POLİTİKA - 28 Ocak 2018 Pazar 09:59

Eski Bakan Bağış: 'ABD Fetoşu da satacak'

A
A
A
Eski Bakan Bağış: 'ABD Fetoşu da satacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos’ta ‘One Minute’ çıkışının ardından Türkiye’ye yönelik uluslararası bir kumpasın başlatıldığını belirten eski AB Bakanı Egemen Bağış, “Nasıl bir dönem Saddam Hüseyin onların adamıydı sattılar, Barzani’yi sattılar, Bin Ladin’i sattılar, Kaddafi’yi sattılar. Bunlar her zaman kullanırlar atarlar. Şundan şüpheniz olmasın. Fetoşu da satacaklar. Onu bize canlı vermezler” dedi.

Eski AB Bakanı Egemen Bağış, Ümraniye Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde Osmanlı Ocakları tarafından düzenlenen “Recep Tayyip Erdoğan ve 2071 Vizyonu” konulu konferansa katıldı. Konferansa Bağış’ın yanı sıra Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Türkiye Ermeniler Patriği Aram Ateşyan ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferanstaki konuşmasına ayakta başlayan eski AB Bakanı Egemen Bağış, “Bu geceden aklınızda kalmasını istediğim tek bir şey olursa, şayet derseniz özetle buradan çıktığınızda aklınızdan çıkmamasını istediğim ve Tayyip Erdoğan’dan öğrenmemiz gereken tek bir şey varsa, o da inandığınız davadan asla yılmamak olmalıdır” dedi.

"Türkiye’nin büyümesi birilerini rahatsız etti"

Tayyip Erdoğan’ın 2071 vizyonunun anlaşılması için Türkiye’nin son yıllarda yaşadıklarına ve Tayyip Erdoğan’a yönelik saldırılara bakılması gerektiğini ifade eden Egemen Bağış, “Türkiye’de Cumhuriyet tarihi boyunca 6 bin 500 kilometre yol yapılmış, onun üzerine 20 bin kilometre yol ve otoban yaptı. Bugün Türkiye’de hizmet veren okulların üçte biri AK Parti öncesi yapılmıştır, üçte ikisi AK Parti sonrası yapılmıştır. Yani üç katı okul yaptı. Barajlarımız aynı şekilde, havalimanlarımız aynı şekilde, deniz limanlarımız aynı şekilde, statlarımız aynı şekilde. Türk Hava Yolları’nın 65 uçağı vardı, bugün 250 uçağı var. Muazzam bir performansla Türkiye doğunun en batılı, batının en doğulu ülkesi olmanın hazzını yaşamaya başladı. Zenginleşmeye başladı. Büyümeye başladı, birileri rahatsız oldu” şeklinde konuştu.

"5 yıldır yaşadığımız garabetlerin tohumu Davos’ta atıldı"

Türkiye’ye yönelik uluslararası kumpasın startının ise Davos’taki ‘One Minute’ çıkışının ardından verildiğini vurgulayan Bağış, “Bu sefer uluslararası bir kumpas başladı. Ne zaman başladı. 2009’un ocağında. Nerede başladı? İsviçre’nin Davos’unda. İlk defa İsrail’in bir devlet başkanına 'siz öldürmeyi iyi bilirsiniz' diyen, ‘one minute’ diyen bir Türk lider gördüler dünyada. Ve ondan sonra başladılar yeni yeni organizasyonlar yapmaya. Şu dört beş yıldır yaşadığımız garabetlerin tohumu Davos’ta atıldı. Gezi olayları, 17-25 Aralık, Kobani olayları, Rus uçağının düşürülmesi, Rus Büyükelçisinin vurulması, 15 Temmuz. Bunların hepsinin perde arkasını bağlarsak aslında Davos’taki o 'one minute' çıkışı vardır. Neden var? Çünkü alışageldikleri bir Türkiye vardı. Türkiye onların gözünde çantada keklik bir müttefikti. Batı emreder, NATO emreder, ABD emreder, Türkiye harfiyen yerine getirir. Böyle bir anlayış vardı. Ve onların gözünde Türkiye büyüdükçe budanan, kurudukça sulanan bir ağaç gibiydi. Ne olsun ne ölsün. Ama hep Batı'ya muhtaç kalsın. IMF’ye borçlu olsun. NATO’ya güdümlü olsun. Amerika’nın emrinde olsun. Onlar emretsin Kore’ye asker göndersin. Onlar emretsin Bosna’ya asker göndersin, onlar emretsin Suriye’ye asker göndersin. Ama kendi isteyince yok. İşte Türkiye o büyümenin, o güçlenmenin, eskiden 'emredersiniz' diyen Türkiye 'one minute' demeye başladı. Bu birilerini rahatsız etti” dedi.

