GÜNDEM - 05 Temmuz 2022 Salı 09:43

Eşini defnettiği köyde 25 yıldır elektriksiz yaşıyor

A
A
A
Eşini defnettiği köyde 25 yıldır elektriksiz yaşıyor

Eşinin vefatından sonra şehir hayatını terk eden 89 yaşındaki Remzi Gür, Çatalca'da ormanlık alanda bulunan babadan kalma arsasının üzerine yaptığı evde 1997 yılından beri elektriksiz yaşıyor. Eşini defnettiği köyün dışına yerleşen Remzi Gür, artık yaşlandığını söyleyerek, evine elektrik bağlanmasını istedi.

İstanbul’da emekli olduktan sonra da çalışmaya devam eden Remzi Gür, 1995 yılında eşini kaybetti. Eşini Belgrat köyüne defneden Gür, eşinin vefatının ardından şehir hayatını da terk ederek köye yerleşti. Köyde evi olmayan Gür, ormanlık alanda bulunan babadan kalma arsasının üzerine, kendi imkanları ile ev yaptı. Ancak evini yaptığı yer köyün dışında olduğu için elektrik bağlayamadı. 1997 yılında yaptığı eve yerleşen Remzi Gür, o günden beri elektrik olmadan yaşamını sürdürüyor. Tek başına ormanlık alanda yaptığı evde yaşayan 89 yaşındaki Remzi Gür, artık yaşlandığını ve elektriksiz yaşamını sürdüremediğini söyleyerek elektriğinin bağlanmasını istiyor.

Eşini defnettiği köyde 25 yıldır elektriksiz yaşıyor

"Ölmeden evvel elektriğimin bağlanmasını arz ediyorum"

25 yıldır tek başına ve elektriksiz yaşayan Remzi Gür, “İstanbul’da çalışıyordum. Eşim vefat ettikten sonra buraya gelip defnettim. Burada arsam vardı, arsanın üzerine ev yaptım. 1997 yılında burada yaşamaya başladım ve o günden bu güne elektriksiz yaşıyorum. 89 yaşındayım elektriksiz yaşamak, yemek yapmak zor oluyor. Elektriksiz yaşamım zor oluyor. 25 seneden beri elektriksiz yaşıyorum. Ölmeden evvel elektriğimin bağlanmasını arz ediyorum” dedi.

Şaban Tektaş

 

