GÜNDEM - 15 Ocak 2020 Çarşamba 17:52

Eşinden boşandı, davul zurnayla kutladı

A
A
A
Eşinden boşandı, davul zurnayla kutladı

Hatay’da eşinden boşanan Ayten Kılıç, yaklaşık 1,5 yıl süren davanın sonuçlanması sonrasında adliye önünde davul zurna eşliğinde oynayıp, baklava dağıttı.

Merkez ilçe Antakya'da özel bir sektörde yaşayan Ayten Kılıç (39), yaklaşık 1,5 yıl süren davanın ardından eşinden boşandı. Ayten Kılıç, boşanmasını, Hatay Adliye Sarayı önünde davul zurna eşliğinde oynayarak kutladı. 6 çocuk annesi Kılıç, adliye binası önüne kurduğu masaya baklava, kuru pasta ve içecek koyarak, çevredeki ve yoldan geçen vatandaşlara ikram etti.

Eşinden boşandı, davul zurnayla kutladı

Çocukları ile birlikte Hatay Adliye Sarayı önüne gelen Ayten Kılıç, ikinci evliliğini yaptığını ancak şiddetli geçimsizlik dolayısıyla boşandığını söyledi.

Boşanmasını kutlayan Ayten Kılıç’a çocukları da destek verdi. Evliliğinin 2 ay, boşanma davasının ise 1,5 yıl sürdüğünü belirten Kılıç, “Çok kötüydü, bütün kadınlara tavsiyem ikinci evliliği kesinlikle denemesinler. Ben denedim çok pişman oldum tövbe ettim. 2 yıldan beri evliyim ama evliliğim aslında sadece 2 ay sürdü. Ondan sonra mahkemeye verdim zaten, 1,5 yıldan beri boşanma süreci sürüyordu ve yeni bitti daha. Adak adamıştım boşanırsam, kurtulacağım gün baklava dağıtacağım diye. Çok sevinçliyim, çocuklarım da çok mutlu. Bundan sonra hayatımda erkek yok, tövbe. 6 çocuğumu okutuyorum, tek isteğim artık, çocuklarıma hem annelik hem babalık yapmak. Bir daha böyle bir şeyi ne kendime ne onlara yaşatmak istemiyorum” dedi.

Gökhan Aklan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan “Bağ Küllemesi Hastalıkları” yüzde 90 verim kaybına yol açabilir Üzümlü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından arazi kontrolleri kapsamında üzüm bağlarında, külleme, mildiyö, ölükol ve salkım güvesinde ilaçlama dönemleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Tescilli cimin üzümünün bağlarında “Bağ Küllemesi Hastalıkları” ile mücadelenin yapılmaması durumunda yüzde 90 verim kaybı yaşanacağı belirtildi. Bağ Küllemesi, asmanın yaprak, sap, sürgün, salkım gibi tüm yeşil aksamında gelişerek zarar oluşturan önemli bir hastalıktır. Hastalık, iklim şartlarının uygun gittiği ve mücadelesinin doğru yapılmadığı yıllarda yüzde 90’a varan ürün kayıplarına neden oluyor. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde Ziraat Yüksek Mühendisi olarak görev yapan Selahattin Albayrak, konu hakkında üreticileri bilgilendirerek şu uyarılarda bulundu; ‘Hastalığın yapraktaki Belirtileri’ “Hastalık başlangıçta yaprakların üst yüzeyinde yağ lekesine benzeyen sarımsı-açık yeşil renk açılmalarına neden olur. İleriki dönemde yaprak parlaklığını ve esnekliğini kaybeder, kalınlaşır, gevrekleşir ve kenardan içe doğru kıvrılır. Hastalığın bulunduğu kısımlarda grimsi-beyaz tozlu bir görünüm oluşur. ‘Hastalığın sürgünlerdeki belirtileri’ Sürgünler üzerinde başlangıçta siyaha yakın koyu renkli lekeler oluşur. Sürgündeki bu lekeler sezon sonuna doğru kırmızımsı kahverengine dönüşmektedir. ‘Hastalığın tanelerdeki belirtileri’ Hastalığa erken yakalanan taneler küçük kalır ve gelişemez. Hastalık tanelerde meyve sapı istikametinde çatlamaya neden olur. Taneler ben düşme dönemine kadar hastalığa duyarlıdır. ‘Mücadelesi ve kültürel önlemler’ Hastalıklı çubuklar budanarak imha edilmelidir. Yetişme sezonu içinde yaprak ve sürgün seyreltmesi yapılarak asmanın iç kısımlarına kadar iyi bir havalanma ve güneşlenme sağlanmalıdır. ‘Kimyasal mücadele’ 1. İlaçlama: Sürgünlerin 25-30 cm uzunlukta olduğu dönemde, 2. İlaçlama: Çiçeklenme öncesi, çiçek tomurcuklarının ayrıldığı dönemde, 3. İlaçlama: Tanelerin saçma iriliğinde olduğu dönemde, 4. ve sonraki ilaçlamalar: Üçüncü ilaçlamadan sonra hastalık gelişimi ve kullanılan ilacın etki süresi dikkate alınarak ben düşme dönemine kadar yapılmalıdır. Son ilaçlama ile hasat arasında gerekli bekleme süresine dikkat edilmelidir.”