"ABD Fetoşu da satacak"

O kumpaslardan biri olan 17-25 Aralık sürecine de değinen Bağış, kendisine yapılan suçlamalara da cevap verdi. Bağış sözlerini şöyle sürdürdü: “Gezi olayları bastırıldı, aradan birkaç ay geçti 17-25 Aralık kumpası yaşandı. Öyle bir organizasyon yapmışlar ki, en yakın arkadaşlarımız bile şüphelendiler. Kendi yaşadığımdan söyleyeyim size. Binlerce insana vize almışımdır. Vize almasına yardımcı olmuşumdur. Ama bahsi geçen o iddialarda, vize almasına yardımcı olduğumu iddia ettikleri kişinin vize başvurusu bile yok. Alınan bir vize bile yok. Ama bir gazeteci bile sormadı nedir bu işin aslı diye. Bir muhalefetten kimse sormadı. Çok acıdır bizim kendi partimizden de kimse fazla sormadı. Bir tek Tayyip bey sordu o da biliyordu zaten olayların böyle bir kumpas olduğunu. Öyle bir planlama yaptılar ki, Cumhurbaşkanımıza sadakatla bağlı olan, onun Batı ile ilişkilerini koordine eden, köprüsü olan bir kişi olarak bizi seçtiler. Devletle ilişkilerinde önemli bir yeri olan İçişleri Bakanını seçtiler. Ekonomi piyasalarında ilişkilerinde önemli bir köprü olan günün Ekonomi Bakanını seçtiler. Ama buna rağmen 30 Mart’ta bu halk liderinin etrafında kenetlendi ve yerel seçimlerde muazzam bir performansla AK Parti’ye destek verdi.”

Uluslararası kumpasın bugün hala devam ettiğini hatırlatan eski AB Bakanı Egemen Bağış, “Rus Büyükelçisinin olayından sonra bu sefer ekonomide başladılar kurlarla oynamaya. Son bir yılda doların değerini iki kat arttırdılar farkındaysanız. Ama hamdolsun bu millet gitti Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uydu, dövizlerini bozdurdu yine o oyunu bozdu. En son YPG’ye 5 bin kamyon silah verdiler. Şu anda Afrin’deki aslanlar sadece bir avuç çapulcu ile mücadele etmiyor. Onlara o 5 bin kamyon silahı veren aşağılık akılla da mücadele ediyor. Ama o aşağılık akıl onları da sattı. Nasıl bir dönem Saddam Hüseyin onların adamı sattılar, Barzani’yi sattılar, Bin Ladin’i sattılar, Kaddafi’yi sattılar. Bunlar her zaman kullanırlar, atarlar. Şundan şüpheniz olmasın. Fetoşu da satacaklar. Onu bize canlı vermezler. Ötmesinden korkarlar. Pis cesedini de biz istemiyoruz zaten” ifadelerini kullandı.

"Afrin operasyonu Türkiye için son fırsattır"

Uluslararası kumpasların bozulması için Afrin operasyonunun son fırsat olduğunu vurgulayan Bağış, “Ama şundan emin olun. Şu anda Türkiye farklı bir mücadele veriyor. Bir egemenlik mücadelesi veriyor. Bakın 1991 yılında rahmetli Özal, Genelkurmay Başkanı’na diyor ki; 'bu tarihi bir fırsattır, Kuzey Irak’a girin. Hem orada Kerkük’te, Musul’da bizim Osmanlı’dan kalma haklarımız var. Hem de bu terör örgütünü kaynağında yok edin.' Ne diyor Genelkurmay. 'Kusura bakma biz giremeyiz' diyor. 2003 yılının 1 Mart'ında eğer mecliste o tarihi hata yapılmamış olsaydı, ki o dönem Başbakan olmayan, milletvekili olmayan, genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatına uyulsaydı, 1 Mart tezkeresi geçseydi, Türk askeri Irak’a girmiş olacaktı, o zaman da PKK kendi kaynağında kurutulmuş olacaktı. O fırsat da kaçtı. Şimdi bu son fırsattır. Bugün Afrin, inşallah yarın Münbiç, en kısa zamanda Kandil temizlendikten sonra bu millet rahat nefes alacaktır” diye konuştu.
Türkiye’nin 2071 yılında dünyanın en büyük ülkelerinden biri olacağını vurgulayan Bağış, “Ne dedi Cumhurbaşkanımız 2017 için. Osmanlı gibi, Selçuklu gibi bir devlet olabilmek. Osmanlı adildi. Osmanlı güçlüydü. Osmanlı kendinden emindi. Ama aynı zamanda merhametliydi. 2071 yılında Allah’ın izni ile biz dünyanın en güçlü ülkelerinden biri oluruz. Bunu istediğimiz için değil, veriler bunu gösterdiği için oluruz diyorum” şeklinde sözlerini tamamladı. 

Mustafa Esen

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur toprağa verildi Küçükçekmece’de su birikintisine düşerek hayatını kaybedeb 5 yaşındaki Edanur Gezer için Esenyurt’taki Kıraç Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi. Acılı annenin ayakta güçlükle durduğu görülürken, cezaevinde olan baba da cenazeye izinli olarak katıldı. Küçük kız, törenin ardından toprağa verildi. Küçükçekmece Fatih Mahallesi Menekşe Sahil Parkı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer hayatını kaybetmişti. Edanur için bugün Esenyurt’taki Kıraç Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, küçük kızın ailesi, yakınları ve cezaevinde olan baba jandarma eşlinde kelepçeli olarak katıldı. Tabuta omuz veren Vali Gül, acılı anne Nurcan Gezer’e başsağlığı diledi. Cenazede ayakta durmakta güçlük çeken acılı annenin feryatları yürekleri dağladı. Kılınan cenaze namazının ardından küçük kız Esenyurt’taki mezarlıkta defnedildi. Vali Gül, “Yavrumuz hayatını kaybetti maalesef. Bizler de Esenyurt’ta cenaze törenine geldik. Allah ailesine sabır versin. Ölüm olayı olduğu için otomatikman savcılık tarafından başlanan işlemler oluyor. Bundan sonraki adli süreç orada devam edecek. İhmal var mı yok mu, kusur var mı yok mu ya da kimlerin kusuru var bu adli süreçte belli olacak. Biz daha çok yavrularımızın bu tür bir hadise ile karşılaşmaması için tedbirleri hangi kurum neler yapması gerek onlara bakacağız. Ayrıca ailenin kendi içerisinde birçok sıkıntısı var. Onlarla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün üzerine düşen neyse bundan sonraki süreci takip edeceğiz” dedi. Anne Nurcan Gezer, “Güvenlikler gelmiş burada ateş yakmayın, mangalın içinde ateş yakın demişler. Çocuk yok diye hepsi dağılmışlar. Çocuğu aramaya bir tane mi iki tane mi güvenlik varmış. Güvenliğe gidip ’5 yaşındaki kız çocuğu yok’ demişler. Güvenlikte kuyunun yanına geliyor. Kafasını uzatıp, ’Çocuğunuz burada, içinde’ diyor. Orada bizimkilerden birisi müdahale etmeye çalışıyor. ’İçine atlama, burası çok derin’ diyor. Derin olduğunu biliyorsunuz da niye bir şeyler yapmıyorsunuz. Dün gittim oraya, çevirmişler, önlem almışlar. Benim çocuğum olmasa başka birinin çocuğu da olabilirdi. Başka bir annenin ciğeri de yanabilirdi. Kim oraya sebepliyse cezasını çeksin” dedi. Eda’yı su birikintisinden çıkaran dayısı Selçuk Yaşar, “Biz ailece piknik yapıyorduk. Baktım kuyunun üzerinde yatıyor. İçinden çıkardım, baktım dudakları mosmor. Etrafında koruma yoktu, bildiğimiz su birikintisiydi. Kimse gelip ’Burada kuyu var’ demedi. Derinlik beni çekiyordu zaten. Toprağa tutunup tek elimle çıkardım. Bulmamız 20 dakikayı buldu. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Ordu Akkuş şeker fasulyesinin üretimi güvence altına alınacak Ordu’nun Akkuş ilçesinde, coğrafi işaret tescilli Akkuş şeker fasulyesinin yetiştirilmesi, markalaşması ve pazarlanmasıyla ilgili üreticilere bilgiler verildi. Düzenlenen panelde Akkuş şeker fasulyesinin üretiminin güvence altına alınması için çalışmaların başlatıldığı belirtildi. Akkuş Argan Yerel Eylem Grubu Derneği’nin Yerel Kalkınma Stratejisi faaliyetleri kapsamında üreticilere yönelik eğitim paneli düzenlendi. Panelde, coğrafi işaret tescilli Akkuş şeker fasulyesinin yetiştirilmesi, markalaşması ve pazarlanmasıyla ilgili üreticilere bilgiler verildi. İki bölümden oluşan panelde alanında uzman kişiler tarafından üreticiler bilgilendirildi. “Üretim güvence altına alınacak” Panelde konuşan Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Akkuş şeker fasulyesinin üretiminin güvence altına alınması için çalışmalar yapıldığını söyledi. Yılmaz, “Tarımsal üretimin planlanması çalışmaları kapsamında stratejik ürünlerimiz olan tahıl ve baklagillerin üretimini güvence altına alacak düzenlemeler yapıldı. Bu kapsamda Akkuş şeker fasulyesi de önümüzdeki süreçte bu planlamada yerini alacak ve bu ürünümüze sahip çıkacağız” diye konuştu. “Üretimi yaygınlaştıracağız” Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ise şeker fasulyenin Akkuş için önemine değindi. Başkan Demirci, “Kendine has tadı, aroması ve kokusuyla dikkat çeken coğrafi işaret tescilli Akkuş şeker fasulyesi ilçemiz için bir değer. Yaptığımız çalışmalar ile fasulyenin katma değerini yükselterek önemli bir marka haline getirdik. Bizler elimizdeki imkanlarla şeker fasulyenin önündeki başta sulama sorunu olmak üzere yeni çalışmalar yaparak üretimin daha da yaygınlaşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi. Programa Ordu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Öztürk, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ordu İl Koordinatörü Berkay Çelik, akademisyenler ve çiftçiler katıldı.
İstanbul Su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur Gezer için cenaze töreni düzenlendi Su birikintisine düşerek hayatını kaybedeb 5 yaşındaki Edanur Gezer için Esenyurt’ta bulunan Kıraç Cemevinde cenaze töreni düzenlendi. Acılı annenin ayakta güçlükle durduğu görülürken, cezaevinde olan baba da izinli olarak katıldı. Emrah DODUK Küçükçekmece Fatih Mahallesi Menekşe Sahil Parkı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer hayatını kaybetmişti. Edanur Gezer için bugün Esenyurt’ta bulunan Kıraç Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; İstanbul Valisi Davut Gül, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, ailesi, yakınları ve cezaevinde olan baba jandarma eşlinde kelepçeli olarak katıldı. Vali Davut Gül acılı anne Nurcan Gezer baş sağlığı diledi. Edanın acılı annesi ayakta durmakta güçlük çektiği görülürken feryatları yürekleri dağladı. Vali Davut Gül tabuta omuz verdi. Kılınan cenaze namazın ardından cenaze defnedilmek için Esenyurt’da mezarlığa defnedildi. İstanbul Valisi Davut Gül, “ Yavrumuz hayatını kaybetti maalesef. Bizlerde Esenyurt’ta cenaze törenine geldik. Allah ailesine sabır versin. Ölüm olayı olduğu için otomatikman savcılık tarafından başlanan işlemler oluyor. Bundan sonraki adli süreç orada devam edecek. İhmal var mı yok mu kusur var mı yok mu ya da kimlerin kusuru var bu adli süreçte belli olacak. Biz daha çok yavrularımızın bu tür bir hadise ile karşılaşmaması için tedbirleri hangi kurum neler yapması gerek onlara bakacağız. Ayrıca ailenin kendi içerisinde bir çok sıkıntısı var onlarla ilgili Aile, Sosyal Politikalar il müdürlüğümüz üzerine düşen neyse bundan sonraki süreci takip edeceğiz” dedi. Feryat eden acılı anne Nurcan Gezer, “Güvenlikler gelmiş burada ateş yakmayın mangalın içine ateşi yakın demişler. Çocuk yok diye hepsi dağılmışlar çocuğu aramaya bir tane mi iki tanemi güvenlik varmış. Güvenliğe gidip 5 yaşındaki kız çocuğu yok demişler . güvenlikte kuyunun yanına geliyor. kafasını uzatıp çocuğunuz burada içinde diyor. Orada bizimkilerden birisi müdehale etmeye çalışıyor. İçine atlama burası çok derin diyor. Derin olduğunu biliyorsunuz da niye bir şeyler yapmıyorsunuz. Dün gittim oraya çevirmişler orayı önem almışlar. Benim çocuğum olmasa başka birinin çocuk da olabilirdi. Başka bir annenin ciğeri de yana bilirdi. Kim oraya sebepliyse cezasını çeksin” dedi. Eda’yı su birikintisinden çıkaran dayı Selçuk Yaşar, “ Biz ailece piknik yapıyorduk. Baktım kuyunun üzerinde yatıyor. İçinden çıkardım baktım dudakları mosmor. Etrafında koruma yoktu bildiğimiz su birikimiydi. Kimse gelip burada kuyu var demedi. Derinlik beni çekiyordu zaten. Toprağa tutunup tek elimle çıkardım. Bulmamız 20 dakikayı buldu. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.