KENT HABERLERİ - 04 Eylül 2014 Perşembe 16:12

Esenler Belediyesi’nden o iddialara yalanlama

A
A
A
Esenler Belediyesi’nden o iddialara yalanlama

Esenler Belediyesi, bazı ülkelere düzenlenen yardım etkinliğinde malzemelerin ve ayetlerin usulsüz bir şekilde toplatılıp yere atıldığına dair basında yer alan haberlerin asılsız olduğu yönünde açıklama yaptı.

Esenler Belediyesi, Doğu Türkistan, Filistin ve Gazze ile ilgi düzenlenen yardım etkinliği kapsamında Esenler Dörtyol Meydanı’nda kurulan stantlardaki malzemelerin yere atıldığına dair basında yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, bazı yardım derneklerinin açmak istedikleri stant ve sergiye sadece bir günlük müsaade edildiği belirtilerek, “Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı ile Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 28 Ağustos 2014 tarihinde, Esenler Kaymakamlığı’na bir dilekçe ile başvurarak 31 Ağustos - 7 Eylül 2014 tarihleri ve 09: 00-23: 00 saatleri arasında Esenler Dörtyol Meydanı’nda stant açmak, sinevizyon gösterimi yapmak ve resim sergisi açmak istemiştir. Bu talep üzerine, Esenler Kaymakamlığı da dilekçeyi Esenler Dörtyol Meydanı’nın tahsisinde yetkili olan Esenler Belediyesi’ne havale etmiştir. Esenler Belediyesi de, Saadet Partisi ve Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetkililerine, hem şifahi, hem de yazılı olarak Esenler’in tek meydanı olan Dörtyol Meydanı’nda böyle bir etkinliğe bir gün müsaade edilebileceğini, bir hafta boyunca tahsis edilemeyeceğini ifade etmiştir. Eğer etkinliğin mutlaka bir hafta boyunca yapılması isteniyorsa da ilçede daha uygun yerler tahsis edilebileceği belirtilmiştir” denildi.

“AÇILAN SERGİNİN SÜRESİ DOLUNCA MALZEMELER TOPLATILDI”
Verilen izin süresine uyulmadığı ve geçildiği belirtilerek, “Esenler Belediyesi’nin bu taleplerini kabul etmeyen Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanlığı ile Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 31 Ağustos 2014 Pazar günü Esenler Dörtyol Meydanı’nda söz konusu etkinliklerine izinsiz illegal olarak başlamış ve 2 gün de çalışmalarını yapmışlardır.1 Eylül 2014 Pazartesi günü Belediyemiz Zabıta Ekiplerinin uyarısı üzerine malzemelerini toplayan parti temsilcileri, 2 Eylül 2014 Salı günü tekrar aynı yerde faaliyetlerine başlamışlardır. Bunun üzerine Belediyemiz Zabıta Ekipleri, etkinliğin sonlandırılması için tekrar uyarıda bulunmuş, parti temsilcileri Belediye Zabıtalarına saldırarak ortamı germişlerdir. Bu durum karşısında Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, meydanda kurulu bulunan stant ve malzemeleri usulüne uygun şekilde kaldırmışlardır. Stantlarda bulunan çeşitli materyaller, partililer tarafından yırtılıp yerlere atılarak mağduriyet pozisyonu üretmeye çalışılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

“AYETLER YERLERE ATILMADI”
Açıklamada; “Ayetler yere atıldı” iddiasına ilişkin malzemelerin usulüne uygun toplatıldığı belirtilerek, “Basına yansıdığı gibi, etkinlik malzemelerinin kaldırılışı sırasında herhangi bir ayet yazısı, Mescid-i Aksa resimlerinin yırtılması ve yerlere atılması tamamen yalandır. Malzemeler usulüne uygun olarak toplantı ve etkinliğe son verildi. Bu yanlış bilgiler tamamen, gayr-i hukuki bir faaliyetin gölgelenmesi ve sansasyon oluşturmayı amaçlamaktadır” denildi.Esenler Belediyesi’nin Gazze için yapılan bir etkinliği yasaklamasının söz konusu olmadığının ifade edildiği açıklamada şunlara yer verildi:

“Anlatılanların tam aksine Esenler Belediyesi Gazze Belediyesi ile Türkiye’de tek kardeş belediyedir. Ayrıca Esenler Belediyesi, halkımızın Gazze ve Doğu Türkistan’da yaşanan katliam ve zulümlerle ilgili yüreğinde yaşadığı duyguları en derinden hissetmekte, yapılabileceklerle ilgili sürekli Gazze ile görüşülmekte ve bizzat Gazze’ye giderek tespitler yapılmaktadır. Belediyemiz, Gazze ve Doğu Türkistan ile ilgili belirli zamanlarda yardım kampanyaları da düzenlemektedir. Şu an Gazze’nin imarı ve temizliği için Esenler Belediyesi Gazze’de özel faaliyetler yürütmektedir. Son İsrail saldırılarının ardından Esenler Belediyesi’nce Gazze Belediyesi’ne ihtiyaçlarla ilgili bilgi sorulmuş, Gazze Belediyesi’nden de teşekkür dolu ve yeni ihtiyaçların belirtildiği bir mektup gelmiştir. Gazze Belediyesi’nin bildirdiği acil ihtiyaçlarla ilgili Esenler Belediyesi’nin çalışması devam etmektedir. Yaşanan üzücü olayın bundan ibaret olduğunu kamuoyunun bilmesini arzu eder ve özellikle şunun bilinmesini isteriz ki, Esenler’de Filistin, Gazze ve Doğu Türkistan ile ilgili yapılan hiçbir etkinliğe engel çıkartılmaz.”

İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Uzmanlardan, çocukları enfeksiyonlardan korumak için hijyen uyarısı Kış aylarının gelmesiyle birlikte özellikle çocuklarda grip, nezle ve bronşit vakalarında artış yaşanırken, uzmanlar, çocukların gribal hastalıklardan korumak için hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte Şanlıurfa’da artan grip, nezle ve bronşit vakalarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Şanlıurfa’da özellikle de çocuklarda bu tür gribal hastalıkların arttığına dikkat çeken uzmanlar, soğuk hava şartları ve kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirilmesi, çocuklarda enfeksiyon vakalarının yükselmesine neden olduğunu vurguladı. Kış aylarında çocukların bağışıklık sisteminin zayıfladığına dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Aydın Bozkaya, ailelere C vitamini ve taze sebze ile meyve gibi ürünlerin sık sık tüketilmesi gerektiği önerisinde bulundu. Bozkaya, "Çocuklar kış aylarında güneş ışığından yeterince faydalanamadığı için bu nedenle D vitamini takviyesi, C vitamini ve taze sebze ile meyve tüketiminin artırılması gerekiyor. Bağışıklığı düşen çocuklar enfeksiyonlara daha hızlı yakalanıyor. Düzenli uyku, bol sıvı tüketimi, dengeli beslenme ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi hastalıklardan korunmada büyük önem taşıyor. Çocuklarda ateş, öksürük ve halsizlik gibi belirtiler görüldüğünde zaman kaybedilmeden en yakın sağlık kuruluşlarına başvurulmalı" dedi.
Bursa Nilüfer’de yeni yıl coşkusu başladı Nilüfer Belediyesi’nin organize ettiği "Nilüfer Yeni Yıl Festivali" yoğun ilgi ile açıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, tüm Nilüferlileri ay sonuna kadar devam edecek etkinliğe davet etti. Nilüfer’de yeni yıl heyecanı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da rengarenk etkinliklerle başladı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan "Nilüfer Yeni Yıl Festivali", her yaştan vatandaşa hitap eden zengin içeriğiyle ziyaretçilerini ağırlıyor. Alanda kurulan buz pateni pisti çocukların ve gençlerin gözdesi olurken; yemek ve alışveriş stantları da festival ziyaretçilerine keyifli bir mola imkanı sunuyor. Ay sonuna kadar sürecek olan festivalde sadece alışveriş değil, sanat ve eğlence de ön planda yer alacak. Sihirbaz gösterilerinden köpük partilerine, baloncuk ve ışıklı görsel performanslara kadar pek çok etkinlik, meydandaki coşkuyu yükseltecek. "Umutlarımızı birlikte büyüteceğiz" Festival alanını gezerek, esnafla ve vatandaşlarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, alanı dolduran kalabalığa da hitap etti. Başkan Özdemir, dayanışmanın önemini vurgulayarak, "Yeni yıl, yeni umutlar demektir. Yeni başlangıçlar, yeni fırsatlar demektir. Zorlukları geride bırakmak, geleceğe umutla bakmak demektir. Biz de bu festivalde bir araya gelerek, umudu birlikte büyüteceğiz. Çünkü Nilüfer, bir yaşam kültürüdür. Biz, sanatı, kültürü, dayanışmayı önemseyen bir aileyiz. Bu festivalde de bu aile ruhunu yaşayacağız. Tüm Nilüferlileri festivalimize bekliyoruz" dedi. Müzik ziyafeti Festivalin ilk gün etkinlikleri, İstanbul Girls Band grubunun enerjik sahne performansıyla taçlandı. Sevilen parçaları kendilerine özgü tarzlarıyla yorumlayan grup, dinleyicilere keyifli bir gece yaşattı. Soğuk havaya rağmen meydanı dolduran vatandaşlar, şarkılara hep birlikte eşlik etti.