KENT HABERLERİ - 04 Eylül 2014 Perşembe 16:12

Esenler Belediyesi’nden o iddialara yalanlama

A
A
A
Esenler Belediyesi’nden o iddialara yalanlama

Esenler Belediyesi, bazı ülkelere düzenlenen yardım etkinliğinde malzemelerin ve ayetlerin usulsüz bir şekilde toplatılıp yere atıldığına dair basında yer alan haberlerin asılsız olduğu yönünde açıklama yaptı.

Esenler Belediyesi, Doğu Türkistan, Filistin ve Gazze ile ilgi düzenlenen yardım etkinliği kapsamında Esenler Dörtyol Meydanı’nda kurulan stantlardaki malzemelerin yere atıldığına dair basında yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, bazı yardım derneklerinin açmak istedikleri stant ve sergiye sadece bir günlük müsaade edildiği belirtilerek, “Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı ile Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 28 Ağustos 2014 tarihinde, Esenler Kaymakamlığı’na bir dilekçe ile başvurarak 31 Ağustos - 7 Eylül 2014 tarihleri ve 09: 00-23: 00 saatleri arasında Esenler Dörtyol Meydanı’nda stant açmak, sinevizyon gösterimi yapmak ve resim sergisi açmak istemiştir. Bu talep üzerine, Esenler Kaymakamlığı da dilekçeyi Esenler Dörtyol Meydanı’nın tahsisinde yetkili olan Esenler Belediyesi’ne havale etmiştir. Esenler Belediyesi de, Saadet Partisi ve Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetkililerine, hem şifahi, hem de yazılı olarak Esenler’in tek meydanı olan Dörtyol Meydanı’nda böyle bir etkinliğe bir gün müsaade edilebileceğini, bir hafta boyunca tahsis edilemeyeceğini ifade etmiştir. Eğer etkinliğin mutlaka bir hafta boyunca yapılması isteniyorsa da ilçede daha uygun yerler tahsis edilebileceği belirtilmiştir” denildi.

“AÇILAN SERGİNİN SÜRESİ DOLUNCA MALZEMELER TOPLATILDI”
Verilen izin süresine uyulmadığı ve geçildiği belirtilerek, “Esenler Belediyesi’nin bu taleplerini kabul etmeyen Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanlığı ile Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 31 Ağustos 2014 Pazar günü Esenler Dörtyol Meydanı’nda söz konusu etkinliklerine izinsiz illegal olarak başlamış ve 2 gün de çalışmalarını yapmışlardır.1 Eylül 2014 Pazartesi günü Belediyemiz Zabıta Ekiplerinin uyarısı üzerine malzemelerini toplayan parti temsilcileri, 2 Eylül 2014 Salı günü tekrar aynı yerde faaliyetlerine başlamışlardır. Bunun üzerine Belediyemiz Zabıta Ekipleri, etkinliğin sonlandırılması için tekrar uyarıda bulunmuş, parti temsilcileri Belediye Zabıtalarına saldırarak ortamı germişlerdir. Bu durum karşısında Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, meydanda kurulu bulunan stant ve malzemeleri usulüne uygun şekilde kaldırmışlardır. Stantlarda bulunan çeşitli materyaller, partililer tarafından yırtılıp yerlere atılarak mağduriyet pozisyonu üretmeye çalışılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

“AYETLER YERLERE ATILMADI”
Açıklamada; “Ayetler yere atıldı” iddiasına ilişkin malzemelerin usulüne uygun toplatıldığı belirtilerek, “Basına yansıdığı gibi, etkinlik malzemelerinin kaldırılışı sırasında herhangi bir ayet yazısı, Mescid-i Aksa resimlerinin yırtılması ve yerlere atılması tamamen yalandır. Malzemeler usulüne uygun olarak toplantı ve etkinliğe son verildi. Bu yanlış bilgiler tamamen, gayr-i hukuki bir faaliyetin gölgelenmesi ve sansasyon oluşturmayı amaçlamaktadır” denildi.Esenler Belediyesi’nin Gazze için yapılan bir etkinliği yasaklamasının söz konusu olmadığının ifade edildiği açıklamada şunlara yer verildi:

“Anlatılanların tam aksine Esenler Belediyesi Gazze Belediyesi ile Türkiye’de tek kardeş belediyedir. Ayrıca Esenler Belediyesi, halkımızın Gazze ve Doğu Türkistan’da yaşanan katliam ve zulümlerle ilgili yüreğinde yaşadığı duyguları en derinden hissetmekte, yapılabileceklerle ilgili sürekli Gazze ile görüşülmekte ve bizzat Gazze’ye giderek tespitler yapılmaktadır. Belediyemiz, Gazze ve Doğu Türkistan ile ilgili belirli zamanlarda yardım kampanyaları da düzenlemektedir. Şu an Gazze’nin imarı ve temizliği için Esenler Belediyesi Gazze’de özel faaliyetler yürütmektedir. Son İsrail saldırılarının ardından Esenler Belediyesi’nce Gazze Belediyesi’ne ihtiyaçlarla ilgili bilgi sorulmuş, Gazze Belediyesi’nden de teşekkür dolu ve yeni ihtiyaçların belirtildiği bir mektup gelmiştir. Gazze Belediyesi’nin bildirdiği acil ihtiyaçlarla ilgili Esenler Belediyesi’nin çalışması devam etmektedir. Yaşanan üzücü olayın bundan ibaret olduğunu kamuoyunun bilmesini arzu eder ve özellikle şunun bilinmesini isteriz ki, Esenler’de Filistin, Gazze ve Doğu Türkistan ile ilgili yapılan hiçbir etkinliğe engel çıkartılmaz.”

İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kontrolden çıkan tırın raylara uçtuğu kazada tren seferleri durduruldu: 1 ölü Aydın Efeler ilçesinde seyir halindeki bir tır otoban çıkışı döner kavşaktan düz gidip yaklaşık 40 metre uçtu. Demiryolu üzerinde askıda kalan tırın sürücüsü hayatını kaybetti, kaza nedeniyle Aydın-Denizli arasındaki tren seferleri karşılıklı olarak durduruldu. Kaza saat 23:40 sıralarında Efeler İlçesi Aydın-Denizli otoyolu Pınardere Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 35 BHM 182 plakalı dorseyi taşıyan Yunus Uğurlu (28) yönetimindeki 45 AKC 644 plakalı tır, otobandan çıkıp Aydın-Denizli karayoluna gireceği sırada Pınardere Kavşağından dönmeden direk tren yoluna uçtu. Önce yol kenarındaki demir bariyerleri kıran tır ardından karayolu ile demir yolu arasındaki yaklaşık 3 metre yüksekliğinde 15 metre uzunluğundaki çukuru adete uçarak geçti. Demiryolu raylarına takılarak durabilen tırın dorsesinde bulunan tonlarca ağırlığındaki yük kupayı kağıt gibi ezdi. Kazayı gören vatandaşların durumu 112 ihbar hattına bildirmesi üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve AFAD ve güvenlik ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri tır sürücüsü Yunus Uğurlu’nun hayatını kaybettiğini tespit etti. Talihsiz gencin cenazesi itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından kısa sürede sıkıştığı yerden çıkarıldı. Bu sırada tırın bir kısmının demiryolu üzerinde kalması nedeniyle Aydın-Denizli arasındaki tren seferleri iptal edildi. Bölgedeki elektrik hatlarındaki akım kesildi. Kurtarma çalışmaları tamamlanıp hasar gören raylar tamir edilinceye kadar Aydın-Denizli arasındaki tren seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.