ASAYİŞ - 31 Mayıs 2023 Çarşamba 13:16

Evladı dağa kaçırılan anne: 'Demirtaş’ı cezaevinden çıkaracaklardı. Şimdi çıkarsınlar da görelim'

A
A
A
Evladı dağa kaçırılan anne: 'Demirtaş’ı cezaevinden çıkaracaklardı. Şimdi çıkarsınlar da görelim'

Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden çıkarılması vaadine tepki gösteren acılı anne Ayten Koçhan, “Demirtaş’ı cezaevinden çıkaracaklardı. Şimdi çıkarsınlar da görelim. Evlatlarımızı getirip teslim etsinler sonra onu çıkartsınlar” dedi.

Muş'ta, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasında HDP’yi sorumlu tutan ailelerin evlat nöbeti 100. haftada da devam etti. HDP Muş İl Başkanlığı önündeki evlat nöbetini sürdüren aileler, Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden çıkarılması vaadine tepki gösterdi. Çocuklarına kavuşma ümidiyle eylem yapan aileler, çocuklarına seslenerek ‘teslim ol’ çağrısında bulundu. Çocuklarının fotoğraflarını ellerinden düşürmeyen gözü yaşlı aileler, duygu dolu anlar yaşattı.

Evladı dağa kaçırılan anne: 'Demirtaş’ı cezaevinden çıkaracaklardı. Şimdi çıkarsınlar da görelim'

Oğlunun 8 yıl önce kandırılarak dağa çıkarıldığını söyleyen anne Ayten Koçhan, 100 haftadır nöbetlerine devam ettiklerini belirterek, “Ben Ersin’in annesiyim. Ben evladım için buradayım. Ben ciğerim için buradayım. 100 haftadır bizler buradayız. 200 hafta daha buraya gelirim. Evladım gelene kadar buradayım. Biz çocuklarımızı istiyoruz. HDP ve PKK yılanın başıdır. Seçimden önce ‘Selahattin Demirtaş’ı hapisten çıkaracağız’ diyorlardı, şimdi çıkarsınlar. Evlatlarımızı getirip bize versinler, ondan sonra onu oradan çıkarsınlar. Bizler nasıl evlat hasreti ile yanıyoruz, onlar da öyle evlat hasreti ile yansınlar. Kaç yıldır bu eylemimize devam ediyoruz, boynumuz bükük evimize gidiyoruz. 8 senedir evlat hasreti yaşıyoruz. Evlatlarımızı PKK ve HDP’den istiyoruz” dedi.

Evladı dağa kaçırılan anne: 'Demirtaş’ı cezaevinden çıkaracaklardı. Şimdi çıkarsınlar da görelim'

Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin çocukları için umut olduğunu dile getiren Koçhan, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan varsa biz de varız. İyi ki o var. O başımızda olmazsa halimiz perişan. Yeni dönem inşallah çocuklarımız için bir umut olur ve çocuklarımız dönüp teslim olurlar” ifadelerini kullandı.

“Biz evlatlarımızı onlara yedirmeyeceğiz”

Oğluna seslenen ve ‘teslim ol’ çağrısı yapan Halit Altun da, “8 yıldır bu hasreti çekiyorum, 8 gün değil. Onlar da kendi koltuklarında oturmuşlar keyiflerini yapıyorlar. Biz evlatlarımızı onlara yedirmeyeceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız. Var olduğumuz müddetçe, bu dava var olduğu müddetçe biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Oğlum Muhsin’e sesleniyorum. Yıllardır senin hasretini çekiyoruz; eğer hayatta isen annene ve babana dön. O kesimin bize faydası olmaz. Sizi Amerika’ya asker yapmışlar. Bizi birbirimize düşürüyorlar. Bunun bilincinde olun. Annen şu an yatalak durumda. Memleketine, toprağına dön. Sana namus sözü veriyorum, cezan ne varsa ben çekeceğim. Yeter ki gel devletin şefkatine, Cumhurbaşkanımızın şefkatine teslim ol” şeklinde konuştu.

