ASAYİŞ - 15 Ocak 2022 Cumartesi 09:44

Esenyurt’ta aynı mağazadan bir haftada 7 kez hırsızlık yapıldı

A
A
A
Esenyurt’ta aynı mağazadan bir haftada 7 kez hırsızlık yapıldı

Esenyurt’ta bir giyim mağazasında bir haftada 7 kez hırsızlık olayı yaşandı. Mağaza sahibi duruma isyan ederken hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Esenyurt Balıkyolu Mahallesinde geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleşti. Daha önce de haberi yapılmasına rağmen mağazada bir haftada 7 hırsızlık olayı yaşandı. Olaylardan birinde mağazaya gelen zanlılardan biri içeride mağaza sahibini oyalayarak dikkatini dağıtırken diğerlerinin mağazanın dışındaki kıyafetleri alarak kayıplara karıştığı görüldü. Bir haftada 7 kez aynı durumu yaşayan mağaza sahibi duruma isyan ederken zanlıların bazen de giyinme kabinine girerek kıyafetleri çantasına koyarak çaldığını anlattı.

Hırsızlık anı güvenlik kamerasında

Yaşanan hırsızlık anları ise mağazanın güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, iki kişinin mağaza sahibini oyaladığı sırada dışarıda bulunan kişiler ise ürünleri alarak kayıplara yollarına devam ediyor.

“Artık işin içinden çıkamıyoruz"

Olay hakkında konuşan mağaza sahibi Murat Baran, “Hırsızlık olayları son zamanlarda çok arttı. Artık işin içinden çıkamıyoruz. Sürekli ürün çalınıyor ve takip edemiyoruz. Bu olayların son bulmasını istiyoruz. Hırsızlar giyinme kabininin içine bir kıyafet koyuyor ve alıp götürüyor. Biz de kameralarımızla takip ettik ve o şekilde fark ettik. Bu bir haftada dükkanımızda olan 7. hırsızlık olayıdır. Polise bazen şikayet ediyoruz bazen etmiyoruz. En son olan olayda henüz şikayetçi olmadık çünkü hırsızlığı yapanlar genellikle 15 - 16 yaşında çocuklar oluyor” dedi.

Mert Yıldırım - Hakan Polat
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Osman Zeki Korkmaz: “Şimdiden zihinsel olarak kimsenin tatile çıkmaya hakkı yok” İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, Adana Demirspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Üç hafta sonra lig bitecek ama bizim işimiz devam edecek. O yüzden şimdiden kimsenin zihinsel olarak tatile çıkmaya hakkı yok” dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında İstanbulspor, evinde karşılaştığı Adana Demirspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Müsabakanın ardından İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ligden düşmenin matematiksel olarak kesinleşmesine kadar bir oyun kimliğine sahip olduklarına değinerek Korkmaz, “Geçtiğimiz hafta bunun uzağındaydık. Bir hafta boyunca bunun üzerine çalıştık. Bu zamana kadar oluşturduğumuz futbol kimliği devam ettirmemiz gerekiyordu. Bugün 90 dakikanın sonundaki davranıştan memnunuz ancak skor alamadık. Maça yine dalgın ve tatil düşüncesiyle başladık. Yediğimiz golde sadece doğru savunma pozisyonunu alsaydık ofsayt nedeniyle iptal edilecekti. Savunma duruşu hatasından golü yedik. İkinci yarıda reaksiyon verdik. Top daha çok rakip yarı sahadaydı. Daha fazla şut, gol girişimi, korner, etkili hücum sonlandırma girişimi yapmamız gerekiyordu. Pozisyonlarımız var ama daha etkili olmamız gerekiyordu. Son 3 haftada zihinlerimizi toparlamamız gerekiyor. Bu zamana kadar var ettiğimiz bir futbol kimliği ve kültürü var. Bunu sert bir şekilde devam ettirmemiz, ortaya koymamız gerekiyor. Zihinsel olarak kimsenin tatile çıkmasına izin veremeyiz. Üç hafta sonra lig bitecek ama bizim işimiz devam edecek. O yüzden şimdiden zihinsel olarak tatile çıkmaya kimsenin hakkı yok. İlk 15 dakika bunun faturasını ödedik. Bu da sonucu belirledi” diye konuştu.