GÜNDEM - 14 Nisan 2021 Çarşamba 14:32

Evlat nöbetindeki annenin feryadı yürek dağladı

A
A
A
Evlat nöbetindeki annenin feryadı yürek dağladı

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti, 590'ıncı gününe girdi.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır'a gelip HDP il binası önünde evlat nöbetine başlayan ailelerin eylemi 590'ıncı gününde de devam ediyor.

Evlat nöbetindeki annenin feryadı yürek dağladı

Oğlu için oturma eylemini sürdüren Ayten Elhaman, çocuğunu alana kadar eylemini sürdüreceğini söyledi. 2017 yılının mayıs ayında çocuğu Bayram Elhaman’ı işe gönderdiğini ve o günden beri kendisini aradığını kaydeden Ayten Elhaman, ''HDP inşallah kapatılır, gençleri kandırıp dağa götürüyorlar, PKK’ya satıyor. Ben buradan evladıma sesleniyorum, beni dinliyor ve duyuyorsan kaç gel. Burada güçlü bir devletimiz var, Cumhurbaşkanımız gençler dönerse hiçbir ceza yok diyor. Oğlum gel ben seni burada bekliyorum, mücadeleme devam edeceğim. Son nefesime kadar seni almadan gitmeyeceğim. Onlara inanma onlar seni Amerika askeri yapıyor, gel buraya ben seni bekliyorum. Bizi hep başka yerlere yönlendiriyorlardı, oğlunu burada arama başka yerlere yönlendiriyorlardı. İnşallah ben evladımı HDP ve PKK’dan alacağım. Onların yalanını ortaya çıkar oğlum gel, sana öldü diyorlar, evladım gelecek inşallah, buradan gençlere de sesleniyorum, HDP’ye inanmayın, bir kapısı meclise bir kapısı kandile açılıyor. Hiçbir genç inanmasın kaçıp gelsinler, bir gün bile ceza yok” dedi.

