SPOR - 16 Kasım 2017 Perşembe 05:15

Euroleague’in beş takımlı ülkesi İspanya’dan FIBA’ya destek

A
A
A
Euroleague’in beş takımlı ülkesi İspanya’dan FIBA’ya destek

İspanya Basketbol Federasyonu Başkanı Jorge Garbajosa ve İspanya Profesyonel Futbol Ligi Başkanı Javier Tebas, FIBA ile Euroleague arasındaki tartışmada FIBA'yı desteklerini açıkladı.

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) ile THY Euroleague’in maç programlarının çakışması nedeniyle bazı ülkelerdeki oyuncuların milli takımlara gidip gitmeyeceği konusunda Avrupa’nın farklı ülkelerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Euroleague’de beş takımı (Real Madrid, FC Barcelona Lassa, Baskonia, Valencia Basket ve Unicaja Malaga) mücadele eden İspanya’nın Basketbol Federasyonu Başkanı Jorge Garbajosa ve İspanya Profesyonel Futbol Ligi Başkanı Javier Tebas, FIBA ve İspanya Milli Takımlarına olan desteklerini açıkladı.

Garbajosa: "Böyle giderse İspanya, basketbol haritasından silinecek"
İspanya Basketbol Federasyonu Başkanı Jorge Garbajosa basketbol milli takımının İspanya için çok önemli olduğunu belirterek, “Bütün sezon içerisinde oynanacak iki haftalık milli maç dolayısıyla bu duruma geldiğimize inanamıyorum. Bir milli takım arası Kasım 2017 ve bir milli takım arası ise Şubat 2018’de verilecek. Bizim milli takımımız, en önemlisi olmasa da bu ülkedeki en önemli milli takımlardan bir tanesi ve birçok insana rol modelliği yapıyor. Ancak şu durumda, sporcularımızın eksikliği dolayısıyla, 2021 yılına ülkemizi uluslararası arenada temsil etme şansımızı riske atıyoruz. Bu şekilde giderse 2018 ve 2019 yılında hiçbir basketbol turnuvasına katılamayacağız. Çünkü Olimpiyat Oyunları’na katılım hakkı sağlayan Basketbol Dünya Kupası’nda yer alamayacağız. İspanya basketbol haritasından bir anda silinecek. Paul Gasol, İspanya sporu için çok önemli bir ikon ve her zaman milli takımda oynamak istediğini belirtiyor. Ancak Dünya Kupası’na katılamazsak onun milli takım formasıyla oynadığını bir daha izleyemeyeceğiz. Milli takımlarımızı korumazsak ülke basketbolunu tehlikeye atarız. Takımlarımız tabii ki Avrupa müsabakalarında bizi temsil etsin, ancak milli takımlarımızı desteklemezsek, görünürlüğünü azaltırsak büyük bir problemimiz olur. Biz, FIBA ve diğer milli takımlarla birlikte Euroleague ile konuşmaya çalıştık ve planımızı sunduk. Bizim planımız herkes için uygundu ancak Euroleague kabul etmedi” diye konuştu.

Javier Tebas: "Euroleague, İspanya Milli Takımı’nı yok edecek"
İspanya Profesyonel Futbol Ligi Başkanı Javier Tebas ise İspanya Basketbol Milli Takımı’nı ve FIBA’yı destekleyerek, “Bu durumun devam etmesine izin verirsek Euroleague İspanya Milli Takımı’nı ve şu an zaten hassas durumda olan İspanya Basketbol Ligi’ni (ACB) yok edecek. Şu an yaşadıklarımız yıllarca bazı şeylere müdahale etmemenin ve Euroleague’in ligi tehlikeye atacağını bilerek kurulmasının sonucudur. Şu an olan ne? Euroleague, basketbolda ACB ile mücadele ediyor ve Euroleague bütün kontrolü ele geçirdi. Şimdi de FIBA’nın milli takım aralarına engel oluyorlar. Buna bir son vermezsek, kesinlikle İspanya’da basketbolu bitirecekler” diye konuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.