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Hükümlülerin yaptığı ürünler için mağaza açıldı Ordu’nun Ünye ilçesinde, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından M-Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğüne bağlı halka açık satış mağazası açıldı. Mahkûmların istihdama yönelik meslek edindirilmesi ve mevcut mesleklerinin geliştirilmesi amacıyla faaliyet gösteren Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu, ülke genelinde birçok atölye ve tesiste hükümlülere pratik yapma imkanı sunarak meslek öğretiyor. Türkiye’nin dört bir köşesinde ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler öz kaynaklarla oluşturulan atölyelerde mont, pantolon, gömlek gibi kıyafetleri üreterek istihdam ediliyor. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan ürünler, Ünye M-Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü satış mağazasında satılmaya başlandı. “Bu ürünlerimizin tamamı ceza infaz kurumlarında üretiliyor” Mağazanın açılışında konuşan Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı, “Türkiye’nin dört bir yanındaki ceza infaz kurumlarımızda üretilen ürünlerimizin satışları burada yapılacak. Ceza infaz kurumu personellerimizin ve hükümlülerimizin destekleriyle bu satışlarımızı yapıyoruz. Tamamı milli ve yerli ürünlerden oluşmaktadır. Cezaevlerimizde personeller ve hükümlüler tarafından üretilen ürünlerimizin satışı gerçekleştirilecek. Vatandaşlarımıza kaliteli ve uygun ürünler temin edeceğiz. Bu ürünlerimizin tamamı bizim ceza infaz kurumlarımızda kendi imkânlarımızla üretiliyor. Gelirleri de tamamen hazinemize aktarılıyor” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Ünye M-Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğüne bağlı halka açık satış mağazası açıldı. Açılışa ayrıca Ünye Ağır ceza mahkemesi Başkanı Refik Ay, Cumhuriyet Savcıları, Ünye M-Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Özer Duman, infaz koruma memurları katıldı.
Mersin Yatırımcılar ve projeler "Ar-Ge Proje Pazarı 2024" etkinliğinde buluştu Mersin Teknoloji Transfer Ofisi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen "Ar-Ge Proje Pazarı 2024" etkinliği başladı. Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde 2 gün sürecek olan "Ar-Ge Proje Pazarı 2024" etkinliğine 72 proje katıldı. Yoğun bir katılımla başlayan ve yarın da devam edecek olan ’MEÜ Ar-Ge Proje Pazarı’nın temel hedefinin proje hazırlama kültürünün olgunlaşması ve bu sayede Ar-Ge bilincinin yaygınlaşmasını sağlamak olduğu belirtildi. Somut bir Ar-Ge düşüncesi ya da projesine sahip öğrencilerin ve araştırmacıların ilgili sanayi kuruluş temsilcileri ile bir araya gelmesine imkan sağlayan etkinliğin ana temalarının biyomedikal, biyoteknoloji, çevre, gıda, tarım, makine, elektrik ve elektronik teknolojileri ile diğer alanlar olarak belirlendiği ifade edildi. MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, etkinliğin 1503 Proje Pazarları Destekleme Programı kapsamında Mersin TTO koordinasyonunda ve çeşitli kurumlarla iş birliği içinde yapıldığını söyledi. 104 proje başvurusu yapıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Öztürk, “Bu projelerden 16 jüri üyesinin ön değerlendirmesi sonucunda etkinliğimizde 72 projeye yer verilmiştir. İlk üç proje, jüri üyeleri tarafından belirlenecek ayrıca 2 projeye de mansiyon ödülü takdim edilecektir“ dedi. Etkinliğin akademik sorumlusu Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı ve Mersin Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Yürütme Kurulu üyesi Doç. Dr. Fahri Özsungur ise proje pazarlarının üniversite ve sanayicileri bir araya getirmekten öte bütünleştirici ve sinerji getirici bir özeliği bulunduğunu kaydetti. Öğrencilerin ve akademisyenlerin projeleriyle sanayici arasındaki iş birliğinin artırılmasının ileriye dönük fikirler için bir öncü olacağını belirten Doç. Dr. Özsungur, “Bu etkinliğin daha da büyüyerek üniversitemiz misyon ve vizyonumuzla bağlantılı olarak uluslararası arenada önemli başarılara yol açacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Konya Selçuk Üniversitesinde ‘Özgürlük için Kampüsteyiz’ nöbeti başladı Selçuk Üniversitesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kudüs Çalışma Grubu tarafından İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü işgali protesto etmek amacıyla düzenlenen “Özgürlük için Kampüsteyiz” nöbeti başladı. 3 gün sürecek nöbet kapsamında ezgi ve marşları içeren konserler ile İsrail zulmüne karşı eylemler gerçekleştirilecek. Nöbet, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinden Keykubad Köşkü önüne düzenlenen yürüyüşle başladı. Kudüs Çalışma Grubu Koordinatörü Muhammet Kırmaz, Keykubad Köşkü önünde yaptığı açıklamada, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana 34 binden fazla Filistinliyi öldürdüğünü ve dünyanın gözü önünde soykırım suçu işlediğini ifade etti. Filistin’de yalnızca bir halkın değil, insani tüm ilke ve değerlerin ayaklar altına alındığını belirten Kırmaz, “Dünya, Gazze’de yakılan direniş meşalesinin aydınlığında ABD’de zalim yöneticilere hakkı çekinmeden haykıran binlerce vicdan sahibine şahitlik ediyor. Bizler, üniversite öğrencileri olarak Columbia Üniversitesinden başlayarak Amerika’da dalga dalga yayılan Filistin eylemlerine Konya’dan selam gönderiyoruz. Onlar yaptıkları eylemlerle işgal hükümetini rahatsız etti. Üniversitelerinin Siyonizm yanlısı tutumuna, polislerin şiddetine rağmen onurlu Filistin direnişine destek verdiler, vermeye de devam ediyorlar. Dünyanın tüm vicdanlı halklarını adalet ve iyilikte buluşmaya, zalimlerin zulmünü suratlarına haykırmaya davet ediyoruz” diye konuştu. Basın açıklaması esnasında katılımcılar, “Katil İsrail’i Boykot Et”, “Direnişin Yanındayız”, “Özgür Filistin”, “Kanımız Aksa da Kurtulacak El-Aksa” dövizleri eşliğinde “Kampüsten Hamas’a direnişe bin selam”, “Kahrolsun İsrail iş birlikçi Amerika”, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Nehirden denize özgür Filistin” sloganları attı. Selçuk Üniversitesi öğrenci topluluklarının katılımıyla 3 gün sürecek nöbet çerçevesinde ezgi ve marşları içeren konserler ile İsrail’in zulmüne karşı protestolar düzenlenecek.