GÜNDEM - 01 Nisan 2016 Cuma 10:46

Ezidiler kampa alınmadı

A
A
A
Ezidiler kampa alınmadı

Irak’tan Türkiye’ye sığınan yaklaşık 100 kişilik Ezidi mülteci grubu, Diyarbakır-Çınar yolu üzerinde bulunan belediyeye ait mülteci kampına alınmadı. Sığınmacılardan Ahmoad Hayro, yer olmadığı gerekçesiyle içeriye alınmadıklarını söyledi.

Irak’ın Sincan bölgesinden kaçan yaklaşık 100 kişilik Ezidi mülteci grubu, Türkiye’ye sığınarak, Diyarbakır’a geldi. Kentte, Diyarbakır-Çınar karayolu Yenişehir Belediyesi Fidanlık Alanı’nda bulunan Ezidilerin kaldığı kampa girmek isteyen grup, yer olmadığı gerekçesiyle içeriye alınmadı. Aralarında çocuk ve kadınların da olduğu mültecilerin ısrarla içeriye girmeye çalışması üzerine, durum güvenlik güçlerine bildirildi. Bir süre sonra olay yerine gelen askerler, kamp çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Bunun üzerine içeriye girmeye çalışan mülteciler ise, bekleyişe geçti.
Mültecilerden Ahmoad Hayro, ülkelerinden buraya geldiklerini ancak içeri alınmadıklarını belirterek, “Halimiz ortada. Üzerimize yağmur yağacak. Burada bekliyoruz. Belki bizi içeri alırlar. Yer yokmuş ama bu kadar aile ne yapacağız” dedi.
Yenişehir Belediyesi yetkilileri ise konuyla ilgili olarak, gerekli çalışmaların sürdüğünü ancak kampta yer olmadığı için aileleri içeriye alamadıklarını ifade etti. 

BURAK EMEK - EMRAH KIZIL 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir