 2016 Pazartesi 10:17

Erdoğan: 'Bundan sonra dünyanın hiçbir ülkesi...'

A
A
A
Erdoğan: 'Bundan sonra dünyanın hiçbir ülkesi...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bundan sonra dünyanın hiçbir ülkesi, bölgesi FETÖ ve militanları için güvenli bir sığınak değildir, olmayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20-26 Eylül tarihleri arasında New York’ta yapılacak olan Birleşmiş Milletler’in 71. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak için gideceği ABD'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel kurula BM üyesi tüm devletlerin katılmasının beklendiğini söyledi. Katılımcı ülkelerin devlet başkanı, başkan yardımcısı, dışişleri bakanları düzeyinde genel kurula katıldığını söyleyen Erdoğan, "Bana Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, AB Bakanı Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Nihat Zeybekci, Enerji Bakanı Berat Albayrak ve milletvekillerimiz program kapsamında eşlik edecek. 20 Eylül'de BM genel kuruluna hitap edeceğim. Konuşmamda ülkemizin BM'de oynadığı aktif role değineceğim. Terörle mücadele başta olmak üzere a Suriye ve Irak krizi, mülteci sorunu. Tabii ki 15 Temmuz darbe girişimi ki bizim bir demokrasi mücadelemiz olmuştur milletçe. Bunun karşısında Türk milletinin duruşuyla dünyanın duruşunu değerlendireceğim. Muhataplarımla genel kurulda ikili görüşmelerde bunu görüşeceğim” dedi.

“Ülkemizin açısından hassas bir dönemden gerçekleşiyor” diyen Erdoğan, şunları kaydetti: 

“Bir taraftan 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin yaralarını sararken, diğer taraftan Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye kaynaklı terör örgütlerine karşı yoğun mücadele veriyoruz. Sınırlarımız içinde de FETÖ, DEAŞ, PKK gibi cinayet şebekelerini uzantılarına karşı başarılı operasyonlar yapıyoruz. Tabii burada PYD, YPG söylemeden geçmemiz mümkün değil. Zira işin Suriye, Irak her ne kadar bu coğrafyadan gerçekleşiyorsa da PKK'yla bunlar eşdeğer olduğu için bunları zikretmeden olmaz. Terörle ve terör örgütleriyle mücadele yeni boyutlar kazanarak devam edecek. 15 Temmuz darbe girişimi ve milletimizin bu ihanet çetesi karşısında ortaya koyduğu destansı direniş gözlerin bir kez daha Türkiye çevrilmesine neden olmuştur. BM Genel Kurulu'nda yapacağım hitapta hem 15 Temmuz darbe teşebbüsünün hem de 241 şehidimizin kanını döken FETÖ'nün tüm dünya kamuoyuna en doğru biçimde anlatılması için vesile olacaktı. FETÖ ve elebaşının karanlık yüzünü deşifre etmeye, bu terör örgütünün Türkiye ve diğer ülkelere oluşturduğu tehdidini anlatmaya, dostlarımızı uyarmaya devam edeceğiz. Her tarafta inine girmeye sürdüreceğiz. Şunu açık ve net olarak ifade etmek isterim. Bundan sonra dünyanın hiçbir ülkesi, hiçbir bölgesi FETÖ ve militanları için güvenli bir sığınak değildir, olmayacaktır."

Tuncer Cengiz
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Bartın’da kafa kafaya çarpışan araçlar savruldu: 5 yaralı Bartın’da karşı istikametlerde seyir halinde bulunan 2 araç, hız uyarı tabelası önünde çarpıştı. Kazada 2 kişi, su kanalına devrilen araçta sıkışırken, biri çalılık alana, araçların parçaları ise yola savruldu. Kazada 1’i ağır 5 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre Gürgenpınarı’ndan Bartın istikametine seyreden ve sürücüsünün ismi belirlenemeyen 74 ABF 264 plakalı araç ile karşı yönden gelen yabancı ülke plaka kodu bulunan ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen araç ile çarpıştı. Boğaziçi Caddesi üzerindeki hız limitlerini gösteren tabela önünde meydana gelen feci kazanın sebebinin ise aşırı hız olduğu belirtildi. Kazada çarpışmanın etkisiyle araçlardan biri yol kenarındaki su kanalına devrildi. Araç içerisinde bulunan 3 kişiden biri çalılık alana savrulurken, 2’si ise araçta sıkıştı. Diğer araç ise su kanalına ramak kala durmayı başarırken içerisindeki 2 kişi de yaralandı. Hava yastıkları açılan araçta bulunanların hafif şekilde yaralandığı öğrenilirken, araç içerisindeki kan izleri ise dikkat çekti. Her iki araçtan kopan parçalar yola ve yol kenarına savruldu. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan 2 yaralı, itfaiye, polis ve sağlık ekiplerinin yürüttüğü başarılı çalışma ile kurtarılarak, ambulansa bindirildi. Yabancı plakalı araçta bulunan ve yaralanan 2 kişinin ise gurbetçi olduğu kaydedildi. Olay yerine gelen polis ekipleri yolda başka bir kazanın yaşanmaması için güvenlik tedbiri aldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar, Bartın’daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada yaralanan 5 kişiden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazanın ardından trafiğin kontrollü bir şekilde sağlandığı yol, yürütülen temizlik çalışması ve aracın su kanalından kurtarılması çalışmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.
Adana Baraj göletlinde kaybolan adamın cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı Adana’nın Kozan ilçesinde Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de yüzerek karşıya geçmeye çalışırken kaybolan 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken’in (35), jandarma su altı robotu ile 17 gündür süren arama çalışmasında cansız bedenine gece saatlerinde ulaşıldı. Ankara’dan Kozan’a Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için gelen 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de balık tuttuktan sonra baraj göletlinde yüzerek karşıya geçmek isterken bir anda gözden kayboldu. 3 çocuk babası Oktay Sarıtiken’in 17 gündür süren arama kurtarma çalışmasında su altı robotları cansız bedenine ulaştı. Sarıtiken’in cansız bedenine 35 metre derinlikte ulaşıldı Ankara’dan ilçeye gelen Jandarma ekipleri, su altı robotu ile gece saatlerinde yaptığı aramada Sarıtiken’in 35 metre derinlikte ve baraj göletine girdiği yerden 100 metre açıkta cansız bedenine ulaşıldı. 17 gündür Sarıtiken ailesi ve mahallelinin acı bekleyişi sürerken Muhtar Mızrak Acar 17 gündür bir haber almayı beklediklerini ifade ederek "Arama çalışması günlerdir aralıksız sürdü. Çok şükür cenazemize ulaştık. Jandarma ekiplerine ve AKOM ekiplerine teşekkür ederiz Allah razı olsun” dedi. Sarıtiken’in cenazesi Adana adli tip kurumuna gönderildi.