Evlat nöbetindeki annenin feryadı yürek dağladı

Murat Başal
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükşehir’in 3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 3 milyon 700 bin TL’lik, bin 600 kişinin başvuru yaptığı, 990 kişinin ise belgelerini tamamlayarak katılım hakkı kazandığı Hobim Arıcılık Projesi’nde kura çekimi için tarih 7 Nisan Salı günü olarak belirlendi. Kura çekimi sonucunda 500 kişi 1.000 TL katkı payı ödemesi yaparak, 2 adet arılı kovan desteği almaya hak kazanacak. Tarım ve hayvancılık alanında üretenin dostu ve destekçisi bir hizmet anlayışı ile sürekli yeni projeler üreten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentte arıcılığın gelişimine katkı sunmak amacıyla Hobim Arıcılık Projesi’ni hayata geçiriyor. Kentte zenginleştirilmiş bitki çeşitliliği ile arıcılığın ve yenilikçi arı ürünlerinin yaygınlaştırılması, ihtisas kurs merkezlerinde alınan bilgilerin teoriye dökülmesi ve Kayserililerden gelen yoğun talep üzerine, vatandaşların ev ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla Hobim Arıcılık Projesi Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleniyor. Bu kapsamda 29 Mart 2024 tarihinde başvuruları tamamlanan, 26 Nisan 2024 tarihinde ise başvuru sahiplerinden gerekli belgelerin istenmesi sonucu katılım hakkı kazanan üreticileri belirleme işlemlerini tamamlayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı kura için tarihi belirledi. Hobim Arıcılık Projesi çerçevesinde toplamda bin 600 kişi başvuruda bulunurken verilen süre içerisinde belgelerini tamamlayan 990 kişi kura çekimine katılmaya hak kazandı. 7 Mayıs Salı 2024 saat 10.00’da noter huzurunda gerçekleştirilecek Hobim Arıcılık Projesi Arılı Kovan Kura Çekimi, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi Erciyes Salonu’nda düzenlenecek. Kura çekimi sonucunda 500 kişi 1.000 TL katkı payı ödemesi yaparak 2 adet arılı kovan desteği almaya hak kazanacak. Büyükşehir’den arıcılığa toplam 7 milyon TL’lik destek Geçtiğimiz yıllarda da arıcılık alanında üreticilere destek veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında 430 bin TL değerinde 420 adet arı kolonisi, 2023 yılında 2 milyon 260 bin TL değerinde 800 adet arılı kovan dağıtırken 2024 yılında ise Hobim Arıcılık Projesi kapsamında 3 milyon 700 bin TL’lik destek sağlamış olacak. Büyükşehir, toplam 2 bin 220 adet arılı kovan alırken güncel rakamlarla 7 milyon TL’lik yatırıma imza atıyor. Proje ile bölgede arıcılık faaliyetlerinin yürütülmesi neticesinde arıcılığın ekolojik dengeye sağlayacağı fayda doğrultusunda çevreci bir tutum izlenmesi ve tozlaşmaya katkısından dolayı bitkisel üretimde de olumlu artışlar meydana gelmesinin yanı sıra Büyükşehir’in hibe destekleri ile arı üreticiliği yapma konusunda isteklileri arıcılığa teşvik etmeyi hem bölge halkının donanımlı birer çiftçi olması hem de bölgenin istihdamına katkı sağlaması hedefleniyor.
Manisa Manisa Ticaret Borsası’ndan Yunusemre ve Şehzadeler’e ’Hayırlı olsun’ ziyareti Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ve yönetimi, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ve Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ı makamında ziyaret ederek, görevlerinde başarılar diledi. Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve yönetimi, yeni seçilen Yunusemre ve Şehzadeler belediye başkanlarına ’Hayırlı olsun’ ziyareti gerçekleştirdi. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ı makamında ziyaret eden Özkasap, Yunusemre’de yapılan faaliyetler ve projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette, ilçenin ihtiyaçları hakkında da genel bir değerlendirme yapıldı. Başkan Semih Balaban, yapılan ziyaretten memnuniyeti dile getirerek, "Yunusemre’nin daha yaşanabilir bir ilçe olması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz" dedi. Başkan Sadık Özkasap ve yönetimi, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ı da makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Ziyarette konuşan Başkan Özkasap, “Manisa’nın seçilmiş ilk kadın belediye başkanı olmanızdan dolayı sizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Şehzadeler, Manisa’nın kalbi o yüzden bizim için çok önemli. Sizin de bu anlamda önemli işlere imza atacağınıza inanıyorum” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Gülşah Durbay ise yeni dönemde hizmet, yatırım ve projeleriyle bu güzel şehre en iyi hizmeti adil, eşit ve hakkaniyetle getireceklerini dile getirirdi.
Burdur "Bu Orman Benim" projesi çerçevesinde Burdur Kent Ormanı’nda temizlik yapıldı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tüm ülkede eş zamanlı olarak düzenlenen “Bu Orman Benim” projesi çerçevesinde Burdur Kent Ormanı’nda protokol, gaziler, öğrenciler, kurum personeli, emniyet ve jandarma personelinin katılımıyla temizlik çalışması gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde eş zamanlı olarak "Bu Orman Benim" etkinliği düzenledi. Burdur’daki etkinlikte Burdur-Fethiye kara yolu üzeri Burdur Gölü karşısında bulunan Kent Ormanı’nda düzenlendi. Burdur Valisi Türker Öksüz; protokol üyeleri, gaziler, kurum personeli, öğrenciler ve emniyet ile jandarma personelinin katıldığı program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Burdur Orman İşletme Müdürü Sefa Karataş’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam eden program, daha sonra katılımcıların doğaya atılan cam, şişe, plastik, kağıt ve benzeri evsel atıkları toplaması ile devam etti. Ormanda bulunan ve kuruyan ağaçların alt dallarının da budaması orman işçilerince yapıldı. Burdur Valisi Türker Öksüz orman işçilerinin budama çalışmalarında yardımcı oldu. Programda konuşan Burdur Orman İşletme Müdürü Sefa Karataş, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin de etkisiyle orman yangınlarının oluşma riskinin her geçen gün daha da arttığını belirterek, dünyada olduğu gibi ülkemizde de artan orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarında öncelikli stratejinin yangın önleyici tedbirler olduğunu söyledi.