İshak Güngör

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Manchester City, Premier Lig’de son haftaya lider girdi İngiltere Premier Lig’in 34. hafta erteleme maçında Tottenham Hotspur’a konuk olan Manchester City, rakibini 2-0 mağlup ederek son haftaya 88 puanla lider girdi. Premier Lig’de Arsenal ile şampiyonluk yarışında olan Manchester City, erteleme maçında Tottenham deplasmanına çıktı. Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı. Maçın 51. dakikasında ceza sahası içerisinde hızlı paslaşmalar yapan City’de Kevin De Bruyne son çizgiden çevirdiği topu Erling Haaland kale önünde topu ağlara gönderdi. Londra ekibinin atağında kaleci Ederson, kale önünde Romero ile çarpışarak sakatlık geçirdi ve daha sonrasında kaleyi Ortega’ya devretti. Tottenham, ikinci yarıda ataklarını sıklaştırırken kaleci Romero birçok net pozisyonda gole izin vermedi. Müsabakanın 90. dakikasında hızlı gelişen City atağında Jeremy Doku, ceza sahası içerisinde Pedro Porro’nun müdahalesiyle yerde kalırken hakem penaltı noktasını gösterdi. Norveçli golcü Haaland, topu ve kaleci Vicario’yu ayrı köşelere göndererek skoru tayin etti. Karşılaşmada başka gol olmazken konuk ekip sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla puanını 88’e yükselen Manchester City, ligde galibiyet serisini 8 maça çıkardı ve son haftaya Arsenal’ın 2 puan önünde lider girdi. Tottenham deplasmanında son 4 sezonda sahadan mağlubiyetle ayrılan Pep Guardiola, bu kötü gidişata son verdi. Maviler, son hafta West Ham United’ı konuk edecek. Arsenal da sahasında Everton ile karşılaşacak. Bu iki mücadele de 19 Mayıs Pazar TSİ 18.00’de başlayacak.
Manisa Başkan Zeyrek verdiği sözleri bir bir hayata geçiriyor Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek başkanlığında gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nda, cenazelerin Manisa’dan başka illere nakli sırasında alınan kilometre başına ücret uygulamasına oy birliğiyle son verildi. Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Manisalılara verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini ifade ederek, “İlk 2 ton su 1 Lira ve sonraki kademelerde yüzde 30’luk indirimi geçtiğimiz ay hayata geçirdik. Ayrıca zorunlu kartlı sayaç uygulamasına da son verdik. Bununla ilgili hemşerilerimizden aldığımız güzel geri dönüşler, bizleri mutlu ediyor. Bir diğer sözümüz olan halk ekmek projemiz için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Özgen Nama ve Çerkezköy Belediye Başkanımız Sayın Vahap Akay ile Çerkezköy Belediyesi’nin Halk Ekmek Fabrikası’nı ziyaret ettik, incelemelerde bulunduk. En yakın sürede bu fabrikalardan Manisa’mıza da kazandıracak, vatandaşlarımızın güvenilir, kaliteli ve uygun fiyatlı ekmeğe ulaşımını sağlayacağız. Desteklerinizle halkımızın parasını halkımız için harcayacak çalışmalara imza atacağız” dedi. Hal esnafını sevindirecek karar Açıklamanın ardından meclis gündem maddelerine geçildi. Mecliste, hal esnafını ve yakınlarını kaybeden vatandaşları ilgilendiren önemli bir maddenin de oylaması yapıldı. Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının tekliflerinin oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “Hallerdeki otoparklarda bekleme süresi, 1 saatti ve seçim döneminde haldeki arkadaşlarımızla görüştüğümüzde bu sürenin çok az olduğunu ve bundan sonra ödedikleri ücretin kendilerine ekonomik açıdan zarar verdiğini ifade etmişlerdi. Bu oyladığımız maddelerle artık hallerdeki otoparklarda bekleme süresi 2 saate çıkartıldı” dedi. Kilometre başına ücret uygulaması oy birliğiyle kaldırıldı Mezarlıklar Dairesi Başkanlığının teklifiyle ilgili de açıklama yapan Başkan Zeyrek, “Mezarlıklar Dairesinden gelen öneriyse şuydu: cenazeler Manisa’dan başka illere gönderilirken araçlarda kilometre başına para alınıyordu. Manisa’daki bir vatandaşımız ya da Türkiye’de yaşayan herhangi bir vatandaşımızın Manisa’da vefat etmesi halinde ailelerin böyle bir acılı gününde kendilerinden para talep etmek, bizlere yakışmazdı. Bu yüzden dolayı hep birlikte bunu kaldırdık. Oylarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.