EĞİTİM - 04 Kasım 2022 Cuma 09:10

ESİAD ile İKMYO’nın hayata geçirdiği ‘İş Dünyası Üniversitemde’ işbirliği tanıtıldı

A
A
A
ESİAD ile İKMYO’nın hayata geçirdiği ‘İş Dünyası Üniversitemde’ işbirliği tanıtıldı

Ege Sanayici ve İşinsanları Derneği (ESİAD) ile İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu (İKMYO) arasındaki işbirliği protokolünün hayata geçirilmesinde önemli adım atıldı.

İKMYO yönetiminin, teorinin pratiğe dönüştürülmesi ve işin işyerinde öğrenilmesi anlayışıyla müfredatında ESİAD’ın ihtiyaçlara yönelik tespitleri doğrultusunda yaptığı düzenlemeler ortak toplantıyla tanıtıldı. Akademisyenlerle Dernek yöneticileri, İKMYO’da bir araya gelip, protokolün tanıtımını yaptı, öğrencileri daha okul sıralarındayken sektöre taşıyacak işbirliğini başlattı.

Eğitim-istihdam bağlantısının güçlendirilmesine yönelik, 7 Aralık 2021’de imzalanan işbirliği protokolü ile sanayicilerin ve iş dünyasının ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda İKMYO’nun eğitim programlarının içeriğinin geliştirilmesi amaçlandı. Bu çerçevede, Meslek Yüksekokulunun ESİAD’ın faaliyet konularına giren Bilgisayar Programcılığı, Dış Ticaret, Lojistik ve Makine Programlarının müfredatı ESİAD tarafından incelendi. Bu alanlarda müfredatın nasıl geliştirilmesi gerektiği, hangi derslerin ilave edilmesinin faydalı olacağı konusunda görüş oluşturularak İKMYO ile paylaşıldı. Yüksekokul yönetimi de tespit ve öneriler doğrultusunda müfredat düzenlemesi yaptı.

Uygulama aşamasına getirilen işbirliğinin tanıtım toplantısında konuşan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, İKMYO’nun yeni döneme hazırlık amacıyla yürüttüğü çalışmalarda ESİAD’ın görüşlerinden yararlanarak müfredat güncellemesi gerçekleştirdiğini belirtti. Sibel Zorlu, bu şekilde ilgili programlardaki müfredat ve ders içeriklerinin, sektörlerin talep ve beklentileri çerçevesinde yeniden belirlenmiş olduğunu söyledi. Böylelikle öğrencilerin mesleki eğitim, staj ve istihdamlarında iş dünyasına daha kolay entegre olabilmelerinin sağlanacağını dile getiren Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ders içeriklerinin, sanayinin ve iş dünyasının talep ve beklentileri çerçevesinde belirlenmesi öğrenciler ve sanayiciler ve iş dünyası için çok kıymetli. Sanayi ve iş dünyamız yeşil ve dijital bir dönüşümden geçiyor. Teknolojideki hızlı ilerlemeler de küresel rekabet koşullarını yeniden şekillendiriyor. Bu gelişmeler hem üretim süreçlerini ve iş yapma biçimlerini değiştiriyor, hem de yeni beceri ihtiyaçlarının ortaya çıkmasına neden oluyor. Dolayısıyla beşerî sermayenin ekonominin ihtiyaçlarıyla uyumlu bir şekilde geliştirilmesi gerekiyor. İşbirliğinizin, ‘İş Dünyası Üniversitemde’ mottosuyla hayata geçirilmesinde emeği olan, okul yönetimine, akademisyenlerine ve üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz”.

İKMYO Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan da işbirliğinin ayrıntıları halkında bilgi verip, “Belirlediğimiz programlardaki dersler, ESİAD bünyesindeki sektörlerin taleplerine göre revize edildi. Böylece öğrencilerimizin sektörlere entegrasyonuna önemli katkı sağladık. ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sibel Zorlu'ya, Yönetim Kurulu üyelerine ve öğretim elemanlarımıza teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Tanıtım toplantısında, işbirliği protokolüne ve müfredat programına katkıları nedeniyle önceki Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı ile ESİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Tescom Elektronik Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Sağel ve ESİAD Üyesi, Emoda Yazılım ve Danışmanlık İş Geliştirme Müdürü Kadir Üğüdücü de konuşma yapıp, program hakkında bilgiler verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)