DÜNYA - 20 Kasım 2022 Pazar 10:47

Eski ABD Başkanı Trump'ın Twitter hesabı yeniden açıldı

A
A
A
Eski ABD Başkanı Trump'ın Twitter hesabı yeniden açıldı

ABD'li iş adamı Elon Musk'ın geçtiğimiz günlerde satın aldığı Twitter üzerinden yaptığı "Trump, Twitter'a dönsün mü?" anketinin ardından eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabı tekrar açıldı.

Dünyanın en zengin insanı, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın geçtiğimiz yıl hesabı kalıcı olarak askıya alınan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter'a
geri dönmesine ilişkin başlattığı anketin sonuçları açıklandı. Yaklaşık 15 milyon kullanıcının katıldığı ankette yüzde 51.8 evet ve yüzde 48.2 hayır oyu çıktı. Sonuçların açıklanmasının ardından "Halk konuştu. Trump, geri dönecek" açıklamasını yapan Musk, kısa süre sonra eski ABD Başkanı Trump'ın hesabını yeniden açtı.
Trump'ın destekçileri, 6 Ocak 2021'de Joe Biden'ın başkanlığının tescil edileceği oturum sırasında Kongre binasını işgal etmiş, başlayan gerilim sonrasında ”şiddeti daha fazla kışkırtma riski” nedeniyle Trump'ın Facebook ve Twitter hesapları askıya alınmıştı.

Trump, 2024 seçimlerinde yeniden aday

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 16 Kasım'da Florida'daki Mar-a-Lago konutunda yaptığı açıklamada, “ABD'nin geri dönüşü şimdi başlıyor. ABD'yi yeniden büyük ve şanlı yapmak için bu gece ABD başkanlığına adaylığımı açıklıyorum" ifadelerini kullanmıştı. Trump, bir saat süren konuşmasında ABD’nin 45. başkanı olarak elde ettiği başarılardan bahsederek, ABD'nin mevcut Başkanı Joe Biden yönetiminin ülkeyi düşüşe geçirdiğini savunmuştu. Trump, "Bizim liderliğimizde büyük ve şanlı bir millettik. Ama şimdi düşüşte olan bir milletiz. Bu sadece bir kampanya değil, ülkemizi kurtarmak için bir arayış. Biden yönetimi iki yılda ABD ekonomisini mahvetti. Bir zaferle yine gelmiş geçmiş en büyük ekonomiyi kuracağız” demişti.

