KENT HABERLERİ - 22 Şubat 2015 Pazar 14:47

Eyüp Sultan'da Pazar çorbasına yoğun ilgi

A
A
A
Eyüp Sultan'da Pazar çorbasına yoğun ilgi

Eyüp Belediyesi tarafından Eyüp Sultan Meydanı’nda her Pazar sabahı dağıtılan ve geleneksel hale gelen çorba ikramına ilgi giderek artıyor.

Bir süredir Ebu Eyyüb El Ensari’nin manevi huzurunda sabah namazını eda eden vatandaşlar çıkışta Eyüp Belediyesi’nin çorba ikramıyla karşılaşıyor. Geleneksel hale gelen çorba ikramına talep de her geçen hafta daha da artıyor. Manevi iklimde gönüllerini huzurla dolduranlara yapılan Eyüp Belediyesi’nin çorba ikramı da soğuk Eyüp sabahlarında içleri ısıtıyor. Geleneksel çorba ikramında Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın özel konuğu olarak İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun yanı sıra, gazeteciler ve belediyelerin basın danışmanları da sabah namazı sonrası ikram edilen çorbadan içtiler. Çorba ikramı sırasında Vali Mutlu ve Başkan Aydın’ı karşılarında gören vatandaşlar, vali ve başkanla sohbet edip bol bol fotoğraf çektirdiler.
Vatandaşlarla kucaklaşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Çorba ikramımız vatandaşlarımızdan büyük ilgi gördü ve artık neredeyse geleneksel hale geldi. Bu hafta sayın valimizi de Eyüp Sultan’da ağırladık. Gazeteci kardeşlerimiz ve basın danışmanı arkadaşlarımızın da ilgisine teşekkür ediyorum. Kendilerini her hafta bu manevi mekanda ağırlamak istiyoruz” diye konuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başakşehir’de "dur" ihtarına uymayan hırsız kovalamaca sonrası yakalandı: 330 bin TL ceza Başakşehir’de dün sabah saatlerinde açıktan hırsızlık yaptığı tespit edilen ve polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan 21 yaşındaki A.H.Ç., kısa süren kovalamacanın ardından aracının lastiklerinin indirilmesiyle yakalandı. Şüpheliye 330 bin TL idari para cezası uygulanırken, "açıktan hırsızlık" suçlamasıyla gözaltına alındı. Olay dün sabah saatlerinde Başakşehir, Şamlar Mahallesi İstiklal Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, açıktan hırsızlık yaptığı belirlenen A.H.Ç., şüpheli hareketleri üzerine polis ekiplerince durdurulmak istendi. Polisin "dur" ihtarına uymayan şüpheli, otomobille kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamacanın ardından polis ekipleri aracın lastiklerini indirerek şüpheliyi yakaladı. 330 bin TL idari para cezası kesildi Polis ekiplerince yakalanan şüphelinin üzerinde yapılan aramada, hırsızlıktan elde edildiği değerlendirilen 2 cep telefonu ile 17 bin 330 TL, 320 Amerikan doları ve 80 euro ele geçirildi. Öte yandan açıktan hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan A.H.Ç.’ye polisin "dur" ihtarına uymamak, ehliyetsiz araç kullanmak ve makas atmak suçlarından toplam 330 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca şüphelinin kullandığı 34 MVY 998 plakalı araç 120 gün süreyle trafikten men edildi. Konu ile ilgili yakalanan şüphelinin, bugün "açıktan hırsızlık" suçundan adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.