KENT HABERLERİ - 24 Eylül 2014 Çarşamba 16:18

Esenler'de ‘Kurbanlık Yakalama Timi’ görevde

A
A
A
Esenler'de ‘Kurbanlık Yakalama Timi’ görevde

Esenler Belediyesi, kaçan kurbanlıkları yakalamak amacıyla 'Kurbanlık Yakalama Timi' kurdu. 1 veteriner hekim, 2 teknisyen, 3 yakalama elemanı ve 2 şoförden oluşan tim, Kurban Bayramı sonuna kadar hizmet verecek.

Esenler Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı. Esenler halkına güvenli ve huzurlu bir bayram yaşatmayı hedefleyen Esenler Belediyesi, "Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu"nun ardından "Kurban Yakalama Timi" ve "Alo Kurban Hattı" gibi uygulamaları da hayata geçirdi.

Esenler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurbanlıkların kaçmasını önlemek ve kaçmaları durumunda müdahale ederek yakalamak amacıyla "Kurbanlık Yakalama Timi" kuruldu. "Kurbanlık Yakalama Timi" 1 veteriner hekim, 2 teknisyen, 3 yakalama elemanı ve 2 şoförden oluşuyor. Ekipler Arife gününden itibaren bayramın sonuna kadar kaçan kurbanları yakalayacak.

ALO KURBAN HATTI
Esenler Belediyesi ayrıca, kurban kesim yerlerinin dışında kurban satış ve kesimini engellemek için "Alo Kurban Hattı"nı da devreye soktu. Vatandaşlar, Kurbanlık Yakalama Timi, kurban kesim yerleri, ortaya çıkabilecek salgın hastalıklar gibi konularda bilgi almak amacıyla 444 00 73 ve (212) 482 41 16 numaralı telefonları arayabilecek. 

İSTANBUL 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.