Trump'ın yarışa alışılmadık bir şekilde erken girmesi, Washington'da partinin adayı olmak isteyen diğer Cumhuriyetçilerin önüne geçme ve karşı karşıya olduğu soruşturmalardaki muhtemel mahkumiyetleri savuşturma girişimi olarak görülüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Oğuz Murat Aci’nin kuzeni Anıl Aci’nin ölümüne neden olan sanığa 2 yıl 6 ay hapis cezası ile tahliye Silivri’de araç arızası nedeniyle emniyet şeridinde duran Oğuz Murat Aci’nin kuzeni Anıl Aci’ye kullandığı kamyon ile çarparak ölümüne neden olan sanık, hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi. Eyüpsultan’da ATV aracı arızası ile uğraşırken yazar Eylem Tok’un oğlunun ehliyetsiz şekilde kullandığı aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin kuzeni Anıl Aci, 11 Mart’ta Silivri TEM’de emniyet şeridinde arızalanan otomobiline bakarken kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Anıl Aci’ye kullandığı kamyon ile çarparak ölümüne neden olan sanık Sait İ.’nin hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada karar çıktı. Silivri 5.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Sait İ., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Duruşmada müştekiler Hülya Akbulut ile Soner Aci de taraf avukatlarıyla hazır bulundu. "Şahsa çarptığımı fark edince araçtan inerek emniyeti ve ambulansı aradım" Duruşmada savunma yapan sanık, "Olay günü Çorlu’dan Hadımköy istikametine doğru seyir halindeydim. Yolda rüzgar nedeniyle sevk ve idaremdeki araç sağa doğru savruldu. Kontrol altına alamadım. Emniyet şeridinde bulunan aracı fark ettiğimde sola doğru kırmaya çalıştım ancak kazaya engel olamadım. Şahsa çarptığımı fark edince araçtan inerek emniyeti ve ambulansı aradım. Olay nedeniyle çok pişmanım" şeklinde konuştu. "Emniyet şeridinde olduğumuzu göre göre emniyet şeridine girmiş ve oğlumun ölümüne sebebiyet vermiştir" Kaza sırasında oğluyla birlikte emniyet şeridinde olduğunu belirten Soner Aci ise, "Sanık, emniyet şeridinde olduğumuzu göre göre emniyet şeridine girmiş ve oğlumun ölümüne sebebiyet vermiştir. Şikayetçiyim" ifadelerini kullandı. Emniyet şeridinde duran araca ve maktule çarparak ölümüne sebebiyet verdiği belirtildi Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, olay günü sanığın sevk ve idaresindeki kamyon ile seyir halindeyken Silivri mevkiine geldiğinde arızalandığı için emniyet şeridinde duran araca ve maktule çarparak ölümüne sebebiyet verdiğini aktardı. Dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı olarak araç kullandığı kaydedildi Açıklanan mütalaada, sanığın dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı olarak araç kullandığı ve asli kusurlu şekilde ölüme sebebiyet verdiği kaydedildi. Beraatını istedi Duruşmada son sözü sorulan sanık, mahkemeden beraatını ve tahliyesini talep etti. 2 yıl 6 ay hapis cezası ile tahliyesine hükmedildi Kararını açıklayan mahkeme, sanık Sait İ.’yi ’taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırarak sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi de dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Ehliyetine 9 ay süre ile el konuldu Olayın oluş ve kusur durumunu da dikkate alan mahkeme, ayrıca sanığın kullandığı C sınıf sürücü belgesinin ise 9 ay süreyle geri alınmasına karar verdi.
Bursa Minibüsle başkomiseri ezdi, 7 yıl 4 ay ceza aldı Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yaklaşık 1,5 yıl önce Başkomiser Erdem Sevinç’e bilerek minibüsle çarptıktan sonra ezen ve komiserin ağır yaralanmasına neden olan sürücü, 7 yıl 4 ay ceza aldı. Karar, başkomiser Erdem Sevinç ve ailesini şoke ederken, Sevinç’in avukatı karara itiraz edecek. Olay, 9 Kasım 2022 tarihinde Orhangazi Muradiye Mahallesi Endüstri Meslek Lisesi yan yolunda meydana geldi. İddialara göre, başkomiser Erdem Sevinç, eşiyle birlikte Bursa’nın Orhangazi ilçesine yıllık izin için gelmişti. Sevinç, evlerinden çıktığı sırada hızla gelen minibüs şoförünü uyardı. Ancak uyarıya rağmen tartışma çıktı ve minibüs şoförü, aracını Sevinç’in üzerine sürüp başkomiser Erdem Sevinç’i ezdikten sonra kaçtı. Olayı gören vatandaşlar durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Ağır yaralanan Sevinç, Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis ekipleri, minibüs sürücüsü Orhan Öztürk’ü İstanbul’da yakaladı. Karar duruşması yapıldı Erdem Sevinç’i ağır yaralayan ve mesleki hayatını da tehlikeye atan minibüs sürücüsünün Bursa Ağır Ceza Mahkemesinde "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan yargılanan karar duruşmasında Orhan Öztürk’e mahkeme 7 yıl 4 ay ceza verdi. Ceza şoke etti Kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanan Orhan Öztürk’ün aldığı 7 yıl 4 ay ceza başkomiser Erdem Sevinç ve ailesini şoke etti. Meslek hayatında büyük sıkıntılar yaşayan ve sağlık sorunları da halen devam eden Erdem Sevinç’in avukatı karara itiraz edecek. 5 yıl 7 ay daha yatacak 7 yıl 4 ay ceza alan Orhan Öztürk’ün cezaevinde yattığı 1 yıl 7 ay göz önüne alınarak 5 yıl 7 ay daha cezaevinde kalacağı belirlendi.